Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
9°C

Concerte si demonstratii culinare la Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului

În cadrul programului Animă ASTRA!, atât sâmbătă, 14 iunie, cât şi duminică, 15 iunie, în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, meşterii populari Florin Ţopa şi Iulia Sava vor împărtăşi celor interesaţi de arta tradiţională, tainele picturii pe sticlă şi a modelajului în lut, iar cei trei instrumentişti ai trupei Peste pădure, alături de solistul vocal Daniela Popa, vor concerta, reamintind publicului sonoritățile lumii țărănești.

Producătorii prezenţi între orele 10:00-18:00 la Târgul de Ţară, vor aştepta vizitatorii cu binecunoscutele produse apicole, brânzeturi, pâine proaspătă, dulcețuri și siropuri. Nu vor lipsi nici animaţiile cu caracter gastronomic: ciorbă de salată, tocăniţă de cartofi cu cârnăciori şi salată de varză albă.

De asemenea, câteva evenimente ale Complexului Naţional Muzeal ASTRA se vor înscrie şi în acest weekend în programul Zilele Culturale ale Județului Sibiu, iniţiat de Consiliul Judeţean Sibiu, în scopul promovării culturale a zonelor etno-geografice ale judeţului.

Sâmbătă, 14 iunie, în cadrul programului Zilele Culturale ale Județului Sibiu, Muzeul ASTRA va expune în Căminul Cultural din Brateiu o serie de fotografii ce reflectă viaţa comunităţilor de rromi din judeţul Sibiu realizate de muzeograful Oana Burcea în timpul cercetărilor de teren. De asemenea, va avea loc o prezentare a volumul de interviuri „Rromii povestesc”, de acelaşi autor, în prezenţa protagoniştilor cărţii.

În cea de-a treia săptămână a programului Muzeul ASTRA va colabora la organizarea unor târguri de produse tradiţionale cu participarea producătorilor locali din Biertan (sâmbătă, 14 iunie) şi din Micăsasa (sâmbătă, 14 iunie şi duminică, 15 iunie). Între orele 10:00 şi 16:00, cumpărătorii vor putea achiziţiona legume şi fructe proaspete, produse lactate de oaie şi de vacă, miere de albine, produse de panificaţie şi brutărie tradiţională.

Muzeograful C.N.M. ASTRA Lucian Robu va realiza ghidaje în Muzeul Armenilor Transilvăneni şi în Biserica Armenească din Dumbrăveni.

Muzeul Armenilor Transilvăneni din Dumbrăveni este cel mai tânăr muzeu al judeţului Sibiu Acesta a fost deschis în vara anului 2010, în castelul Apaffy, clădire monument istoric. Edificiul a fost reabilitat şi în interiorul lui sunt expuse acum fotografii şi obiecte aparţinând comunităţii armenilor.

Biserica Armenească din Dumbrăveni este amintirea bogăţiei şi gustului comunităţii armeneşti de odinioară. Ea se numără printre cele mai importante edificii ale arhitecturii religioase baroce din Transilvania.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

3 comentarii

Ana

Acum 9 ani

intrarea? cat e intrarea?
Raspunde

@1

Acum 9 ani

4 m latime
Raspunde

@2

Acum 9 ani

Excelent raspuns :))
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus