Joi,
28.03.2024
Innorat
Acum
11°C

Din arest, Carabulea se razboieste cu presa, de la care asteapta bani

Arestat și trimis în judecată pentru presupuse noi fapte de corupție în Dosarul Carpatica – ASF, Ilie Carabulea a deschis procese în care cere daune morale de 250.000 de lei, susținând că i-a fost afectată imaginea publică de către presă. Printre cei dați în judecată se numără și jurnalistul de investigații Cornel Ivanciuc (ex Academia Cațavencu, actual ”părtaș” al Cațavencilor) dat în judecată alături de o televiziune de la care este cerut sfertul de milion de lei. Carabulea a pornit procesele respective din arest.

”Într-una din edițiile emisiunii «Jocuri de putere», realizată de Rareș Bogdan, la postul Realitatea TV, l-am catalogat pe Ilie Carabulea drept o persoană coruptă, un dispecer auto, care și-a construit un imperiu imobiliar, economic și financiar, prin extorcări și falsuri. Am amintit faptul că activele fondului Dracula I au fost transferate de la BCR, în nou înființata Banca Carpatica, printr-o manevră netransparentă și ilegală, în timpul guvernării Năstase. În acea emisiune n-am făcut altceva decât să conturez un portret mai amplu al omului de afaceri Ilie Carabulea, cercetat deja la acea oră pentru cumpărare de influență și dare de mită în dosarul «Carpatica»”, amintește acum Cornel Ivanciuc despre povestea din luna martie a acestui an.

Cere un sfert de milion de lei

La instanța de la care Carabulea a așteptat din această primăvară eliberarea din arest, magnatul sibian apelează acum pentru a obține 250.000 de lei. Aceasta este suma pe care Carabulea o solicită de la Realitatea Media SA, cu titlul de daune morale. Primul termen al procesului cu cei de la Realitatea Media SA a fost stabilit de Tribunalul București la finalul acestei luni, în timp ce procesul pornit separat împotriva lui Cornel Ivanciuc are primul termen stabilit în toamna acestui an.
”În loc să-și construiască apărarea împreună cu avocații săi, Carabulea a considerat că a vorbi public despre astfel de fapte este un act de calomnie ce-i lezează onoarea. Pentru un individ obișnuit să cumpere tăcerea, să-și astupe urmele și să tranzacționeze influența, una dintre cele mai mari delicte este tocmai libertatea de opinie. Or, acest comportament denunță mentalitatea unui mic mafiot, pentru care tăcerea subalternilor și semenilor este cea mai mare virtute, iar reversul ei, un delict criminal”, mai apreciază Cornel Ivanciuc.

Până la ora redactării acestei știri, avocații care îl reprezintă pe Ilie Carabulea nu au răspuns solicitării de a descrie și susține demersul magnatului sibian.


A rămas în arest

Trimis în pușcărie în urma Dosarului Apostu, Ilie Carabulea a repetat experiența încarcerării din ianuarie anul acesta, când procurorii anticorupție l-au transformat din nou pe Carabulea în inculpat, în dosarul Carpatica  - ASF. În acest dosar, Carabulea a fost trimis în judecată la finele lui aprilie, fiind acuzat, printre altele, de cumpărare de influență, dare de mită și instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată.
Perioada de arest preventiv în cazul lui Carabulea expira la finele lunii trecute, dar procurorii au cerut prelungirea acestei măsuri, solicitare încuviințată atât de Curtea de Apel București, cât și de Înalta Curte de Casație și Justiției a României.

Citește și DNA a finalizat rechizitoriul: Carabulea, Carpatica Asig și alte 11 persoane sunt trimise în judecată

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

9 comentarii

anca

Acum 9 ani

Care \'imagine publica\'? Nu si-a afectat-o chiar el prin ce a facut?
Raspunde

ion

Acum 9 ani

omul are dreptul constitutional sa mearga la tribunal....problema este a justitiei, daca baga in seama asemenea elucrubatii....
Raspunde

radu

Acum 9 ani

Da\' sa-i dea 500 de ani de puscarie la ciobanu si excrocu asta ordinar!!! Un om rau, fara scrupule, fara inima, fara suflet...
Raspunde

daniel

Acum 9 ani

bai milardari de sibiu aveti grije ca aveti sifonari in structurile de conducere ,ca prea s-a pus astia de centru unde colcaie de coruptie si mita s-au nu ati vazut pe ala de a fost prins cu spaga de 200 000 euro [vlasov ]va dati seama pina la print ce tunuri a dat ala ce s-a mai vorbim de judecatoru ala care decidea in closet pe genunchi dosarele lui felix cu nupuri si pe mine justitia ma infierat si luat dreptul la munca si la pensie ,ma infierat ca am vrut s-a muncesc nu am stiut ca a vrea s-a muncesti in romaniaeste pedepsita de codul penal mai aveam un pic si o isterica de ma judecat imi sarea in git nar ajunge pensia ,ma mai obliga pe mine ca cetatean s-ai platesc si salariu si pensia nesimtita ,voi astia care judecati strimb s-a nu apucati pensia vo doreste un om care a suferit si sufera in continuare de pe urma acestui sta mafiot condus de interlopi
Raspunde

joseph

Acum 9 ani

Eh, un (nou) bun prilej să-i mă stoarcă Ucă niște bani.
Raspunde

Josephine

Acum 9 ani

Dobitocule are avocati din Bucuresti
Raspunde

joseph

Acum 9 ani

Un Ucă dă București, atunci, mulțumesc, la fel.
Raspunde

Georg

Acum 9 ani

Sug pųlã năpraznic.
Raspunde

kve

Acum 9 ani

acolo sa imbatranesti,birjar ordinar!!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus