Arestat și trimis în judecată pentru presupuse noi fapte de corupție în Dosarul Carpatica – ASF, Ilie Carabulea a deschis procese în care cere daune morale de 250.000 de lei, susținând că i-a fost afectată imaginea publică de către presă. Printre cei dați în judecată se numără și jurnalistul de investigații Cornel Ivanciuc (ex Academia Cațavencu, actual ”părtaș” al Cațavencilor) dat în judecată alături de o televiziune de la care este cerut sfertul de milion de lei. Carabulea a pornit procesele respective din arest.
”Într-una din edițiile emisiunii «Jocuri de putere», realizată de Rareș Bogdan, la postul Realitatea TV, l-am catalogat pe Ilie Carabulea drept o persoană coruptă, un dispecer auto, care și-a construit un imperiu imobiliar, economic și financiar, prin extorcări și falsuri. Am amintit faptul că activele fondului Dracula I au fost transferate de la BCR, în nou înființata Banca Carpatica, printr-o manevră netransparentă și ilegală, în timpul guvernării Năstase. În acea emisiune n-am făcut altceva decât să conturez un portret mai amplu al omului de afaceri Ilie Carabulea, cercetat deja la acea oră pentru cumpărare de influență și dare de mită în dosarul «Carpatica»”, amintește acum Cornel Ivanciuc despre povestea din luna martie a acestui an.
Cere un sfert de milion de lei
La instanța de la care Carabulea a așteptat din această primăvară eliberarea din arest, magnatul sibian apelează acum pentru a obține 250.000 de lei. Aceasta este suma pe care Carabulea o solicită de la Realitatea Media SA, cu titlul de daune morale. Primul termen al procesului cu cei de la Realitatea Media SA a fost stabilit de Tribunalul București la finalul acestei luni, în timp ce procesul pornit separat împotriva lui Cornel Ivanciuc are primul termen stabilit în toamna acestui an.
”În loc să-și construiască apărarea împreună cu avocații săi, Carabulea a considerat că a vorbi public despre astfel de fapte este un act de calomnie ce-i lezează onoarea. Pentru un individ obișnuit să cumpere tăcerea, să-și astupe urmele și să tranzacționeze influența, una dintre cele mai mari delicte este tocmai libertatea de opinie. Or, acest comportament denunță mentalitatea unui mic mafiot, pentru care tăcerea subalternilor și semenilor este cea mai mare virtute, iar reversul ei, un delict criminal”, mai apreciază Cornel Ivanciuc.
Până la ora redactării acestei știri, avocații care îl reprezintă pe Ilie Carabulea nu au răspuns solicitării de a descrie și susține demersul magnatului sibian.
A rămas în arest
Trimis în pușcărie în urma Dosarului Apostu, Ilie Carabulea a repetat experiența încarcerării din ianuarie anul acesta, când procurorii anticorupție l-au transformat din nou pe Carabulea în inculpat, în dosarul Carpatica - ASF. În acest dosar, Carabulea a fost trimis în judecată la finele lui aprilie, fiind acuzat, printre altele, de cumpărare de influență, dare de mită și instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată.
Perioada de arest preventiv în cazul lui Carabulea expira la finele lunii trecute, dar procurorii au cerut prelungirea acestei măsuri, solicitare încuviințată atât de Curtea de Apel București, cât și de Înalta Curte de Casație și Justiției a României.
Citește și DNA a finalizat rechizitoriul: Carabulea, Carpatica Asig și alte 11 persoane sunt trimise în judecată
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Tag-uri: Înalta Curte , Tribunalul Bucureşti , Apel Bucureşti , Ilie Carabulea , Carpatica Asig , Banca Carpatica , Cornel Ivanciuc , Dosarului Apostu , Rareș Bogdan , Academia Cațavencu , Realitatea Media , Dosarul Carpatica
Vizualizari: 448
Ultimele comentarii
Acum 2 ore
Emil
Acum 2 ore
@Hermannstadter
Acum 2 ore
Sibian
Acum 2 ore
Muresan
Acum 3 ore
Amn114