Marţi,
14.05.2024
Cer Senin
Acum
13°C

Elevii si profesorii invitati sa imbrace IA in 20 iunie

IA Sibiu, Comunitatea La Blouse Roumaine şi Muzeul ASTRA propun tuturor instituţiilor de învăţământ din România şi din diasporă să celebreze Ziua Universală a Iei şi festivităţile de încheiere a anului şcolar în 20 iunie prin purtarea iilor, cămăşilor şi costumelor tradiţionale atât de către elevi, cât şi de către cadrele didactice.

Elevii şi profesorii vor celebra împreună, în ţară şi pe toate meridianele globului, IA şi cultura tradiţională din spaţiul românesc.

„Este o propunere şi nu un regulament. Este un costum de sărbătoare şi nu o uniformă impusă. Este bucuria de a fi împreună alături de generaţiile trecute, prezente şi viitoare, conectaţi prin semne universale, purtătoare de bine şi frumos. Este costumul de intrare în lumea magică a poveştilor şi legendelor noastre. Este la modă în întreaga lume, toţi o poartă, dar nu ştiu de unde vine. Între 20 şi 24 iunie vor afla cu siguranţă. Invităm elevii, părinții și profesorii să ni se alăture, să surprindă evenimentul de sfârșit de an în imagini. Fotografiile şi mesajele de susţinere sunt așteptate cu mare drag pe pagina de Facebook -www.facebook.com/IASIBIU sau la adresa de email [email protected], iar noi le vom publica in albumul ZIUA IEI 2014/ IA DAY 2014”, spune Andreea Ciortea, reprezentanta evenimentului "Ziua Universală a Iei la Sibiu".

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

2 comentarii

Georg

Acum 9 ani

Am auzit ca in Arctica, pe ghetarul Nr 15, Iglu 2A, stau eschimosele la coada sa-si cumpere ie...desi n-au citit vestea nici in franceza (La Blouse Roumaine), nici in româna (Ia Nationala in Galaxia noastra)...
Raspunde

alzara

Acum 9 ani

Nu e prea tarziu pt un afis cu \"bluza romaneasca \"(ia) lui H.Matisse. Cãutam un brand de tarã...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus