Joi,
08.12.2022
Ceata
Acum
1°C

Raliul Sibiului a iesit din European Rally Championship. Anul acesta

Amânat din luna februarie, din cauza căderilor de zăpadă, pentru luna octombrie, Raliul Sibiului 2014 nu va mai face parte din Campionatul European de Raliului. Evenimentul se va desfășura în perioada 9 – 12 octombrie.
Coordonatorul ERC, Jean-Bapitste Ley, a declarat zilele trecute pentru presa de specialitate din Europa de Vest că Raliul Sibiului nu va mai face parte din Campionatul European de Raliului. ”În ciuda eforturilor semnificative pe care le-am depus împreună cu autoritățile române a devenit imposibil pentru promotorul Raliului Sibiului să ofere standardele unei etape de ERC în noua dată din octombrie”, a declarat Jean-Bapitste Ley pentru Autosport.com.

Contactați de Turnul Sfatului, organizatorii raliului au confirmat că evenimentul nu a fost inclus în Campionatul European de Raliuri, dar se va desfășura conform programării în weekendul 9 - 12 octombrie. ”Inițial am încercat să organizăm evenimentul în luna februarie, dar am fost nevoiți să-l amânăm din cauza condițiilor meteo nefavorabile. Am găsit ca dată posibilă weekendul 9 - 12 octombrie și soluția unui raliu pe asfalt, raliul pe macadam fiind prea dur. Ținând cont că este o etapă complet nouă, cu probe care nu au mai fost folosite niciodată, am decis, împreună cu promotorul Campionatului European de Raliuri, că cea mai bună variantă este să organizăm raliul pe probele noi fără presiunea unui eveniment de talie europeană. În program este inclusă și o probă pe Transfăgărășan și tocmai de aceea am luat decizia de a organiza mai întâi o etapă de test pentru a vedea cum merg lucrurile, după care să ne depunem din nou candidatura pentru Campionatul European de Raliuri 2015. Așadar, Raliul Sibiului se va desfășura la data 9 - 12 octombrie, dar nu va face parte din Campionatul European de Raliuri. Raliul va avea statut de eveniment internațional, va fi supervizat de promotorul Campionatului European de Raliuri, și dacă totul funcționează perfect, atunci cel mai probabil în 2015 va fi inclus din nou în ERC”, a declarat pentru Turnul Sfatului Sorin Itu, organizatorul Raliului Sibiului.

Incertitudinea de la începutul anului a făcut ca Raliul Sibiului să nu fie inclus nici în Campionatul Național de Raliului. Reprezentanții Federației Române de Automobilism spuneau atunci că etapa nu va fi punctată. Practic, piloții români care vor decide să vină la Sibiu nu vor primi niciun punct pentru performanțele lor. “Ce propun organizatorii de la Sibiu este un traseu foarte nou pentru România, pe care noi nu-l cunoaștem. Nu putem să obligăm piloții români – și mă refer aici la grosul piloților, cei care se descurcă așa cum se descurcă cu bugetele – să participe la un traseu experimental. Pentru piloții europeni, da, e altceva, ei au deja experiență”, declara pentru Turnul Sfatului, președintele Federației de Automobilism Sportiv, Ovidiu Mazilu.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

3 comentarii

alin

Acum 8 ani

Si cum ramane cu banii primiti de la primarie? (care nu sunt putini) si care au fost luati de la alte sporturi care s-ar fi putut ajuta mult mai mult de acei bani...
Raspunde

folbalist

Acum 8 ani

ce s-a se intimple un nou subiect de dezbateri la antena 3 si nanasu tv [aehotii ploesti ] cu infierarea lui johannis ,mai lasa aia cu alte sporturi ca sunt convins ca nici nu sti unde este stadionul municipal ,de fapt este usor de gasit acolo vine dacos de vilcea ,ba asta a fost o lucratura tipic romaneasca ca prea se intimpla prea multe evenimente importante in sibiu fata de multe localitati cu pretenti de lideri zonali unde mai vine cite un bilci la un an distanta ,doare rau invidia ,s-au nu ai vazut cum astia cu televiziunile au marginalizat festivalu de teatru international de la sibiu de fapt al 3 din europa ,aia nu are treaba cu ce evenimente importante se intmpla care aduce prestigiu tari ,are treaba s-a intoxice boboru cu casele lui johannis ,iti dai seama in ce panica au intrat mitici ,sprijiniti de sabotori si sifonari din interior
Raspunde

sibianu parat

Acum 8 ani

folbalistu a dat-o in bara. a3 a transmis in fiecare zi de la festivalul de teatru. jurnalul a publicat o pagina zilnic despre festival. casele lui iojannis sunt o problema si pentru el, mai ales ca se judeca si este cercetat si pentru fals, impreuna cu notarii. asta cu raliul amanat, crezi ca e de bine?l-a lucrat antena si felix sa-i scoata competitia din calendarul european? plecat cu pluta folbalistu lui iohannis....
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus