Miercuri,
20.10.2021
Cer Senin
Acum
7°C

Piata Mare se muta in cartierul Hipodrom

Odată cu Zilele Vecinătății, centrul Sibiului vine în mijlocul cartierului Hipodrom. Evenimentul care se desfășoară în perioada 21-22 iunie, pe Bulevardul Mihai Viteazu va aduce muzica, spectacolul, pofta de sport și distracție, dar și cheful de muncă. Locuitorii din zona Hipodrom sunt rugați să se înscrie pe www.aios.ro/ZileleVecinatatii la concursul de "reamenajarea scărilor de bloc" și pot câștiga material pentru propria scară de bloc. E doar o mică parte a ceea ce înseamnă Zilele Vecinătății. 
 
Spectacol. Pe scena amplasată pe Bulevardul Mihai Viteazu, va cânta sâmbătă Ami (foto), cel mai nou proiect MediaPro Music. Artista, care a lansat de curând primul său single, "Trumpet Lights", are în spate o carieră muzicală impresionantă. La doar 22 de ani, Ami sau Andreea Moldovan Ioana a câștigat numeroase premii, atât ca violonistă, cât și ca solistă vocală. Este înca studentă a Universității de Muzică Bucuresti, secția Compoziție Jazz- Muzică Ușoară, în anul 4.
Tot sâmbătă, pe scenă va urca Dorian Popa. S-a născut în 7 august 1988, în Constanța și este un actor de televiziune, compozitor, dansator și cântăreț, membru al echipei serialului de televiziune Pariu cu viața (în care interpretează personajul Andrei Anghel) și al formației Lala Band. 
Duminică va veni rândul tradiției populare sibiene să-și spună punctul de vedere. Ansamblul Cindrelul Junii Sibiului vor juca așa cum o fac de 70 de ani, iar invitații Viorica Telcean, Nelu Albu, Daniel Rosalim, Răzvan Năstasescu, Traian Stoiță și Camelia Cozma Stoiță vor face un spectacol  așa cum nici Turnul Sfatului n-a mai văzut.
 
Socializare. Târgul Vecinătății se va desfășura  duminică, între orele 11:00 și 18:00, sibienii din zonă pot veni să-și vândă lucrurile din casă de care nu mai au nevoie. Inscrieri se pot face pe pe www.aios.ro.
 
Dialog cu administrația. Platforma de dialog între cetățeni și administrația locală se va desfășura marți, 17 iunie, ora 19:00, în amfiteatrul Ro-Ger (clădirea cu cinema Arta). Invitat din partea Primăriei Municipiului Sibiu este viceprimarul Virgil Popa. 
 
Sport. I'velo pune la dispoziție biciclete gratuite pe perioada desfășurării festivalului, iar sâmbătă, pe scenă se vor desfășura activități sportivede tip fitness la care toți sibienii din zonă, de la mic, la mare sunt încurajați să ia parte. În plus, cu ajutorul Asociației "Al 6-lea jucător" organizatorii aduc jucători profesioniști de baschet în Școala nr. 6 din cartierul Hipodrom, iar cei mici pot exersa jocul de baschet și aruncările la coș la instalațiile ce vor fi montate pe Bulevardul Mihai Viteazu.
Evenimentul este organizat de Asociația pentru Înfrumusețarea Orașului Sibiu și co-finanțat de Primăria Municipiului Sibiu prin Consiliul Local Sibiu.  
 
Foto: arhiva personală, AMI

Comentarii

4 comentarii

alzara

Acum 7 ani

Acum sa vedem spiritul civic al locuitorilor ; toti criticam /pe drept cuvant /cate ceva, mai avem si idei ; ne luam timp sa le promovam ?
Raspunde

Act White

Acum 7 ani

Adica e finantat din banii nostri? Ha.. Eu nu inteleg prin asta spirit civic, ci faptul ca unii mai vaneaza niste voturi. Nu, mersi, ne-am saturat de voi toti si de fantanile voastre arteziene pe banii nostri, de floricelele si pavajele de proasta calitate montate in schimbul grnitului de calitate vandut la chinezi tot ca sa va umpleti voi burdihanele... Spiritul civic se vede la proteste, cetateni... Si la capitloul asta, intradevar, mai aeti de lucrat cam 95 %. S0aeti treziri si activitati serioase!
Raspunde

Act White

Acum 7 ani

Si-mi cer scuze pentru greseli... E nopate si oboseala-si spune cuvantul ;)
Raspunde

RADU

Acum 7 ani

bai white tu de ce nu te muti la tara ,ca orcum bani tai nu conteaza te doare oltenas de sibiu cum arata sibiul plin de flori si fintini arteziene ,,ba dute la capitala juvetilor [craiova ]si vezi ce fintina si-a tras aia de un milion de euro ,de le sio cinta melodia preferata ma facut mama oltean fara usa la casa si fara geam ,dute si iai cu tine si pe vesnici nemultuimiti si astia de va doare taras de cum se cheltuies bani sibienilor se vede numai voi unblati cu ochelari de cal ,a umplut orasu de flori s-a va sature ca era un circotas care se plingea ca nu va pune flori va doare frustratilor
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus