Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Sase proiecte culturale alese dupa a doua selectie: Astra Film si Focus Festival, printre acestea

Primăria Sibiu a anunțat rezultatul celei de-a doua selecții de proiecte pentru Agenda culturală a Sibiului, selecție organizată la începutul acestei veri. Potrivit anunțului oficial, pe lângă cele peste 70 de proiecte alese în această primăvară, Consiliul Local Sibiu prin Primăria Sibiu va cofinanța alte șase evenimente. Printre acestea se numără și Astra Film Festival 2014, festivalul de film documentar pentru care s-a stârnit un mic scandal după ce la prima selecție nu a fost selectat spre cofinanțare.
Alături de proiectul Fundației Astra Film, pe agenda culturală va apărea și Focus Festival, ales la această a doua selecție. Festivalul organizat în Piața Mică ajunge astfel la a doua ediție, după ce anul trecut a strâns cele mai bune trupe românești de pe scena alternativă.
Inclusă pe agenda culturală va fi și ”Toamna studențească”, proiect al Universității ”Lucian Baga” din Sibiu, care tot anul trecut a consemnat prima ediție.

În fine, de această a doua selecție de proiecte culturale au trecut și trei proiecte care sunt la prima ediție. Este vorba de Classic Junior Festival, organizat de Asociația Culturală Play, de Întâlnire cu presa, proiect al celor de la Asociația pentru înfrumusețarea orașului Sibiu și de un proiect al Muzeului Național Brukenthal, denumit ”O istorie prea puţin cunoscută: Spaţiile comerciale din centrul Sibiului istoric sec XVIII –XX”.
În următoarea ședință a Consiliului Local, cel mai probabil, va fi supus votului atât includerea proiectelor mai sus enumerate pe Agenda culturală a Sibiului 2014, cât și sumele propuse a fi alocate.

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

oliver

Acum 9 ani

Astra Film sa faca un mic scandal? NICIODATA nu a facut!! Primarul a facut un SCANDAL MARE cu rasunet international, prin incercarea lui de a nimicii un eveniment iubit de Sibieni!!! este scandalos ca pe FITS o iubeste cu 3 milioane de euro, dublu ca toate evenimente din oras. Pe altul vroia sa nimiceasca.
Raspunde

robert

Acum 9 ani

johanis a fost plimbat de catre Chiriac si oamenii lui ca in povestea Hainele cele noi ale imparatului, atunci cind au convins sa se joace dea desfiintatu cu Astra Film. Multi au surprins pe Johi defilunduse fara haine, fortind o hotarire gresita. Imparatul a fost plimbat gol. hi hi bine ca imparatul a ascultat si de intelepciunea nativa si a schimbat decizia initiala
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus