Duminică,
04.12.2022
Ceata
Acum
1°C

Intre 500-750 lei pe luna pentru angajatorii care incadreaza in munca absolventi sau persoane cu handicap

Angajatorii care încadrează în muncă pe durată nedeterminată absolvenţi ai unor instituţii de învăţământ, primesc lunar, pe o perioada de 12 luni, pentru fiecare absolvent 500 lei (pentru absolvenţii ciclului inferior al liceului sau ai şcolilor de arte şi meseri), 600 lei (pentru absolvenţii de învăţământ secundar superior sau învăţământ postliceal) şi 750 lei (pentru absolvenţii de învăţământ superior).

“Angajatorii care încadrează în muncă pe durata nedeterminată absolvenţi din rândul persoanelor cu handicap primesc lunar, pentru fiecare absolvent, sumele menţionate pe o perioada de 18 luni. De aceste stimulente financiare beneficiaza angajatorii care incadrează absolvenţi care, la data absolvirii studiilor, nu aveau raporturi de muncă sau de serviciu. În acest scop, angajatorii trebuie sa încheie o convenţie cu AJOFM Sibiu, în termen de 12 luni de la data absolvirii studiilor”, spun reprezentanţii Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Sibiu.

Angajatorii care beneficiază de aceste subvenţii sunt obligaţi sa menţină raporturile de muncă sau de serviciu ale acestora cel puţin 18 luni. În această perioadă, absolvenţii pot urma o formă de pregătire profesională, organizată de către angajator, în condiţiile legii, ale căror costuri pot fi suportate din bugetul asigurărilor pentru somaj.

Angajatorii care menţin raporturile de muncă sau de serviciu şi dupa cele 18 luni primesc, pentru fiecare an de continuare a acestor relaţii, un ajutor financiar egal cu suma aferentă contribuţiilor sociale datorate pentru aceste persoane şi virate conform legii.

Foto:stirile.rol.ro

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus