Marţi,
15.10.2024
Innorat
Acum
16°C

Prezentari de moda si concerte in acest weekend la Sibiu

După ce weekend-ul trecut oraşul a fost transformat în „capitala teatrului” datorită Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu, acest sfârşit de săptămână aduce prezentări de modă în tot oraşul, un turneu de tenis şi concerte la Filarmonica de Stat Sibiu, dar şi în Piaţa Mare cu Direcţia 5.

Cel de-al doilea turneu internațional din acest an, Pamira Open, va avea loc între 20 și 29 iunie, la Clubul Sportiv Pamira și poate fi considerat drept o avanpremieră a principalului turneu de tenis din Transilvania, Sibiu Open. În acest turneu se pot înscrie doar jucători aflați între primii 200 în lume iar Pamira Open este un turneu excelent pentru a aduna puncte în plus necesare unei bune clasări înaintea înscrierii în turneul principal. Pamira Open este la cea de-a treia ediție iar premiile totale ajung la 10.000 de dolari.

Feeric Fashion Days continuă în acest weekend cu alte prezentări aşteptate de pasionaţii de modă. Filip Roth deschide ziua a patra cu o prezentare în Fabrica Boromir, de la ora 15. Apoi, la ora 19, Ana Maria Cornea creează o pasarelă între portalul Muzeului Naţional Brukenthal şi Piaţa Mare. Prima seară de gală începe cu un concert extraordinar Direcţia 5 pe scena şi pasarela suspendată din Piaţa Mică.

În prima seară a Galei Feeric, sibienii şi turiştii vor putea vedea creaţii semnate de Mihaela Cirlugea, Bianca Bratosin, Diana Voevutki, Filomena Chifor, Adriana Delia Bărar şi Alina Maria Mărgulescu. Ultima zi a prezentărilor de modă din cadrul celei de-a şaptea ediţii a Feeric Fashion Days ia startul la Palatul Brukenthal din Avrig unde îşi va prezenta noua colecţie designerul sibian Anca Stănilă. Podul Regina Maria care trece peste râul Cibin, vechiul pod de piatră, intră şi el la capitolul premiere la Feeric, pentru prezentarea colecţiei semnată de Iris Şerban.

La ora 19>00, 20 de modele vor coborî din sala Tezaurului Muzeului de Istorie, pe balcon şi apoi în superba curte interioară a Casei Altemberg. În cea de-a doua seară de gală, pe scenă vor concerta Anca Marginean şi Magic Band iar noi colecţii vor prezenta Paula Păduroiu, Cristina Dan, Georgiana Nicolaescu – Giuka, Guban, La mode toujurs, Bojana Jevtic şi Adina Buzatu.

Cea de-a şaptea ediţie Feeric Fashion Days se va încheia duminică. După workshop-ul Quantuum România, o mare parte dintre designeri vor realiza alături de fotografii festivalului pictoriale pentru noile lor creaţii.

Vineri, 20 iunie, ora 18:00, se va desfăşura un eveniment cinematografic cu ocazia ATLAS WEEK 2014 Sibiu, în cadrul căruia va putea fi vizionat filmul „Particle fever”, în regia lui Mark Levinson. Filmul va putea fi vizionat la Casa de Cultură a Sindicatelor Sibiu, iar intrarea este liberă.

Festivalul Casei Tale aduce sibienilor reduceri de 30%, de vineri până duminică, iar sibienii pot merge la Sala Transilvania pentru a-şi cumpăra obiectele de care au nevoie, la preţuri avantajoase. Festivalul Casei Tale se desfăşoară în perioada 20-22 iunie, la Sala Transilvania, şi reuneşte peste 42 de firme din Bucureşti, Sibiu, Deva, Timişoara şi Râmnicu Vâlcea.

Odată cu Zilele Vecinătății, centrul Sibiului vine în mijlocul cartierului Hipodrom.

Evenimentul, care se desfășoară în perioada 21-22 iunie, pe Bulevardul Mihai Viteazu va aduce muzica, spectacolul, pofta de sport și distracție, dar și cheful de muncă. Locuitorii din zona Hipodrom sunt rugați să se înscrie pe www.aios.ro/ZileleVecinatatii la concursul de "reamenajarea scărilor de bloc" și pot câștiga material pentru propria scară de bloc. E doar o mică parte a ceea ce înseamnă Zilele Vecinătății.

Pe scena amplasată pe Bulevardul Mihai Viteazu, va cânta sâmbătă Ami, cel mai nou proiect MediaPro Music. Artista, care a lansat de curând primul său single, "Trumpet Lights", are în spate o carieră muzicală impresionantă. La doar 22 de ani, Ami sau Andreea Moldovan Ioana a câștigat numeroase premii, atât ca violonistă, cât și ca solistă vocală.

Tot sâmbătă, pe scenă va urca Dorian Popa, actor de televiziune, compozitor, dansator și cântăreț, membru al echipei serialului de televiziune „Pariu cu viața” (în care interpretează personajul Andrei Anghel) și al formației Lala Band.

Duminică va veni rândul tradiției populare sibiene să-și spună punctul de vedere.

„Ansamblul Cindrelul Junii Sibiului vor juca așa cum o fac de 70 de ani, iar invitații Viorica Telcean, Nelu Albu, Daniel Rosalim, Răzvan Năstasescu, Traian Stoiță și Camelia Cozma Stoiță vor face un spectacol așa cum nici Turnul Sfatului n-a mai văzut”, spun organizatorii.

Târgul Vecinătății se va desfășura duminică, între orele 11:00 și 18:00, sibienii din zonă pot veni să-și vândă lucrurile din casă de care nu mai au nevoie. Inscrieri se pot face pe pe www.aios.ro.

Platforma de dialog între cetățeni și administrația locală se va desfășura marți, 17 iunie, ora 19:00, în amfiteatrul Ro-Ger (clădirea cu cinema Arta). Invitat din partea Primăriei Municipiului Sibiu este viceprimarul Virgil Popa.

I'velo pune la dispoziție biciclete gratuite pe perioada desfășurării festivalului, iar sâmbătă, pe scenă se vor desfășura activități sportive de tip fitness la care toți sibienii din zonă, de la mic, la mare sunt încurajați să ia parte. În plus, cu ajutorul Asociației "Al 6-lea jucător" organizatorii aduc jucători profesioniști de baschet în Școala nr. 6 din cartierul Hipodrom, iar cei mici pot exersa jocul de baschet și aruncările la coș la instalațiile ce vor fi montate pe Bulevardul Mihai Viteazu.

Tot în acest weekend se desfăşoară şi Transilvania Tattoo Expo. Pe lângă cei 40 de artişti internaţionali prezenţi la cea de-a VI-a ediţie a Transilvania Tattoo Expo, invitatul special al evenimentului este sir William Robinson, artist tatuator din Anglia, care şi-a început carieră acum peste 30 de ani, fiind unul dintre pionierii artei corporale europene moderne, unul dintre oamenii care au contribuit la susţinerea scenei tattoo mondiale şi fondatorul muzeului dedicat tatuajelor şi artei corporale din Liverpool.

El va aduce o serie de exponate autentice care marchează istoria tatuajului în societatea secolelor XVI şi chiar perioade mai timpurii şi până în zilele noastre.

“Vizitatorii vor putea admira ustensile cu care s-au tatuat prinţii Danemarcei, regele Harold precum şi multe documente şi referiri la arta corporală care de-a lungul istoriei au stigmatizat sau dimpotrivă au făcut cinste oamenilor tatuaţi. Scopul evenimentului nostru a fost, este şi va fi mereu educarea publicului din toate punctele de vedere în ceea ce priveşte lumea artei corporale”, spune Ovidiu Popârţan, organizatorul Transilvania Tattoo Expo.

Vizitatorii convenţiei internaţionale de tatuaje pot avea ocazia să se tatueze în cadrul evenimentului, având în vedere faptul că artiştii nu doar expun lucrări deja executate ci pot exectua tatuaje pe doritori chiar la eveniment. Cei interesaţi sunt rugaţi să contacteze direct artiştii publicaţi pe pagină web: http://www.tattooexpo.ro/tattoo-artists

Preţul biletului pentru acces la eveniment este de 10 lei/zi respectiv 10 lei/weekend. Elevii, studenţii, copiii sub 7 ani şi pensionarii au acces gratuit.

Sibiu - Landshut, „Să cântăm împreună” a ajnuns la ediţia a IV-a, ocazie cu care sibienii vor putea asista sâmbătă, de la ora 19:00, Biserica Ursulinelor la un concert coral.

„Proiectul reprezintă o continuare a acţiunilor derulate de Corul Caedonia împreună cu Corul Oratoriu al Şcolii de Muzică din Landshut (Germania) pentru consolidarea schimbului intercultural dintre cele două oraşe înfrăţite, pentru promovarea muzicii corale şi totodată pentru afirmarea şi consolidarea identităţii culturale a Sibiului. Vor fi susţinute concerte corale cu lucrări din creaţia muzicală clasică universală şi românescă a compozitorilor Orlando di Lasso, W. A. Mozart, L. Von Beethoven, G. Faure, G. Enescu, T. Jarda, C. Râpă, I. Micu, D. Pop”, spun organizatorii.

Zilele Muzicale Romano-Americane continuă în acest weekend cu un recital de muzică românească, susţinut de Claudia Codreanu – mezzosoprană, Inna Oncescu – pian, vineri, de la ora 19:00, la Biblioteca Astra.

Sâmbătă, la Biserica romano-catolică „Sfânta Treime” va avea loc un alt concertul cameral cu orgă, care-i are ca solişti pe Daniel Szasz (SUA), John McElroy (SUA) şi Teodora Cîrciumaru.

Duminică, cei mici sunt aşteptaţi la Teatrul Gong unde de la ora 11:00 se joacă „Regele cocoşat”.

„Un rege cocoşat îşi deplânge urâţenia pe care nici strălucirea coroanei regale n-o poate şterge. Urâţenia lui exterioară este însă dublată de cea interioară. Datorită cerbului, regele reuşeşte să dezvăluie misterul tragediei lui, iar schimbarea intervine doar atunci când fizicul lui este doar o reflecţie a sufletului său. O poveste simplă pusă în scenă printr-o scenografie care glisează cu uşurinţă între real şi fantastic, folosind masca, dansul, muzica şi lumina de proiecţie”, spun reprezentanţii teatrului sibian.

Foto: Sebastian Marcovici

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

1 comentarii

andre

Acum 10 ani

ati uitat de motociclistii de pe valea sadului , sunt la a2a editie a festivalului
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus