Duminică,
28.04.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Jucarii, nu arme! O firma din Marsa construieste o fabrica de jucarii

O firmă cu sediul în Mârșa – localitate cunoscută în trecut pentru producția de armament – va construi o fabrică de jucării, cu o hală de producție ce peste 5.000 de mp și cu cel puțin 300 de angajați, conform planurilor inițiale. 
 
Proiectul fabricii celor de la SC Hape Manufactur SRL a trecut de etapele necesare obținerii avizelor de mediu. Intențiile investitorilor germani sunt de a ridica fabrica de jucării la ieșirea din Avrig înspre Poiana Neamțului. Planurile inițiale prevedeau începerea construcției noii fabrici la începutul acestui an. ”Deocamdată nu putem da mai multe informații”, au declarat reprezentanții SC Hape Manufactur SRL pentru Turnul Sfatului.
 
300 de angajați. Pentru început
 
SC Hape Manufactur SRL este parte a grupului german Hape Holding, unul din cei mai mari producători de jucării realizate din materiale ecologice, prietenoase cu mediul, la nivel mondial. Într-un anunț postat anul trecut pe un site de specialitate, reprezentanții din România ai companiei germane anunțau că în fabrica de la Avrig vor lucra la început aproximativ 300 de persoane, în viitor numărul celor angajați ”putând crește până la 1.000”. ”Fabrica de la Avrig va fi a treia construită în afara Germaniei. Noua fabrică (întinsă pe aproximativ 65.000 mp) va fi împărţită în patru unităţi de producţie distincte: două pentru produse realizate din lemn, una pentru produsele cusute (croitorie) şi una pentru produse obţinute prin turnare sau injectare (plastic)”, se arată în anunțul respectiv.
La data postării acestuia, reprezentanții Hape Toys estimau că, dacă în primăvara lui 2014 începe construcția fabricii, la jumătatea anului viitor (2015) ar urma să fie produse primele jucării.
”Hape intenţionează nu numai să producă jucării în fabrica proprie de la Avrig, dar să și colaboreze în același timp și cu alte companii din România, care pot furniza materie primă, ansamble, subansamble sau produse finite”, se mai arăta în anunțul respectiv.
 
Lemn din pădurile Avrigului
 
În decizia etapei de încadrare emisă de Agenția de Protecție a Mediului Sibiu se arată că alături de hala de producție de 5.195 de mp, vor mai fi construite un corp administrativ de aproape 1.000 de mp, șoproane pentru depozitarea lemnului, gater și alte anexe tehnice. ”Activitatea va consta în producție (prelucrări mecanice lemn), vopsire, asamblare, ambalare jucării din material lemnos”, este descris în documentul APM Sibiu.  Lemnul va fi adus direct din pădure și uscat sub formă de scânduri timp de mai bine de șase luni, mai este descris de către investitori.
 
Jucării de aproape 30 de ani
 
Compania Hape a fost înființată în 1986 de către Peter Handstein, cel care conduce și în prezent grupul de firme. Acum, produsele companiei sunt distribuite în peste 50 de țări. Anunțul investiției de la Avrig a fost făcut inițial pe 17 mai, anul trecut, după care a fost retras de pe site-ul companiei germane. ”Produsele noastre ating cele mai înalte standarde internaționale de siguranță și suntem siguri că numai împreună cu dumneavoastră putem atinge țelul nostru de a promova jucării inovatoare, bine gândite care să ajute la dezvoltarea copiilor”, arătau în anunțul de anul trecut cei de la SC Hape Manufactur SRL.
 
foto  www.learningtoys.ca

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

7 comentarii

aaaa

Acum 9 ani

Avrigul nu e Marsa....(((O firmă din Mârșa construiește o fabrică de jucării)))......la ieșirea din Avrig înspre Poiana Neamțului.......
Raspunde

joseph

Acum 9 ani

1.Sediul social nu e tot una cu sediul punctului de lucru.
Raspunde

vasiladi

Acum 9 ani

iesirea din avrig la poiana nu e mirsa localitatea(colonia)Mirsa care avea la un anumit moment(1990-1992)cam 2000 de suflete nu e avrigul. la i.m.m si/sau u.m.m lucrau in 1989 cam 7500 angajati! sediul social si locul de munca(punct de lucru)sint diferite e traba patronilor
Raspunde

Avrigeanul Suparat

Acum 9 ani

MINCIUNA / PROPAGANDA DIN TITLU!!! CEI DE LA REDACTIE AR TREBUI SA SE INFORMEZE MAI BINE. FABRICA TREBUIA INITIAL CONSTRUITA PE PLATFORMA INDUSTRIALA DE LA MARSA, INSA FAMILIA PRIMARULUI KLINGEIS DIN AVRIG (intamplator :)) DETINEA DE CATEVA LUNI UN TEREN DE MULTE HECTARE LA IESIRE DIN AVRIG INSPRE POIANA NEAMTULUI. SURPRIZA. TERENUL FAMILIEI PRIMARULUI A FOST CUMPARAT DE CATRE HAPE LA DE 10 ORI PRETUL CU CARE A FOST ACHIZITIONAT DE CATRE VANZATOR CU CATEVA LUNI INAINTE. TEREN FARA UTILITATI (FANEATA) SI FARA SA FIE ZONA INDUSTRIALA. AUTORUL ARTICOLULUI AR FI TREBUIT SA DEA DOUA TREI TELEFOANE SA SE INTERESEZE SI AVEA UN ARTICOL MULT MAI INTERESANT LEGAT SI DE O AFACERE DE MILIOADE DE EURO A CARUI ARTIZAN ESTE EDILUL ORASULUI, DECAT UNUL DE PROPAGANDA.
Raspunde

unu\'

Acum 9 ani

Make love(le) not war!Daca-i si pe fonduri UE sau subventii din aceeasi sursa,cu atit mai bine!Oricum,dupa marele faliment al celui care producea pitici(a murit americanu\'!)niste Barbie ecologice,bine articulate, e exact ce ne lipsea.E de apreciat faptul ca lemnul se aduce direct din padure si se usuca,nu gluma!Daca Avrigeanul Suparat are macar pe sfert dreptate,situatia e cam albastra pentru alt primar cinstit,intimplator sau nu,sas.Parca nici sasii nu mai sunt ce-au fost!
Raspunde

unu\'

Acum 9 ani

PS:Ironic ar fi ca \'\'Turnul\'\' sa incaseze bani de publicitate si sa-i bage in \'\'dinsul\'\'.Caz tipic de \'\' si regulat si cu banii luati\'\'.
Raspunde

@avrigeanul suparat

Acum 9 ani

Ce superb ar fi saa fiti mai bine informati d-le avrigean suparat , dar este mai usor sa deschideti gura sa vorbiti in necunostinta de cauza.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus