Miercuri,
28.07.2021
Cer Senin
Acum
21°C

Autoritatile inalta in Piata Mare un drapel sfintit

Garnizoana Sibiu organizează săptămâna aceasta o ceremonie militară prilejuită de Ziua Drapelului Naţional, evenimentul fiind programat joi, în Piaţa Mare din Sibiu.

”Drapelul care va fi înălţat, joi, în Piaţa Mare va fi preluat, miercuri dimineaţa, de la Primăria Municipiului Sibiu, urmând ca la ora 19:10 să fie introdus în Catedrala Mitropolitană de către garda purtătoare a drapelului şi preotul militar. Aici va avea loc slujba de sfinţire, oficiată de ÎPS Laurenţiu Streza, preotul paroh şi preotul militar. În aceeaşi seară, în Piaţa Mare, la ora 19:20, drapelul României va fi coborât şi desprins de pe catarg, pe semnalul „Stingerea”, în prezenţa comandantului gărzii purtătoare a drapelului şi a unui trompet, fiind preluat de garda drapelului”, a transmis Prefectura Sibiu.

Ceremonia militară se va desfăşura după următorul program:

10:00 – 10:03 – Întâmpinarea prefectului judeţului Sibiu şi salutarea drapelului de luptă

10:03 – 10:10 – Alocuţiuni ale oficialităţilor

10:10 – 10:15 – Primirea Drapelului României de către garda purtătoare a drapelului de la preotul militar şi legarea acestuia pe catarg

10:15 – 10:20 – Rostirea frazei de binecuvântare şi sărutarea drapelului de către oficialităţile prezente la ceremonie

10:20 – 10:25 - Înălţarea drapelului concomitent cu intonarea Imnului Naţional al României

10:52 – 10:30 – Defilarea detaşamentului de onoare, cu prezentarea onorului la drapelul înălţat pe catarg.

Ziua de 26 iunie a fost proclamată Ziua Drapelului Naţional prin Legea nr. 96 din 20 mai 1998. La 26 iunie 1848, Guvernul revoluţionar a decretat ca Tricolorul - roşu, galben şi albastru - să reprezinte steagul naţional al tuturor românilor.

Sursa foto

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

18 comentarii

Scrie in CIFRE cat fac: doi plus unu?

Acum 7 ani

ok este ziua drapelului. e normal sa inaltam un drapel, dar de ce trebuie sa fie sfintit? daca tot e sfintit de ce nu-l ducem la toate cultele religioase din sibiu? sau vrem ca ortodocsii sa aiba 2 perechi de c...ie?
Raspunde

siby

Acum 7 ani

....si masa, cand e masa?
Raspunde

Scrie in CIFRE cat fac: cinci plus trei?

Acum 7 ani

ptiu drace, urata bara de striptease pt popi ! si sub nasul lu\' Johannis :)))
Raspunde

@siby

Acum 7 ani

tie masa ti se serveste imediat dupa ce stai capra de doua ori.
Raspunde

Georg

Acum 7 ani

STAT LAIC?
Raspunde

alzara

Acum 7 ani

Jenant. Punct.
Raspunde

the joker

Acum 7 ani

pocaiti-va caci vine sfarsitul lumii! sfintiti tot ce puteti, drapele, audi a8, bicicletele, oile si boii , casa, grajdu, beti aghiazma pe stomacu si asa gol, pupati moastele unde vreti voi numa pupatile! poate doar asa va mai salvati sufletele pacatoase si bicisnice!
Raspunde

neru

Acum 7 ani

si eu astept s-a fie pusa pe soclu statuia lui SF NEPEMUK care sta ascunsa de odhi turistilor avizati ,un simbol al orasului ,sta ascuns,bai la timisoara de ce se poate si la sibiu nu comunisti nea obligat 45 de ani s-a tinem ascuns aceasta opera de arta acum au venit cripto -comunisti care este problema va doare veneticilor de istoria sibiului ,bai orce localitate sa-r bucura s-a detina o asa mare capodopera nu ascunsa de 70 de ani
Raspunde

@8

Acum 7 ani

Stă ascunsă pentru că e o treabă catolică pe care sașii, fiind luterani, nu o doresc înapoi pe piața principală a orașului.
Raspunde

alzara@8,9

Acum 7 ani

Decat sa ne tot certam intre noi fara rost ce ar fi sa declansam (cum am mai scris...) cu ajutorl T.S. o actiune de mobilizare a Consiliului Local Sibiu de reasezare a statuii pe \"vechiul amplasament \" .D -le Deleanu, incepi interviuri cu personalitati ale orasului cerandu -le opinia? Ne cunoastem de mult. Ai incredere si leaga -ti numele de o actiune civica folositoare. Iti voi fi alaturi.
Raspunde

Georg

Acum 7 ani

In privinta NEPOMUK-Cititi cu atentie si Comments:_***www.razvanpop.ro/blog/2011/02/20/istoria-orasului-nostru-sibiu-49/
Raspunde

alzara

Acum 7 ani

Indiferent de povrsti si resentimente, haideti sa facem ceva !
Raspunde

streza

Acum 7 ani

daca tot se sfinteste drapelul, nu facem si-un maslu sau o festanie? poate ceva moaste ar fi binevenite
Raspunde

streza

Acum 7 ani

apropo pe raposatul plamadeala nu l-am mai scos cam de multisor la plimbare
Raspunde

@4

Acum 7 ani

Ai grija prietene cand te apleci sa culegi lalele sau alte flori din tara in care te afli, sa nu uiti cumva sapunul acasa!Pofta buna!
Raspunde

Scrie in CIFRE cat fac: patru plus noua?

Acum 7 ani

https://www.youtube.com/watch?v=jIJWwns9qyU
Raspunde

@9

Acum 7 ani

Din pacate cred ca nu ai dreptate deloc.Primarul Johannis a incercat sa puna statuia Sf. Nepomuk cind a renovat Piata Mare, i-a construit si soclul,dar au venit neocomunistii astia care si azi improasca cu noroi in tot ce se intimpla bun in Sibiu si l-au impiedicat sa o instaleze..
Raspunde

nicolae

Acum 7 ani

Sunt curios daca sasul va fi prezent.Eu cred ca nu.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus