Joi,
08.12.2022
Innorat
Acum
3°C

Feeric Fashion Days la final: "Feeric Fashion Days este cea mai creativa saptamana a modei pe care am vazut-o"

Timp de cinci zile, ora exactă în lumea modei din Europa de Est s-a dat de la Sibiu. Prezentări de modă pe bandă rulantă, la propriu și la figurat, personalități de marcă venite din toate capitalele modei la Sibiu, colecții clasice sau inovatoare, concerte și petreceri au făcut din cea de-a șaptea ediție a Feeric Fashion Days cea mai reușită de până acum.

„Cred că Feeric Fashion Days este cea mai creativă săptămână a modei pe care am văzut-o, în special pentru că folosesc foarte multe locații inedite, care sunt extrem de spectaculoase”, spunea la Gala Feeric Valeria Mangani, vicepreședintele Alta Roma, cel mai mare eveniment social și cel mai important festival de modă din Italia.

De-a lungul celor cinci zile, unii dintre cei mai buni designeri români și străini și-au prezentat noile colecții în spații inedite, în cariera de piatră de la Turnu Roșu, în bărci, pe lacul Muzeului în Aer Liber Astra, în întreg centrul Sibiului, Pasajul Scărilor, Hotelul Împăratul Romanilor, Piața Huet și chiar în fântâna arteziană din Piața Mare, în Muzeele Brukenthal și de Istorie, La Palatul Brukenthal din Avrig, pe banda de bagaje a Aeroportului, printre fructe și legume în Piața Cibin sau în fabrica Boromir.

Ultima zi de festival a programat trei prezentări individuale. Designerul sibian Anca Stănilă a adus la Palatul Brukenthal din Avrig ultima ei colecție, una de inspirație marină unde albastrul a predominat. Intitulată Ocean Blue, colecția a fost prezentată pe poteca ce leagă Palatul Brukenthal de Oranjerie, într-un decor de-a dreptul feeric. Iris Șerban a uimit cu noua ei colecție, prezentată pe vechiul pod de piatră de peste Cibin.

„E o colecție făcută foarte repede, motivul inspirației a fost brocartul Ludovic adus în perioada noastră. Am mers pe juxtapuneri de materiale, brocart, piele, pantaloni chiar cu turul jos, inserții de brodaje foarte late care puse pe corsete evidențiază corpul. E o colecție pentru femeile rafinate și cu mult curaj”, spune Iris Șerban despre noua ei colecție.

Din Suedia, Yvette Hass a venit la Sibiu, în curtea interioară a Muzeului de Istorie, pentru a-și prezenta ultimele sale creații vestimentare. Modelele au pășit prin curtea muzeului înspre balconul ce duce în camera tezaurului pentru a prezenta o colecție în care au dominat albul și negrul.

„Yvette e foarte modernă, inovativă, tehnologică și mi-a plăcut foarte mult combinația dintre piele și metal”, spune Valeria Mangani despre colecția designerului suedez.

Cea de-a șaptea ediție a Feeric Fashion Days s-a încheiat pe pasarela suspendată din Piața Mică. Seara de gală a început cu un concert Anca Mărginean & Magic Band și s-a încheiat cu opt prezentări de modă.

Pe pasarelă au fost prezentate colecțiile semnate de Paula Păduroiu, Cristina Dan, Georgiana Nicolaescu – Giuka, Guban, Bojana Dolamic, La Mode Toujours, Ana Maria Șut și Adina Buzatu.

„Sibienii sunt minunați, sunt frumoși, sunt calzi, îmi face plăcere să vin aici. Am venit aici direct de la Florența și mă gândeam, „Doamne, dacă pierd avionul, pe jos vin aici”, spunea Adina Buzatu la finalul Galei Feeric.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus