Sâmbătă,
26.11.2022
Innorat
Acum
4°C

Proiectia de deschidere TIFF 2014 se muta la Teatrul Gong

UPDATE: Din cauza vremii nefavorabile pentru o proiectie open-air in Piata Mare, filmul „Sunt o baba comunista” va fi difuzat in aceasta seara de la ora 22:15 in sala de la parter la Teatrul Gong. Intrarea la film este libera, in limita locurilor disponibile. La proiectia filmului vor fi prezenti regizorul Stere Gulea si actorul principal Marian Ralea. Va asteptam la film.

Astăzi începe cea de-a VIII-a ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania Sibiu. Patru locații sunt pregătite să primească cinefilii sibieni, Teatrul Gong, Librăria Habitus și Bohemian Flow alături de Piața Mare a Sibiului unde se vor organiza proiecții open-air pentru peste 2000 de persoane.

La Sibiu, TIFF se deschide cu „Sunt o babă comunistă”. Una dintre cele mai gustate comedii românești din ultimul an, pelicula va fi proiectată în Piața Mare din Sibiu, începând cu ora 22:00. Regizorul Stere Gulea și soțul Emiliei din film, Țucu, întruchipat de Marian Râlea, vor răspunde întrebărilor spectatorilor, imediat după încheierea proiecției. Accesul în Piața Mare este liber iar la dispoziția spectatorilor sunt 2.000 de scaune

La Teatrul Gong, de la ora 21:00, cinefilii își dau întâlnire cu muzica și teatrul pentru evenimentul special „Pescărușul. Ultimul act”. Pusă în scenă de două asociații independente de teatru, Inspira și On Stage, piesa este regizată de Carmen Lidia Vidu, care va fi în sala din Sibiu. „Pescărușul. Ultimul act” este un spectacol vizual care are la bază al patrulea act al piesei “Pescărușul” de A.P. Cehov, una dintre cele mai jucate și iubite piese din lume. Muzica originală este semnată de Ovidiu Chihaia - liderul trupei Mes Quins, cel care va și interpreta, live, pe scenă.

Înainte de această proiecție, la Teatrul Gong vor mai rula, de la ora 16:00, „The Immigrant”, povestea a două surori care pleacă din Polonia cu vaporul la New York, în căutarea unui nou început şi a visului american, iar de la ora 18:15, „Paradisul spulberat”, nominalizat la Cel mai bun film străin, la ediţia din acest an a premiilor Oscar.

„Cirque du Soleil: Departe, în alte lumi”, un film realizat cu ajutorul celebrului regizor James Cameron, rulează la Habitus, de la ora 16:00, urmat de proiecția comediei „Nuntă în ofsaid”.

Efraín şi Carla au nuntă exact în ziua când Spania joacă finala Campionatului mondial la fotbal în Africa de Sud. Ephraim îşi reuneşte familia în această zi de catharsis naţional, când întreaga ţară este paralizată de meci. Cea mai importantă zi – dar ce o face să fie așa? Film cu nu mai puțin de 11 nominalizări la premiile Goya 2014.

Cinefilii microbiști care au luat o pauză de la Campionatul Mondial de Fotbal din Brazilia își vor putea astâmpăra, deci, pasiunea. Seara va fi închisă, la Habitus, de „Al doilea joc”, un film în regia lui Corneliu Porumboiu, despre un meci de fotbal între Steaua Bucureşti şi Dinamo Bucureşti, disputat pe 3 decembrie 1988. O echipă din București cu siguranță a câștigat meciul, iar, după 26 de ani, pelicula a câștigat premiul Cel mai bun film românesc la TIFF 2014.

În Bohemian Flow începe secțiunea muzică a TIFF, cu filmul revoluționar „Metallica: Through the Never”, care prezintă imagini filmate în timpul concertelor live ale formației, considerate un icon rock al anilor '80-'90. De la 23.45, este rândul lui „Ray”, care i-a adus lui Jamie Foxx Oscarul pentru Cel mai bun actor în rol principal.

Cea mai importantă manifestare cinematografică din Sibiu, Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF), începe miercuri și aduce, în perioada 25 – 29 iunie, peste 50 de proiecții în 7 spații diferite.

Prețul biletelor pentru ediția 2014 a TIFF Sibiu este de 10 lei/proiecție și 7 lei redus la Teatrul Gong, Bohemian Flow și Librăria Habitus, 10 lei la Muzeul Astra și 15 lei la Cetatea Cisnădioara. Accesul la proiecția din Parcul Sub Arini este liber.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus