Să fi fost ora unu fără un sfert când am poposit pe terasa Mai Lounge de pe Bulevardul Victoriei. Nu pot însă să trec foarte repede peste noua experiență în cea mai mizerabilă parcare din Sibiu. Parcarea de la magazinul Billa e cred cea mai infectă din oraș. Am zis! Gropi în care poți foarte bine să te blochezi cu jeep-ul și un marcaj extrem de prost din cauza căruia riști să rămâi blocat între două mașini. Două argumente solide pentru care mai bine oprești peste drum, la Olimpia.
Terasa cu pricina e plăcută, însă dacă nu ai un partener de discuție, observi toate lucrurile negative. Priveliștea e jalnică, vezi doar mașini care trec pe drum, și ceva mai încolo e clădirea ce pare că o să cadă cât de curând a recent pomenitului Bazin Olimpia. Becurile ard anapoda în miezul zile, însă există o explicație. ”Să se vadă puțină culoare și așa e mai vizibil locul de la depărtare”, m-a lămurit chelnerița. În rest, locul e plăcut, comod, relaxant.
Deși ora era fix între mic dejun și prânz, a trebuit să optez pentru mic dejun, pentru că bucătarul nu ajunsese la stabiliment. ”E la dentist”, m-a lămurit de data asta un chelner. A trebuit să întrebe de două ori la bucătărie ce se poate servi, ca să-mi spună că fără omul cu probleme la măsele nu se pot face decât chestii simple. Și simple au și fost. Să vă spun drept, eu aș fi vrut o supă cremă și un pui în crustă de muștar cu alune, dar am trebuit să mă mulțumesc cu două ouă, două feliuțe de pâine prăjită, niște cartofi, un strop de varză, trei felii de roșii și o gură de fresh de portocale. Adică poziția 4 de pe meniu, ”American Breakfast”. Mai puteam opta pentru salată de vinete (servită cu roșii, două ouă fierte, castraveți, cafea și fresh), croissant cu unt și gem, tortilla (cu mozarella, roșii, salată, busuioc și aceeași cafea și fresh), dar și alte patru variante. Am mai luat în plus încă un fresh de portocale pentru că pe cel din ”oferta” de 18 lei l-am băut extrem de rapid.
Deși de afară nu pare, locul are o ofertă extrem de variată în meniu. Îmi pare rău că am cam greșit ora, pentru că am impresia că am ratat un restaurant ce pare destul de promițător. Poate cu altă ocazie. Ca să vedeți ce am ratat, vă spun doar că există o varietate destul de mare de supe și ciorbe, dar și grătare, vită, pește, pizza, paste. Scurta vizită nu a durat mai mult de 40 de minute și m-a costat aproximativ 30 de lei, cu tot cu ”omenia” chelnerilor. M-aș întoarce să încerc bucatele, dar tot la o oră rezonabilă când nu încep să bubuie boxele.
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi
Vizualizari: 3759
Ultimele comentarii
Acum 5 ore
Dragan Cristina
Acum 5 ore
Emil
Acum 5 ore
Hermannstädter
Acum 5 ore
Valentino Versace
Acum 5 ore
John