Joi,
01.12.2022
Innorat
Acum
3°C

Festivalul Medias Cetate Medievala implineste zece ani

Trei mari evenimente culturale vor fi organizate la Mediaș în această vară. Festivalul Mediaș Cetate Medievală va avea loc în perioada 12 -13 iulie, Caravana TIFF va ajunge la Mediaș în perioada 30 iulie -1 august, iar programul cultural al acestei veri se va încheia cu Festivalul de Film al Europei Centrale și de Est, ce se va desfășura în perioada 31 august – 6 septembrie.

Ediția din acest an a Festivalului Mediaș Cetate Medievală este una aniversară. 10 ani de festival înseamnă o tradiție respectată a specificului și istoriei municipiului de pe Târnava Mare.

Ineditul acestei ediții constă în organizarea pentru prima dată la Mediaș a unui turnir al cavalerilor. Cavalerii vor folosi în duelul lor cai și arme specifice acestui tip de competiție. ”Povestea este plasată în perioada domniei lui Vald Țepeș, domnitorul a cărui istorie este legată de municipiul Mediaș. Medișenii vor asista la punerea pe tron a lui Vlad Țepeș, dar și la transformarea lui într-un personaj de legendă. Ordinele cavalereşti prezente la această ediţie a festivalului sunt Ordinul Cavalerilor de Mediaş, Artgotica şi Ordinul Dragonilor de Transilvania. Proiecțiile 3D, spectacolele cu efecte pirotehnice, cascadoriile, luptele cavalerești și dansurile contemporane se vor îmbina perfect oferind publicului un eveniment deosebit”, au transmis organizatorii.

Copiii vor avea parte de spectacole de teatru, reprezentații cu păpuși gigant, cavaleri ce vor interpreta personaje istorice și se vor bucura totodată de prezența statuilor vii. Fiecare seară de festival se va încheia cu concerte specifice. Anul acesta invitate vor fi trupele Hara, Ad-Hoc și Les elephants bizzares.

 „Evenimentele culturale trebuie continuate la Mediaș în pofida perioadei economice dificile pe care o traversăm. Mediașul este o cetate medievală care are nevoie de spectacol, de evocarea tradițiilor și respectarea trecutului. Este obligația noastră să punem în valoare specificul burgului și să îl facem cunoscut tuturor” a declarat primarul municipiului Mediaș, Teodor Neamțu.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus