Marţi,
04.10.2022
Parțial Noros
Acum
9°C

Actiune de masurare gratuita a tensiunii arteriale la Sibiu

Alimentația nesănătoasă, stresul excesiv, sedentarismul - sunt câteva lucruri care însoțesc una dintre cele mai periculoase afecțiuni cardiologice, hipertensiunea arterială.

Un studiu realizat în2012 arată faptul că 4 din 10 români suferă de hipertensiune arterială. În acest context, Societatea Română de Hipertensiune a lansat în urmă cu doi ani Campania Națională ”Viteza ucide... nu numai în trafic. Controlează-ți tensiunea arterială!”, cu scopul de a crește numărul persoanelor care îşi verifică tensiunea arterială regulat. În cadrul campaniei din acest an, se va desfășura o acțiune și la Sibiu. Astfel, sibienii sunt așteptați să-și măsoare gratuit tensiunea arterială pe 5 iulie, între orele 10:00 – 18:00, la Shopping City Sibiu. Cu această ocazie, medicii prezenți în cadrul acțiunii vor oferi informații utile despre prevenția și tratamentul hipertensiunii arteriale, o măsură mai mult decât indicată în plin sezon estival, când canicula poate favoriza apariția unor crize de tensiune arterială.

„Hipertensiunea arterială este o boală cu debut silențios și foarte periculoasă prin complicațiile la care poate duce – stop cardiac, accident cerebral etc. Evoluează lent și nu are o simptomatologie precisă, acestea fiind probabil și motivele pentru care pacienții merg la medic în vederea stabilirii diagnosticului când boala este în stadii avansate. Vestea bună este că poate fi prevenită și e ușor de diagnosticat – printr-o simplă măsurare a tensiunii arteriale, o acțiune care nu durează mai mult de câteva minute. Am pornit această campanie – care anul acesta va avea o etapă la Sibiu, pe 5 iulie – pentru a-i ajuta pe oameni să înțeleagă importanța măsurării constante a tensiunii arteriale și pentru a reduce prevalența hipertensiunii în România”, a declarat prof.dr. Maria Dorobanțu, Președintele Societății Române de Hipertensiune.

Aflată la a treia ediție, Campania Națională ”Viteza ucide... nu numai în trafic. Controlează-ți tensiunea arterială!” a debutat anul acesta cu o primă acțiune de măsurare gratuită a tensiunii arteriale la București, urmând să fie continuată cu alte două acțiuni: la Sibiu, pe 5 iulie și la București, pe 20-21 septembrie.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus