Sâmbătă,
03.12.2022
Cer Senin
Acum
7°C

Un festival pe gustul tuturor: de Bun Gust

Zece bucătării ale lumii, demonstrații culinare ale unor maeștri culinari precum Horia Vîrlan și Antonio Passarelli, ”masterchefi”, spectacole de muzică, un bar hawaiian, concursuri delicioase și multe alte surprize sunt câteva din ingredientele celei de-a doua ediții a Festivalului „de Bun Gust”, organizat în Piața Mare a Sibiului între 24 și 27 iulie 2014.
Festivalul ”de Bun Gust” aduce în centrul Sibiului preparate culinare și manifestări artistice specifice pentru diferite țări din lume. În cea de-a doua ediție a ”de bun Gust” vor fi prezente bucătării din Cehia, Spania, India, Liban, Mexic, Grecia, China, Ungaria, SUA și – evident - România. Organizatorii evenimentului aduc în Piața Mare savoarea acestor țări, gătită pe loc și la prețuri reduse față de cele din restaurante. Vor fi amenajate peste o mie de locuri la masă, astfel încât sibienii și musafirii orașului să poată degusta în voie delicioasele preparate, dar să și poată urmări demonstrațiile culinare și spectacolele de muzică de pe scenă.
Bucătăriile vor funcționa în fiecare zi între orele 10:00 și 23:00, interval în care vor funcționa și barurile din cadrul Festivalului. Cu siguranță se va bucura de succes barul hawaiian, unde barmani cu experiență vor prepara cele mai delicioase cocktailuri de sezon.

Concursuri delicioase

Spectatorii Festivalului devin parte activă a acestuia prin concursurile organizate pe scenă: vor fi premiați cu vouchere de consum la una din cele zece bucătării cei care vor reuși să curețe cele mai multe legume într-o anumită perioadă de timp, cei care vor recunoaște ingredientele fiind legați sau – spre exemplu – cei care vor orna cel mai frumos o farfurie.
Prin urmare, de joi, 24 iulie, și până duminică, 27 iulie, în centrul Sibiului veți putea gusta la propriu cele mai delicioase mâncăruri ale lumii. Părinții sunt îndemnați să nu își lase copiii acasă: în cadrul Festivalului va fi amenajat și un loc de joacă dedicat celor mici.

Demonstrații culinare

Cei pasionați de gusturile bucătăriilor lumii vor putea vedea pe loc modul în care sunt preparate rețete specifice țărilor prezente în Festival, atât în cele zece bucătării amenajate în Piața Mare, cât și pe scena Festivalului. Retransmise pe un ecran de mari dimensiuni, pe scena Festivalului vor fi susținute demonstrații culinare ale căror autori sunt nume recunoscute la nivel național și internațional.
Spre exemplu, vor fi prezenți în cadrul Festivalului trei dintre concurenții ultimei ediții Masterchef, Ramon Chicirean, Anni- Anjani Jaiswal Kumar și finalista Masterchef 2014, Irina Bucșa. Alături de ei vor găti pe scenă celebrii ”chefi” Horia Vîrlan și Antonio Passarelli. Lor li se vor alătura în bucătăria amenajată pe scena festivalului personalități locale, precum Nicolle Stănese Cioltea.
În plus, fiecare bucătărie participantă în Festival va avea cooking show-uri în care se vor prezenta câteva din preparatele specifice țărilor pe care le reprezintă.

Muzică de calitate

În fiecare din cele patru seri ale Festivalului va cânta trupa Maria Cojocaru & Vlad Simon Band și fiecare concert va fi special. Celor doi soliști ai trupei li se vor alătura invitați deosebiți. Joi va veni Vizi Imre, vineri – Silviu Pașca, sâmbătă – Mihaela Pățan, iar duminică pe scenă va urca și Iuliana Pușchilă, toți fiind concurenți Vocea României. În week-end vom avea loc două concerte speciale, cu invitați din străinătate.

Partenerii principali ai evenimentului sunt în acest an Staropramen și TV Paprik, iar partener media este ziarul Turnul Sfatului. Festivalul ”de Bun Gust” este organizat de Asociația De Bun Gust.
 

Festivalul ”de Bun Gust” este un eveniment finanțat de Consiliul Local Sibiu prin intermediul Primăriei Municipiului Sibiu, fiind inclus pe Agenda culturală a Sibiului. Cofinanțator al Festivalului este și Consiliul Județean Sibiu.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

3 comentarii

SA cumparam bunavointa si.... tacere..

Acum 8 ani

Cautam furnizori de servicii.... inexistente.... Plata la emiterea ...... FACTURII
Raspunde

joseph

Acum 8 ani

Dacă și mâncarea va fi precum muzica, vezi Doamne, concurenți vocea româniei, atunci pregătiți-vă din timp furazolidonu\'.
Raspunde

ilie

Acum 8 ani

Daca priceperea voastra, al organizatorilor la arta culinara este la nivelul fast food-ului prezentat si anul trecut, mai bine trageti apa si fugiti, si nu mai raspinditi informatii gresite. E de prost gust! E pacat! sincer! BUNUL GUST, ARTA CULINARA EXCLUDE FAST FOOD-ul. daca altfel nu puteti sucii, si aduceti iarasi fastfood, cel putin fiti sinceri, si nu mai aburiti poporul ca dati mincare de restaurant, si cu demonstratii de masterchefuri la fiecare \"stand\". Parca prevad scirboseniile de standuri de fastfood chinezesc Yami de la piata mare, si de toate felurile. Cel putin spuneti ca este festival al fastfoodului. Da-i incolo totusi o faceti pe bani publici!!! totusi arta-culinara-fastfood de la festivalul vostru se vinde pe bani. Adica cetateanul sibian plateste pentru organizarea festivalului vostru odata prin bani publici, si dupa aceea mai merge sa guste arta culinara anuntata, deci plateste inca odata din buzunar.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus