Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Statul, obligat sa il reangajeze. Locotenentul protestatar a castigat procesul cu Armata

Locotenentul sibian Alexandru Gheorghe, care a participat la protestele anti-Băsescu din Piața Universității, în urmă cu 2 ani, a câștigat definitiv procesul intentat Ministerului Apărării Naționale.

Lt. Alexandru Gheorghe fost găsit vinovat în 2012 de către Consiliul de Onoare al Ofițerilor, după ce a participat, în uniforma Armatei, la protestele din Piața Universității. A devenit, atunci, un simbol al protestatarilor, însă cu un preț: a fost trecut în rezervă, o măsură sinonimă cu concedierea, de la Baza Aeriană Câmpia Turzii, unde activa. Locotenentul a dat în judecată Ministerul Apărării Naționale, dar a pierdut procesul la Curtea de Apel. În recurs, Înalta Curte de Casație și Justiție i-a dat dreptate, printr-o sentință pronunțată ieri, 2 iulie.

Alexandru Gheorghe a candidat în 2012 la Primăria Sibiu, din partea Partidului Național Democrat Creștin și a obținut mai puțin de 3% din voturi. Ulterior, a fost angajat consilier parlamentar pe probleme de apărare și siguranță națională la biroul senatorului PSD, Valer Marian.

Urmare a deciziei de ieri a Înaltei Curți, Ordinul Ministrului Apărării, dat în februarie 2012, prin care locotenentul era trecut în rezervă, este anulat. Acesta va fi reîncadrat în Armată, urmând ca MApN să îi dea toate salariile din urmă, cu dobânda legală, până la data achitării efective.

Instanța a înlocuit sancțiunea trecerii sale în rezervă cu cea a amânării, timp de doi ani, a înaintării în grad.

Instanța „dispune reintegrarea reclamantului în rândul cadrelor active ale Ministerului Apărării Naționale. Obligă pârâtul să-i plătească reclamantului drepturile salariale, începând cu data trecerii în rezervă și până la reintegrarea efectivă, cu dobânda legală pâna la data achitării efective. Respinge cererea de acordare a daunelor morale, ca neîntemeiată”, se arată în decizia judecătorilor Înaltei Curți.
 
Foto: Facebook Alexandru Gheorghe

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

16 comentarii

alzara

Acum 9 ani

Orice prostie (costisitoare) fac guvernantii de tiate tipurile (dupa \'89) le platim noi. E drept, e corect, pentru ca ei sunt acolo pentru ca i -am votat (sau pentru ca am ascultat indemnul sa nu ne ducem la vot ...acum doi ani) !
Raspunde

eugen

Acum 9 ani

Sa nu confundam un job in armata cu unul la \"spatii verzi\". Mi se pare aiurea ca \"justitia\" sa decida cine poate si cine nu poate sa fie militar activ!
Raspunde

sibian

Acum 9 ani

...de cand armata e un srl unde faci greva cand vrei?armata e armata.cand sa angajat stia condiitile..vai de noi daca astia ne conduc intr-un razboi.
Raspunde

@3

Acum 9 ani

cred ca esti un bou
Raspunde

pt @4

Acum 9 ani

..la cum vorbesti sigur nu ai facut armata asa ca nu imi mai racesc gura sa-ti explic ce inseamna armata si ce obligatii are cel ce o face.
Raspunde

joseph

Acum 9 ani

Io cre\' că nici prostanacu\' ăla din poză n-a făcut armata. Ăsta da mod de-a câștiga banii nemunciți, te-angajezi la stat, pupat piața Universității în uniformă de călăraș, aranjezi cu șefu să te de-a afară, îi dai în judecată și primești salariul pe nemuncă. Harașo tavarișci!
Raspunde

@joseph

Acum 9 ani

Pareai un om cat de cat instruit, daaaar... \"să te de-a afară\"?!?! Maaare dezamagire :)
Raspunde

joseph

Acum 9 ani

Băi, știi care-i treaba, inițial mi-am conceput fraza așa, să te joci de-a datul afară, apoi am uitat, și-a ieșit un talmeș balmeș. Soldat prost și neinstruit, deh, ce să-i faci.
Raspunde

x

Acum 9 ani

Adica nu a lucrat in ultimii 2 ani si primeste banii ca si cand ar fi lucrat? Asta da dreptate pt contribuabilul roman!
Raspunde

alzara

Acum 9 ani

Desigur, oricine se opune lui Basescu e un bou. Sa vezi logica Elenei Udrea Preferata :.\"l -am reclamat la DNA pe Taroceanu (dupa 8 an de la biletelul roz) pt ca a avut tupeul sa -i ceara demisia Presedintelui! \" .Deci, daca nu cerea demisia nu era reclamat. Prin urmare -doar lez -mauestatea merita pedeapsa! Asta da, partid justitiar PMP ! Jalnic precum comentatorii politici.
Raspunde

@8

Acum 9 ani

Și tu care le luai apărarea agramaților din subordinea ta....cam de porc pt valoarea ta nene joseph...dacă ești soldat prost și neinstruit ia bagă tu bibane vro 150 de culcaturi să se audă paftaua:))))))))
Raspunde

colonel

Acum 9 ani

bai tu asta de la11 ,retardatule fac pariu ca nu ai facut armata find handicapat ,iar studile ce s-a mai vorbim la fabricile de diplome [universitati din tara ] bai tarane eu am facut armata si am construit bloace si case ale poporului dus cu japca de fosti toasi de partid ,ba dreptate are joseph ,nu ma apara pe mine ca eu stiu s-a ma apar singur ,husane nu va trimite nimeni s-a va faceti ofiteri ,dar este un job sigur si singuru care va da o prosperitate +lucru la stat degeaba vechime minima 15 -20 de ani cite un sac de bani ordonanta si in loc la 45 -50 da ani s-a mergeti la munca adevarata stati pensionari si pe aia care au o cariera de trudiitor si sclav pe plantatie vechime 40 -50 de ani si daca se poate la 70 de ani la pensie ,ba antena retardata ,se vede ca te uiti numai la antena 3 ,cred ca ai vazut ce practica seful tau santaju ,precum in cazu ,johannis cine nu da bestelit si facut imaginea praf cum ati rupt si coalitia usl ,voi sunteti niste micuti lachei si nensemnati dupa ce va folososte sa-si atnga scopurile va arunca in ghena de gunoi ,sunt curios cit a decartat ,pacala [diaconu ]ca s-a il faca antenele euro si parlamentar ,alta lipitoare care a vrut l;a bani nemunciti ,nu va ajunge un job vreti s-a mai aveti vreo 4 dar nu la munca la sapat fundati de blocuri acolo la bani publici si multi ,ba ooaie eu am vacanta cita scoala ai tu ,tu ai scoala de trompetist si pupincur ,mars la munca lipitoare comunista
Raspunde

PT12-colonelu fantoma-

Acum 9 ani

Tu nu cred ca ai facut armata agramatule,specimene rare analfabete ca tine nu aveau ce cauta acolo,in concluzie esti doar un trompetist platit cu o bere la pet si un hot-dog care urli precum cainele la luna noaptea,vai de capul tau zevzecule,la coada vacii sau la cules porumb ti-e locul nu la postat tampenii pe forum.
Raspunde

gura presei

Acum 9 ani

da domnilor are perfecta dreptate 100% cel de la 12 scrie corect dar care au musca pe caciula nu spun noua analfabetii ce multa scoala si ce greu e in armata mai sa fie!!!!!!..pentru ce se duc asa in numar mare la scoala militara? cred caci gasiti raspunsul dat de 12 ok
Raspunde

mirel

Acum 9 ani

Scrie clar în legea 80/1995, că idiotul trebuia trecut în rezerva și punct.
Raspunde

Soldat

Acum 9 ani

NU E GREU SA LUCREZI IN ARMATA. DOAR CA
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus