Sâmbătă,
08.05.2021
Parțial Noros
Acum
13°C

Bataie de joc pe seama soferilor: exemplul DN 14, Sibiu – Medias

Chiar dacă a fost modernizat cu aproape 40 de milioane de euro, drumul național cu numărul 14, Sibiu – Mediaș – Sighișoara, este parcurs acum într-un timp mai lung decât înainte de modernizare. Și nu din cauza calității lucrărilor, ci din cauza restricțiilor de viteză: 30 de km/h în curbe, 50 de km/h în pante și 70 de km/h pe liniile drepte. Toate aceste restricții nu existau înainte de modernizarea drumului. În bunul stil românesc, nicio autoritate nu își asumă responsabilitatea instituirii noilor  reguli.

Contractul pentru modernizarea DN14, Sibiu – Mediaș – Sighișoara, a fost semnat acum mai bine de trei ani, între Compania națională de drumuri și autostrăzi naționale din România (CNADNR) și austriecii de la Strabag AG, pentru suma de 163 de milioane de lei, fără TVA (aprox. 38,7 mil. de euro fără TVA). Termenul inițial al lucrărilor (februarie 2013) a fost în repetate rânduri decalat. Ultimele informații neconfirmate indică faptul că însuși premierul Victor Ponta va veni să inaugureze modernizarea acestui drum, peste câteva săptămâni. Cu siguranță, cel puțin șoferii nu îi vor aplauda tăierea panglicii.

Mai bine cu căruța...

Cu asfaltul de uzură așternut, cu marcajele și parapetele amplasate, drumarii de la Strabag au început de câteva săptămâni să monteze și noile semne de circulație. Spre exasperarea șoferilor și a localnicilor, noile indicatoare reduc mult viteza legală de deplasare. Spre exemplu, acum, după modernizare, între Slimnic și Ruși – două localități aflate la opt km distanță – viteza maximă de deplasare a fost redusă la 50 de km la oră. Mai mult, într-o curbă dintre cele două sate, a apărut un indicator care reduce viteza legală de deplasare la 30 de km pe oră, tot inexistentă până la lucrările de modernizare. Și parcă pentru a fi siguri că nervii șoferilor vor fi întinși la maxim, pe toată distanța dintre Slimnic și Ruși a fost trasată linie continuă, fără nicio zonă în care depășirea să fie permisă. Restricția a fost instituită deși există câteva porțiuni de drum cu vizibilitate, unde înainte de modernizare depășirea era permisă. Pe una din aceste porțiuni (la coborârea în linie dreaptă a dealului înspre satul Ruși), pe lângă linia continuă a fost amplasat și un semn de circulație care limitează viteza legală la 50 de km/h. Înainte de ”modernizare”, pe această porțiune a DN14 depășirea era permisă pentru ambele sensuri, iar limita de viteză era cea specifică drumurilor naționale, adică 90 de km/h.

În Mediaș viteza legală e mai mare...

La ieșirea din Mediaș spre Sibiu (zonă cu două benzi pe sens), autoritățile municipale au instituit o limita legală maximă de 70 de km pe oră. Însă şoferii vor fi nevoiţi să frâneze dacă ies din oraş pe proaspăt modernizatul DN14, pentru că în exteriorul orașului, până la intrarea în satul Târnava, limita legală a fost redusă la 50 de km/h (înainte, aici limita era de 90 de km/h). Și pentru ca totul să fie hilar, drumarii au uitat să ridice un indicator de pe vremea lucrărilor: vremuri în care, limita maximă era pe această porțiune de 60 de km pe oră.

În fine, din ciclul ”aveți linie dreaptă, dar degeaba”, pe mai multe porțiuni de drum drept de peste un km, unde depășirea este permisă, viteza legală a fost limitată la 70 de km/h.

Cine și de ce a hotărât?

Acum două săptămâni, Turnul Sfatului a trimis solicitări atât CNADNR-ului, cât și Poliției sibiene, referitoare la motivele și responsabilii instituirii noilor reguli pe drumul proaspăt modernizat. CNADNR-ul nu a avut vreme să răspundă. O reprezentantă a biroului de presă a invocat faptul că documentele referitoare la instituirea regulilor de circulație sunt extrem de stufoase și că, de obicei, acestea se eliberează contra-cost. Și că, pentru a evita aceste costuri, ”cineva” din CNADNR lucrează acum la realizarea unui rezumat. Care încă nu a fost terminat.

De cealaltă parte, reprezentanții Poliției județului Sibiu au transmis un răspuns, însă unul completat cam tot în felul în care a fost modernizat drumul. Singurul lucru care merită remarcat în răspunsul semnat de conducerea IPJ Sibiu este faptul că instituirea noilor restricții este făcută cu avizul polițiștilor sibieni. ”Orice măsură de restricţie a circulaţiei pe drumurile publice se dispune de către administratorul drumului numai cu avizul poliţiei rutiere”, se arată, printre altele, în răspunsul transmis ziarului Turnul Sfatului. O speranță că aceste restricții ar mai putea fi înlăturate mai există. ”Vă informăm că acest tronson de drum național se află și în prezent în reabilitare, lucrările încă nu au fost finalizate, iar la finalizarea lor se va face o recepție între antreprenor SC Strabag AG și administratorul drumului – Secția Drumuri Naționale Sibiu -, la care va fi prezent și un reprezentant al Poliției rutiere”.

Primarii sunt revoltați. Și alte semne de exclamare

Oamenii din localitățile aflate de-a lungul DN14 sunt revoltați, susțin primarii din această zonă. ”Este dezastru. M-au sunat și oprit mulți oameni din zonă care mi-au cerut să fac ceva. Voi trimite CNADNR-ului o adresă prin care să cer eliminarea acestor restricții absurde. De când au fost introduse, poliția stă la pândă în vârful dealului unde e limita redusă la 30 pe oră. Stau și pentru viteză și pentru depășirea pe linia continuă”, spune Ioan Șurean, primarul comunei Slimnic. Comună în interiorul căreia aberațiile noilor reguli sunt la ele acasă. ”Înainte aveam două treceri de pietoni, una în dreptul școlii și alta în dreptul bisericii, care acum au fost desființate. În locul acestora a fost amplasată o singură trecere, în alt loc și de nefolosit: se termină într-o bordură înaltă de peste jumătate de metru. Câți pot să urce pe această bordură? Deși am cerut mutarea acestei treceri, nimeni nu m-a ascultat. În acest condiții, eu nu semnez niciun proces verbal de recepție”, adaugă Șurean. Cu un astfel de proces verbal de recepție au mers cei de la Strabag și la primarul din Șeica Mare, Nicolae Șușa. ”Eu nu l-am semnat și nici nu îl semnez până nu se reglementează lucrurile. Toată lumea se plânge de limitele astea de 30 de km/h. Chiar suspectăm că au fost introduse doar pentru a fi încasate amenzi. Până nu se clarifică, eu nu semnez nimic”, spune Șușa. Nici în interiorul comunei administrată de el, lucrurile nu sunt ca la carte: trecerea de pietoni a fost mutată imediat după o pantă, fără vizibilitate pentru un sens de mers, iar stația de autobuz a fost amplasată într-un loc în care nici șoferii nu pot depăși și nici călătorii nu au loc să coboare.

Poveștile de demult

”Prin modernizarea DN 14 se urmăreşte mărirea vitezei de deplasare a şoferilor, reducerea timpului petrecut în trafic, dar şi crearea unor condiţii de confort şi siguranţă pe drumurile publice”, arăta conducerea CNADNR într-un răspuns trimis ziarului Turnul Sfatului în ianuarie 2011. 

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

63 comentarii

sofer

Acum 6 ani

Pe langa aberatiile acestea care au fost observate f bine de dvs ati uitat sa spuneti ca intre rusi si sura mare e numai linie continua si nu mai poti depasi. PRIVITOR LA CALITATEA LUCRARILOR. VA ROG SA MERGETI SA OBSERVATI MARGINEA DIN INTERIORUL LOCALITATILOR CARE PUSCA TOATA. AU TURNAT PAMANT SI PESTE UN STRAT SUBTIRE DE BITUM. VA ROG MULT SA VEDETI IN CE HAL ESTE ACUM. TOATA MARGINE PUSCA SI RAMANE PAMANT. DE ASEMENEA DEJA MARGINEA DRUMULUI DIN EXTERIORUL LOCALITATILOR E PLINA DE BURUIENI SI BALARII CARE ASTUPA SEMNELE DE CIRCULATIE SI STALPISORII CARE SEMNALIZEAZA MARGINEA DRUMULUI. SANTURILE IN MULTE LOCURI SUNT PLINE DE BURUIENI ETC. ASADAR NU STIU DACA UNELE LUCRURI SE RIDICA LA NIVELUL DE CALITATE ASTEPTAT DUPA 3 ANI DE LUCRARI. SA AVETI IN VEDERE CA MAI SUNT INTRARI DE DRUM SECUNDAR UNDE NU S-A ASTERNUT ASFALT MINIM 10 M ASA CUM PREVEDE PROIECTUL
Raspunde

Alt șofer

Acum 6 ani

Știu motivul !!!!....ca cei de la rutieră sa poată sa-si facă planul de amenzi
Raspunde

SB

Acum 6 ani

E simplu..... 50Km/h sau 70Km/h in afara localitatii inseamna multe amenzi si permise retinute de militienii de la rutiera, care in afara de stat la panda cu radarul altceva nu stiu sa faca. Pe urma se lauda la bilant ce tari sunt. Rusine!!!
Raspunde

sIbIaNuL

Acum 6 ani

mai nou pe tronsonul asta de drum stau baietii cu multe echipaje, inclusiv cu Loganul de politie albastru neinscriptionat. Mai bine mergeti pe drumul de la Agnita, spre Medias, Sighisoara...
Raspunde

gelu

Acum 6 ani

O asemenea bataie de joc mai rar. Limite de viteza in afara mai mici decit in localitati!??? O singura explicatie am: soferii trebuie mulsi bine de bani. Sa traiti bine!
Raspunde

Gabi

Acum 6 ani

Fac drumul asta de 2-3 ori pe săptămâna de 7 ani cel puțin si ma întreb daca nu cumva acest drum a fost transformat in traseu pentru cei care vor sa înceapă școala de șoferi, nici măcar pentru cei care o fac momentan,pentru ca sigur ei se simt Shumacher pe acest traseu.30km pe ora in curbe de 80 km pe ora sau 70km pe ora pe linia dreapta înainte de Seica pe direcția Medias-Sibiu?Voi cei care ați pus semnele sunteți normali sau si voi sunteți începători in ale condusului?Ati trecut oare de stadiul de mers cu bicicleta?Oricum e tipic pentru aceasta tara, ca totul sa se facă doar așa sa fie făcut.Si in multe localități mai ales pe tronsonul Brașov-Ploiești in multe localități foarte populate, chiar daca e drum european e limita de 70 in localități.Pe de o parte așa sunt de satul sa ma tot cert cu sistemul care ne face sa nu mai avem personalitate si sa facem totul cum ne dictează el, pentru ca așa e bine si așa se face.Fuck the sistem!!!!Fuc. the police!!!Guerrilla radio!!!!
Raspunde

jgjr

Acum 6 ani

propun sa actionam pe toate fronturile : sa dam in judecata CNADR, Strabag, pe cei care au avizat lucrarile, pe cei care le-au executat, pe cei care le receptioneaza. Si cel mai important sa ne rugam Lui Dumnezeu sa le rasplateasca osteneala la toti acestia inclusiv militienilor care cu atita sirguinta si ura fata de semeni lor isi exercita functia de jefuitori la drumul mare.
Raspunde

militian

Acum 6 ani

Na, va da Puie Monta
Raspunde

Horia

Acum 6 ani

Chiar trebuie actionat cumva. Este o rusine. Unde putem actiona si pune petitie?
Raspunde

K.Samuel

Acum 6 ani

Vezi cateva aberatii de genul asta si dup-aia nu mai ai incredere in limitarile de viteza care se impun pe tronsoane cu adevarat periculoase... Se mira apoi ca nu respecta lumea limitarile de viteza.
Raspunde

Socialistul

Acum 6 ani

Dupa cate stiu eu unul din vicepresedintii Consiliului Judetean Sibiu conduce comisia mixta care stabileste toate restrictiile de circulatie. Din aceasta comisie mai fac parte si alti \"SPECIALISTI\" ai Consiliului judetean Sibiu. Oare acest \"DOMN\" n-are nimic de spus. Alo Domnul Cindrea se aude????????????????????????
Raspunde

liviu

Acum 6 ani

Ca sa nu mai vorbim de denumirile geografice schimbate sau rebotezate , la intrarea in Agarbiciu raul Visa a devenit Calva ????
Raspunde

un sibian

Acum 6 ani

respectati viteza si semnele de circulatie...nu ne mai aburiti
Raspunde

david

Acum 6 ani

De rasul lumii!Bataie de joc.
Raspunde

Alt Sibian

Acum 6 ani

in zona Rusi se sta cu 3 echipaje
Raspunde

sofer

Acum 6 ani

bucurativa ca a fost modernizat ,felicitari ,boteehs ,ai facut sibiu -agnita si sibiu -medias bijuteri dar ghilbani nu vad si pune stampila tot unde nu trebuie ,ba respectati regulile de circulatie ca nu va vrea nimeni raul ,daca vreti viteza mare inscrietiva la raliuri ,nu s-a puneti viata in pericol ce vreiti la potecile [sosele ]din tara vreti limita 120 si in curba 80 ,s-au vreti s-a ajungeti in loc de acasa pe la urgente cu gioalele rupte ,asta este bucurativa ce s-ai faci dacac alesi neamului nu au facut autostrazi numai pe harti cu batu pe unde va veni in anul 2150 ,votati la ei ca pe prafurile astea cu economia praf mai trebuie niste spagi si foarte multe studi de fezabilitate +contestati caacolo va sifoneaza bani smecheri de la cnadr ,s-au credeti ca averile le au din performanta manageriala ,luatil ca de exemplu pe fostu sinistru de transporturi [berceanu ]de ce credeti ca sta pitulat asta cu tepe a tras numara la marafeti de ii va ajunge vreo 15 generati hot oltenasu si smecher de dolj de la olguta ,cu ce crezi ca si-au construit sala de sport cu banii de la centura sibiului aia facuta mai scurta cu 15 km ,alo dna puneti tunurile pe oltenas s-a vedeti ce nume sonore apare in panoplia celor care ne conduc de 25 de ani
Raspunde

rocio

Acum 6 ani

Buna initiativa Turnului Sfatului. Asteptam si alte ziare (tribuna de exemplu). Iar modul in care s-a facut marcajul si s-au restrictionat portiuni din DN14 ma duce cu gandul ca s-a facut din biroul unui \"slujitor al binelui\". Frustarea provocata cand intalnesti o raba care urca de la Rusi la Slimnic cu 30 km/ora si nu o poti depasi cauzeaza accidente. Masinile in momentul de fata au multe sisteme de protectie, tehnic sunt mult superioare anilor trecuti. Nu poti restrictiona viteza, in acest moment, ca la nivelul anilor 70 cand masinile erau prevazute doar cu sisteme mecanice. Protectia participantilor la trafic se face printr-o incercare de deplasare fluida fara blocaje inutile. Pentru cei responsabili: incercati sa creati drumuri cu adevarat sigure, fara obstacole si restrictii inutile si cu masuri de prevenire adecvate (radare si restirctii in zone aglomerate si cu risc de accidente).
Raspunde

@sofer

Acum 6 ani

In zonele alea dna se face ca nu vede,acolo e marii dinozauri si e pericol
Raspunde

Vlad

Acum 6 ani

Din categoria \'V-am facut drum pe banii vostri cu regulile noastre\',suntem fortati sa inghitim un nou \'rahat\' creat de niste cretini care nu pricep ca ei sunt acolo doar sa administreze banii nostri, nu sa-si bata joc de noi pe banii nostri. Le doresc multa multa caldura, lor si acolitilor lor.
Raspunde

CNADR face ordine!

Acum 6 ani

@8. N-are nici o treaba nici Monta nici Masecu. Ai facut blocaj pe o idee. Mi-e tare greata si de pupinbasistii ca tine, dar si de pupinponti! Sunteti numai buni de manevrat, oilor. @16. Cu cat ai picat bacu la romana? Esti jenant. @ Cei care decid signalistica rutiera: MULTA M**E!
Raspunde

@Traian Deleanu

Acum 6 ani

In dese locuri, acostamentul este din pamant si turnat un strat subtire de bitum peste. Q: Asa a fost specificat in caietul de sarcini, sau este prost executat? Nu mi se pare normal intre asfalt si rigole sa existe sectiuni de pamant. Ce e suspect, e doar ca pe anumite zone e asa, si nu pe tot traseul. Calin.
Raspunde

unu\'

Acum 6 ani

Despre \'\'modernizarile\'\' ciclice ale strazilor Ocnei,Revolutiei.9 Mai dar mai ales permanenta Alba Iulia cind scrieti,dl Deleanu?Sau despre reparatiile \'\'nemtesti\'\' ale strazilor sibiene?Parca si astea se fac tot din taxele sibienilor sau ma insel?
Raspunde

Q10

Acum 6 ani

aceasta idee este a POLITIEI SIBIU si a celor de la DRUMURI NATIONALE BRASOV care nu mai stiu pe unde sa scoata camasa cu accidentele mortale ce se produc zilnic,nu vrem infrastructura de viteza. doar bete in roate,frane bani de la popor.
Raspunde

ID

Acum 6 ani

Nu mai fiti frustrati. Sunt limite de viteza pentru ca este un traseu periculos. Daca nu va convine, nu mergeti pe acolo. Eu unul o sa merg cu placere cu noile restrictii de viteza. Vreau sa ajung intreg si eu si familia mea la destinatie.
Raspunde

Morți

Acum 6 ani

Dar ce părere aveți de faptul că pe drumul Sibiu-Sighișoara sunt 15-20 de morți anual, media ultimilor zece ani? Dacă am respecta cu toții restricțiile de viteză, sigur nu ar mai muri nimeni.
Raspunde

Catalin

Acum 6 ani

Eu locuiesc in Seica Mare si va spun, asa prost parca nu s-a circulat niciodata pe drumul asta. Daca de la iesire din Rusi prind in fata mea un camion ce circula doar cu 20 km/h aveti pretentia sa raman dupa el atatia km? E o bataie de joc, aceste restrictii de circulatie favorizeaza doar amenzile politistilor, nicidecum siguranta in trafic.
Raspunde

Daniel Dur

Acum 6 ani

Si pentru ca nimeni nu a pomenit acest lucru inca... - Vopseaua unor indicatoare de restrictionare de pe carosabil incepe sa se cojeasca - Insulitele instalate la intrarea/iesirea din localitati sunt inutile (se poate trece lejer cu mai bine de 100km/h prin dreptul lor), dar scumpe (nu cred ca au costat mai putin de cateva mii de euro bucata) si periculoase (nu sunt semnalizate luminos) - Si cel mai grav: curba de la intrarea in Tarnava dinspre Copsa Mica (46.12958, 24.29872) prin care nu se poate trece legal si in siguranta cu mai mult de 60 km/h nu are pusa limitare de viteza (s-ar putea sa nu fie semnalizata deloc)! Va doresc o amenda placuta! ...ca de altceva pe DN14 nu o sa aveti parte!
Raspunde

Otto

Acum 6 ani

Votati USL, votati Ponta:)) Asa conducator, asa subalterni, asa institutii, asa personal...
Raspunde

sofer

Acum 6 ani

Daca limita de viteza e 70 kmh romanasii vor merge cu 100kmh, daca limita era 90kmh se mergea cu 120 kmh asa ca in final se merge \'legal\'. Cui nu-i convine sa emigreze sau sa-si faca drumul lor cam astea ar fi solutiile.
Raspunde

rosio

Acum 6 ani

ptr. sofer: vreau sa te vad daca respecti limita de 30 la ore in curbe sau in localitati (ex. seica Mare). Si drumurile trebuie facute ptr. o circulatie fluida, iar ptr. cei care circula cu 100-120 km/ora sa puna radare. Asta nu inseamna ca eu trebuie sa circul cu 30-50km la ora pe un drum modernizat ca asa i s-a nazarit unui \"specialist\"
Raspunde

das

Acum 6 ani

De asta au loc saptamanal accidente pe tronsonul asta de drum? Pentru ca sunt limite de viteza care va incurca sa transformati un DN in pista? :)
Raspunde

adiarc

Acum 6 ani

trimiteti sesizari la CNADNR si MT..macar sa le blocam mailurile
Raspunde

Mai prost decat prostu

Acum 6 ani

Citind mai sus, incep sa ma resemnez ca ne meritam soarta. Mergand cu 30 la ora pe drumul acela va cauza cu siguranta accidente. Va enerva soferii si vor forta linia continua, curba etc sa depaseasca. Persoana care vrea sa ajunga cu familia in siguranta .... eu zic sa alegi alt drum. Sa nu mai zic insulitele ne-semnalizate. Poate te vad printr-un sant.Sa emigram daca nu ne convine? R: Cu placere oaie ca mai ridica cineva problema. Altfel...ramaneai si prost si cu banii luati. Pfff....vai de capu tau.
Raspunde

Maria

Acum 6 ani

In sfarsit ,luam atitudine,este chir o bataie de joc,in afara localitatii 50 la ora,acum nu mai avem gropi ci avem benzi transversale sa ne putem duce masinile la service tot asa de des.Rusine!!!!!!!!!! Trebuie sa facem ceva este bataie de joc. Romani luati atidudine la tot ce nu este normal pentru ca voi sunteti platitorii de taxe ,cereti socotela banului public!!!! Reclamati tot ce nu va convine ,pana cand sa mai fim bataia lor de joc.
Raspunde

@33

Acum 6 ani

******
Raspunde

@35

Acum 6 ani

Ce pot sa zic despre tine decat : Incult, poate analfabet , cu bacul neluat, crescut printre necuvantatoare, iar drumurile pt tine sunt doar o bariera in procesul de transhumanta. Ce trebuie sa intelegi este ca fiecare avem rostul nostru in lume, si rolul fiecaruia este important. Padurea e casa ta si noi nu te condamnam pt asta.
Raspunde

@36

Acum 6 ani

*****
Raspunde

Ducu

Acum 6 ani

imi place cum va razvratiti insa daca iesiti afara din tara si aveti astfel de semnalizari le respectati orbeste. Vezi Bulgaria, Ungaria , si drumuri judetene din Germania sau Austria. Nimic nu va place in schimb toti sunteti cu statii pe masina si o calcati de numa daca colegul va da verde. Da recunosc poate este o porcarie ceea ce se intampla insa dupa cum citesc toti vroiati sa o calcati cu 110 pe noul drum reabilitat. Diferenta dintre 90km la ora si 50 este de 20 min maxim . prefer sa ajung cu 20 min mai tarziu decat un bou cu statie sa intre in mine si sa imi faca masina praf sau .....
Raspunde

@35

Acum 6 ani

Da tu cum ai luat bacul? l-ai luat in spate si ai fugit cu el ca Pacala cu usa? Bai fazane bacul e un fel de barcutza mare asa cat prostia din capul tau, dar daca tu l-ai luat si l-ai dus acasa tot respectul.
Raspunde

paul

Acum 6 ani

parcurg drumul acesta in fiecare zi dus-intors.Le umplu frigideru tot in fiecare zi tuturor celor care au pus limitele astea de viteza si linia contunua la infinit,totul ca sa poata sta militienii la panda din Copsa incepand!
Raspunde

andrei

Acum 6 ani

loganul albastru cu radar SB 08 LKV m-a depasit ieri in zona cu limitare la 50 si linie continua, cred ca avea vreo 80 la ora :))
Raspunde

@39

Acum 6 ani

Din cate vad din comportamentul tau de mahala, probabil cel mai departe unde ai ajuns in viata este in Agnita la targul de porci. Ma mir cum de nu te-a cumparat careva. Imi vine greu sa iti mai scriu ceva, m-as cobori la prea nivelul tau de ....limitat. Vai de capu tau, du-te si voteaza pe cine vrei (in functie de sacosa) si lasa treburie serioase la oameni cu cap.Pote iti face Pona/Base un pod peste drum sa treci cu oile....sens unic.
Raspunde

florin

Acum 6 ani

domnule \"sofer\" , as fi de acord cu respectarea reguluilor daca acetea ar fi facute de vreun pilot de raliu, sau de vreun sofer de tir cu 2 mil km experienta. dar din pacate sunt facute de un unflat care vrea cu oricce pret sa se faca planul de amenzi, si care atunci cand se deplaseaza merge cu masina cu girofar si sofer
Raspunde

andrei

Acum 6 ani

Degeaba faceti propaganda imprastiati stirea si mai departe nu numai la turnul sfatului ca sa se faca ceva, azi e subiect de discutie , maine se uita si nu se schimba nimic, la noi numai asa se poate modifica ceva, chiar bataie de joc... am vb cu cei care au facut marcajele si au facut totul repede si prost doar pentru a se incasa banii... e strigator la cer pe un drum national se circula cu 90 si in sat cu 50 30 se circula intre blocuri... stam si ne conformam regulilor facute de niste inapti care circula cu avionul sau elicopterul...si asa de final ******
Raspunde

@44

Acum 6 ani

Corect,subscriu...și mie *****
Raspunde

didu

Acum 6 ani

rusine sa le fie, dar ar trebui cautat in lege daca exista voie sa pui limitari de viteza aiurea pe drum drept ca vrei tu sa faci planul de amenzi, oricum la limitarile de 30 km mai aveam putin si ma dadeam sa imping masina ca asa faceam si sport pe portiunea aia, si daca cnadnr a zis ca se urmareste marirea vitezei de deplasare in trafic de ce s-au montat limitarile????? dati in judecata
Raspunde

andrei

Acum 6 ani

Nu vedeti ca astia isi bat joc de oameni din toate pct de vedere, ar treebui sa mai iesim si noi sa ne sustinem oful... stam ca prostii si ne conformam ca maramite suntem civilizati...mai bine mergem cu IA pe bicicleta ca acum i cool dar pana sa se trezeasca cinva cu portul popular, muzica populara traditionala e uncool... nu stiu dar cand vad atata prostie si nepasare ma apuca toti dracii ca i-asi impusca pe.toti!
Raspunde

Orlando

Acum 6 ani

Daca are cineva o mitraliera sa o puna pe \"Mercador\"ca eu intru si o cumpar de acolo. Pentru cunoscatori astept radarul in deal la Sura Mare.
Raspunde

cori

Acum 6 ani

Pentru cei care aproba modul in care s-a restirctionat DN14 si pentru cei responsabili de acest lucru: CNADNR (administratorul drumului) si Politia Romana (cei care avizeaza proiectul) le spun urmatoarele: doresc un drum pe care sa circul normal, nu cu viteza excesiva, nu cu depasiri riscante. Ptr. cei care incalca limitele bunului simt si ale legii exista politie, radare, legi. Eu vreau sa circul corect si normal dar nu cu 30 - 50 km/h pe portiuni de drum drept si fara alte pericole. Vreau sa nu mi se ingradesca dreptul de a circula fluent si normal din motive legate de cei care incalca legea. ptr. cei care incalca legea politia sa-si faca doatoria si nu sa-mi lezeze mie dreptul de a circula intr-un mod normal.
Raspunde

ba ala cu mortii

Acum 6 ani

fa media vitezelor cu care au murit aia 15-20 anual o sa iti dea peste 130 km/h garantat intradevar is de comparat prosti cu masinu tari cu cei care au modernizat drumu ...
Raspunde

bulangiu

Acum 6 ani

Cat de curand o sa sparg si eu o oglinda care nu arata realitatea , se afla sin seica-mare la iesirea de pe drumul cu dispensarul comunal , asa poate o schimba ..dar era mai bine fara ea
Raspunde

siby

Acum 6 ani

dragi prieteni, imi pare rau ca inca nu ati observat ca tara noastra este condusa de tampiti care au numit in posturi de conducere ale institutiilor alti tampiti, care la randul lor au continuat perpetuarea speciei tampitilor la cele mai joase niveluri judetene, municipale si locale...cretini si tampiti peste tot care executa ordinele de frica....Politie, Justitie, Transporturi, Educatie, Administratie si nu in ultimul rand...POLITICA!!!!Ce ne-a mai ramas de facut si de spus...cam nimic din pacate. Sa auzim de bine!
Raspunde

relpub2@andnet.ro, office@andnet.ro, relpub@mt.ro

Acum 6 ani

Aceste 2 adrese de e-mail va stau la dispozitie pentru a trimite mailuri la C.N.A.D.N.R. si la M.T. Blocati-le adresele de e-mail!
Raspunde

relpub2@andnet.ro, office@andnet.ro, relpub@mt.ro

Acum 6 ani

Aceste 3 adrese de e-mail va stau la dispozitie pentru a trimite mailuri la C.N.A.D.N.R. si la M.T. Blocati-le adresele de e-mail!
Raspunde

autoritatea p....

Acum 6 ani

tantalaii politici de la cnadr pare ca nu au auzit de viteza de proiectare sau de supralargirea caii in curba... dupa bordurile alea de la porumbacu , scoreiu , arpas, beclean , etc uite ! ce afaceri cu indicatoare rutiere fac. Galati-Tulcea toate curbele sunt deosebt de periculoase, franezi la fiecare, afaceri cu indicatoare, altfel nu este logic
Raspunde

unsofer

Acum 6 ani

futui in gura de nenorociti... aici m-au ingramadit si pe mine acum o luna hotii astia. linie continua pe Km intregi, limitari absurde, amenajari in mijlocul drumului ca sa nu mergi drept chit ca soseaua e dreapta, si alte multe absurditati... au fost mana in mana cu hotii din politia Sibiu.
Raspunde

Mishu

Acum 6 ani

E clar scopul cu care au fost puse aceste restricţii, să ne mulgă de bani. Acum o săptămână, venind de la Mediaş spre Sibiu, am întâlnit trei radare între Mediaş şi Copşa. Al treilea, loganul albastru, m-a luat ca din oală... Am parcurs drumul Mediaş - Sibiu, respectând toate restricţiile, în o oră şi 35 de minute. E aberant, doarece înainte îl făceam în 50 de munute, în siguranţă. Vai de mama noastră!
Raspunde

DOAR GAZU 1945

Acum 6 ani

nici chiar asa !!! in loc sa fluidizeze traficul l-au ingreunat! mai bine il lasau asa, daca nu schimba ceva! DAO-N COLO DE TREABA!!!
Raspunde

Rares

Acum 6 ani

Cei care au impus aceste reguli sunt cei ce isi permit sa nu le respecte. Sper ca abureala ce se petrece la bucuresti sa nu distraga atentia la ce se intampla in \"curtea\" noastra. Trebuie sa se gaseasca cineva care sa ancheteze si aceasta situatie pentru ca nu se mai poate, suntem furati din toate partile. Autoritati! Nu vrem sa ne fie rusine ca suntem sibieni!
Raspunde

petitii

Acum 6 ani

Aici puteti initia o petie online contra acestor restriictii aberante.Daca cineva initiaza aceasta petitie va rugam sa o publicati aici! ***www.petitieonline.com/initiaza-petitie?gclid=CO7D7oqgtr8CFWf4wgodGjYA1w
Raspunde

Pam Pam

Acum 6 ani

5 cutii de vopsea alba si se rezolva problema :) Astfel stirea va aparea la toate posturile tv iar cei de la CNADR vor schimba modificarea ;)
Raspunde

ionica

Acum 6 ani

DE NE CREZUT!ULTIMI 3 KM.DIN SPRE STATIUNEA BAZNA SPRE ALBA SUNT NEASFALTATI DE MAI MULTI ANI.rusine jud. sibiu!!!!
Raspunde

calin

Acum 6 ani

Eu personal nu voi respecta restrictia de viteza,tot 30 de minute voi face de la Medias la Sibiu.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus