Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

O delegatie a ULBS a vizitat China

Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu a condus o delegație care s-a deplasat, în perioada 20 iunie–03 iulie 2014, ȋn China cu scopul de a deschide noi căi de colaborare ȋntre instituțiile de ȋnvățământ din România şi cele chineze.

Din delegație au făcut parte reprezentanți ai Universității „Lucian Blaga” din Sibiu, precum și ai următoarelor instituții: Inspectoratul Şcolar Județean Sibiu; Universitatea din Petroşani; Şcoala gimnazială „Regele Ferdinand” Sibiu; Şcoala generală Nr. 1 Sibiu; Şcoala gimnazială „Matei Basarab” din Turnu Roşu; Liceul „J. Lebel” din Tălmaciu; Liceul de arte „S. Toduța” din Deva.

Prin intermediul Institutului Confucius din Sibiu, primul Institut Confucius din România și cel mai activ, Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu a reușit să creeze infrastructura necesară dezvoltării relațiilor academice cu China.

Universitatea sibiană dorește să popularizeze acest exemplu de bune practici prin sprijinirea instituțiilor de învățământ preuniversitar și a mediului de afaceri din Sibiu în dezvoltarea de parteneriate cu omologii chinezi.

”Noi avem deja o tradiție în derularea de proiecte solide cu China și ne dorim să transmitem din know how-ul acumulat de-a lungul timpului si colegilor din preuniversitar, dar și celor din mediul de afaceri.”, a spus Ioan Bondrea, rectorul Universității ”Lucian Blaga” din Sibiu.

De buna colaborare cu partenerii chinezi vor beneficia și viitorii studenți ai Universității ”Lucian Blaga” din Sibiu, care începând cu 14 iulie se pot înscrie la unul dintre cele aproape 80 de programe de studiu puse la dispozitie de ULBS.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

1 comentarii

ha ha

Acum 9 ani

foarte bine..lau lasat acolo pe hotzul de oprean sau sa intors in tzara sa intre in colimatorul DNA?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus