Aceste nuci sunt o combinație între picant și dulce și sunt perfecte de savurat cu un pahar de ceva rece.
Ingrediente:
-1 lingură ulei de floarea soarelui
-1 lingură de suc de lămâie proaspăt stors
-½ linguriță de zahăr pudră
-½ linguriță garam masala
-½ linguriță praf de ardei iute
-½ linguriță fulgi de sare de mare
-piper negru proaspăt măcinat
- 150g nuci de Macadamia
-1 lingura de miere
Metodă de preparare:
Se încălzește cuptorul la 180C și într-o tavă se pune o foaie de copt cu hârtie de patiserie. Amestecați pentru a combina uleiul de floarea soarelui, sucul de lămâie și zahărul pudră împreună, amestecând până când compoziția se omogenizeză.
Bateți cu telul și adăugați garam masala, praf de ardei iute și se condimentează după gust cu sare și piper negru proaspăt măcinat.
Adaugă nucile și se amestecă cu miere până când nucile sunt acoperite uniform.
Puneți nucile într-un strat, chiar pe foaia de copt și se bagă la cuptor timp de cinci minute după care se întorc pe partea cealaltă pentru încă 8-10 minute, până când prind au un strat lucios, auriu și nu mai sunt lipicioase. Uită-te cu atenție spre sfârșitul pentru a te asigura că nu se ard.
Lasă nucile în tava să se răcească. Ele vor continua să se întărească și se pot servi calde sau reci.
Sursă: http://www.bbc.co.uk/food/recipes/spiced_macadamia_nuts_76146
Garam masala
Denumirea “garam masala” este de origine persană şi provine din “garm masaleh”, “garm” însemnând “fierbinte”, iar “masaleh” însemnând “ingredient”, sau “aliment”. „Garam masala” înseamnă, deci, “mirodenii fierbinţi”, cu trimitere la efectul pe care componentele sale îl au asupra organismului. Garam masala este un amestec de mirodenii specific bucătăriilor din nordul Indiei, din Pakistan şi Bangladesh. Există mai multe variante, în funcţie de ingredientul principal cu care vor fi asociate - pui, miel, peşte, fructe de mare, legume, de zona geografică şi de preferinţele personale ale bucătarilor. Totuşi, aproape toate variantele conţin piper negru, scorţişoară, cardamom şi cuişoare.
Nuci de Macadamia
Nucile Macadamia sunt cea mai sănătoasă specie de nuci din lume, pentru că au cel mai mare conţinut de grăsimi mononesaturate benefice. În plus, conţin aproximativ 22% acid palmitoleic omega-7. Sunt de asemenea o sursă importantă de proteine, calciu, potasiu, fosfor, seleniu, fier, vitamina B şi fibre. Nu au colesterol şi conţinutul de sodiu este redus. Originari din Australia, arbuştii de Macadamia au fost plantaţi pentru prima dată în scop comercial în Hawaii. Alţi exportatori importanţi de Macadamia din lume sunt Africa de Sud, America Centrală şi Australia.
Preţul ridicat al nucilor de Macadamia, dar şi al uleiului ce se extrage din aceste fructe lemnoase poate fi explicat prin faptul că un arbore de acest gen rodeşte abia după cinci ani de când este plantat. Apoi, abia după ce trec zece ani se poate obţine o producţie optimă.
Un alt motiv pentru care nucile sunt atât de scumpe este acela că ele nu pot fi decojite decât cu ajutorul unor dispozitive automatizate. Acest lucru este cauzat de faptul că nucile au o coajă deosebit de tare, care nu poate fi spartă altfel. În trecut, aborigenii se foloseau de pietre foarte mari pentru a strivi coaja tare.
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi
Tag-uri: Nucile Macadamia , America Centrală
Vizualizari: 560
Ultimele comentarii
Acum 7 ore
Aci Duțu
Acum 8 ore
John S
Acum 8 ore
Emil
Acum 10 ore
Nustiu
Acum 10 ore
Leonard