Sâmbătă,
03.12.2022
Cer Senin
Acum
6°C

Primaria a semnat contractele pentru intretinerea strazilor de pamant, marcajelor, semafoarelor si pavajelor

În urma încetării contractului cu DPC la începutul lunii iunie, Primăria Sibiu a început încredințarea lucrărilor de întreținere a infrastructurii rutiere și a sistemelor de semnalizare rutieră ”pe bucăți”. Astfel, întreținerea străzilor pavate cu piatră cubică a fost încredințată firmei sibiene SC Sibo SRL, pentru suma de 167.880 lei, fără TVA. ”Defectele care pot surveni în străzile amenajate cu pavaj pot fi astfel remediate în baza acestui contract valabil până la sfârşitul anului 2014”, precizează reprezentanții Primăriei Sibiu într-un comunicat de presă.
Semafoarele din oraș vor fi întreținute de o societate din Tîrgu Mureș - SC Transbet SRL, în baza unui contract în valoare de aproape 100.000 de lei, fără TVA. ”În baza acestui contract valabil şase luni vor fi executate lucrări de reparaţii sau înlocuire a corpurilor de semafor care prezintă defecţiuni şi se vor opera modificările necesare în timpii de semaforizare pentru o mai bună fluenţă a traficului”, mai arată sursa citată.

DPC a câștigat marcajele rutiere. Terra Construct, străzile de pământ

Contractele de întreținere a infrastructurii rutiere au fost atribuite prin proceduri de achiziție publică. Cea lansată pentru întreținerea marcajelor pietonale și rutiere a fost câștigată de SC DPC SA, societatea Consiliului Local Sibiu, pentru suma de aproape 423.000 de lei, fără TVA. ”Ca parte a acestui contract, în luna august va începe activitatea de refacere a marcajelor rutiere şi pietonale în zona unităţilor de învăţământ, în pregătirea începerii anului şcolar la jumătatea lunii septembrie”, arată reprezentanții Primăriei Sibiu.
În fine, societății Terra Construct din Sibiu i-au fost atribuite lucrările de întreținere a străzilor de pământ, pentru suma de 290.000 de lei, tot fără TVA. Contractul este valabil două luni și prevede lucrări de scarificare și reprofilare a drumurilor de pământ. ”Prima comandă pentru acest tip de lucrări ce urmează a fi transmisă constructorului include următoarele străzi: Cedonia, Fagului, Faianţei, Fragilor, Frasinului, Mărului, Lacul lui Binder, Nucului, Ovăzului, Prunelor, Părului, Sălciilor, Radu Stanca, Ulmului, Varului”, se mai arată în comunicatul Primăriei Sibiu.

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

8 comentarii

alzara

Acum 8 ani

\"Stanca Radu \"? \"Blaga Lucian \"? Unde vi -s profesorii de lb. romana ? Nu va dor urechile? Pe cand Bach Johann Sebastian? Doar in limbile fino -ugrice numele precede prenumele. Vorname und Name.
Raspunde

Albu

Acum 8 ani

Deci 100.000 de lei pentru intretinerea pe 6 luni a semafoarelor din oras. Si acum vine intrebarea: care semafoare ca mai sunt foarte putine prin oras? Nu-i cam mult 100.000?
Raspunde

Sibianul

Acum 8 ani

Cum s-au imputinat semafoarele? S-au desfiintat cele din centru si s-au infiintat altele, treceri de pietoni cu butoane.
Raspunde

@1

Acum 8 ani

Caragiale:-Amice,esti idiot! Avea mare dreptate maestrul in cazul tau.
Raspunde

cetatean al urbei...

Acum 8 ani

Strazi de pamant ? Parca era unul dintre angajamente la inceput de mandat (au trecut vreo 3-4) - \" marea asfaltare \" .... Apropos care sunt criteriile de selectie pentru asfaltare ? In P-ta Cluj de ex . s-au apucat de str.Kiev iar Arad si Deva in perspectiva.Str Timisoara care este paralela cu acestea si plina de gropi nu este prevazuta pentru nici o reabilitare . Celelalte strazi din zona (Patriotilor , Progresului )sunt asfaltate .
Raspunde

sustin @5

Acum 8 ani

Intr-adevar, strada Timisoara NU ESTE ASFALTATA, dragi angajati ai Primariei Sibiu! Faceti cat mai repede demersurile pentru licitarea constructorului care sa reabiliteze aceasta strada, mai ales ca proiectul tehnic este finalizat!
Raspunde

nerabdare

Acum 8 ani

ce sa-i faci la aproape 800 de strazi lasate de izbeliste de inaintasi lui ,johannis in ale primariei ,au lasat dezastru ,s-au nu vezi ca schimba tot pe dedesubt si va face strada nu fusereala ,acum voi puneti in calcul si strazile aparute noi in sibiu ,aveti rabdare ca va spus ca le va moderniza pe toate se merge pe etape dupa vasile noroi [aron ]urmeaza broscaria si in ultima faza cartieru marmelada pina in 2016 sibiul va primul oras cu strazi perfecte si functionabil ,mai uitativa si la copy -paste ca face repede si fusereala si cum vine cite o ploicica mai zdravana umbla cu vaporasele si chema ,isu sa-i scoata din bordeie ,ajunge apa pina la plafon casei si cum striga dupa ajutor cu singura mostenire catelusu casei sprijinit de hornu casei ,rabdare ca in 14 ani nu se putea face mai miult dupa dezastru lasat de cripto -comunisti si pe deasupra si detractori si sabotori ai sibiului
Raspunde

ptr.2

Acum 8 ani

Licitatii ???? D-na BICA !!!!!!! CINDREA ! IORDAN NICOLA !!! DNA! DNA! DNA! Cand castiga si in Sibiu DNA?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus