Luni,
30.01.2023
Ninsori Usoare
Acum
-3°C

Catararea echipei Adria Mobil. Radoslav Rogina este castigatorul primei etapei din Turul Sibiului

Croatul Radoslav Rogina a triumfat în prima etapă a Turului Ciclist al Sibiului, după ce s-a căţărat extraordinar pe serpentinele spre Bâlea Lac.

La 35 de ani, rutierul croat de la echipa slovenă Adria Mobil a dat peste cap calculele hârtiei şi a reuşit să captureze tricoul galben, de lider în clasamentul general al Turului Sibiului.

În ciuda ploii abundante, căzute în imediata apropiere a zonei Făgăraşului, oraşul Victoria, rutierii echipei Adria Mobil au rulat la viteză maximă. A fost o victorie care a încununat munca acestora, rutierii “roş-albaştri” înfruntând, pe lângă ploaia torenţială, şi cei 163 de kilometri ai etapei, din postura oamenilor care au dictat ritmul în pluton. 

Răsplata nu a întârziat să apară, astfel că temutul Transfăgărăsan şi-a selectat eroii zilei. Radoslav Rogina a parcurs întreaga distanţă în patru ore, 12 minute şi 49 de secunde, în timp ce alt coechipier a venit pe locul secund, la un minut şi 20 de secunde distantă. Podiumul a fost încheiat de campionul en-titre, Davide Rebellin, ajuns la linia de final cu un ecart tot de un minut şi 20 de secunde faţă de câştigător.

Oleg Berdoş, posesorul tricoului roşu

Oleg Berdoş de la Tuşnad Cyclig Team a făcut o cursă de zile mari, oprind cronometru la trei minute şi 20 de secunde în spatele liderului. Performanţă care i-a oferit şansă să îmbrace la final tricoul roşu , rezervat celui mai bun ciclist român din clasamentul general. „M-am simţit bine, antrenamentele din ultima perioadă au dat roade. Tricoul roşu era obiectivul meu şi mă bucur că am reusit să îl câştig”, a declarat Oleg Berdoş.

În clasamentul pe echipe, conduce Adria Mobile, urmată de Androni Giocattoli - Venezuela şi de Ringeriks Kraft, în timp ce România B ocupă locul 20, iar România A este ultima (22).

Evoluţie dezamăgitoare pentru Carol Novak

Managerul echipei Tuşnad Cycling Team şi, totodată, preşedintele Federaţiei Române de Ciclism, Eduard Carol Novak, nu a pedalat la parametrii maximi (loc 130), însă, rămâne optimist pentru etapele ce vor urma.

“Prima etapă a fost o luptă pentru a termina concursul, dar nu intru, însă, în panică. Pentru mine, Turul Sibiului este mai degrabă o etapă de pregătire pentru Campionatul Mondial Paralimpic de la sfârşitul lui august”, a spus Carol Novak.

Urmează cea mai grea căţărare

Astăzi va avea loc cea de-a doua etapă, întinsă pe o distanţă de 160 de kilometrii, între Sibiu şi Păltiniş. Traseul conduce plutonul peste trei sprinturi intermediare şi patru căţărări. La Dobra-Jina cicliştii vor trebui să escaladeze cea mai dificilă căţărare, cu o pantă medie de 9%, însă, cea mai lungă căţărare va fi cea de la Păltiniş, cu o lungime de 15 kilometri.

Sursă foto: contul de Facebook al Turului Ciclist al Sibiului

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Adrian Stoinea

de Adrian Stoinea

Sport
Telefon:
0764 614 986

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus