Vineri,
02.12.2022
Parțial Noros
Acum
5°C

Atletii sibieni au castigat trei medalii la Campionatul National

Sportivii sibieni se ȋntorc acasă cu trei medalii obținute la Campionatul Național de seniori și tineret, organizat la Pitești, ȋn weekend-ul trecut.

O medalie de aur, una de argint și una de bronz e bilanțul cluburilor sibiene la cea mai importantă competiție de atletism din România.

Aur și argint pentru Dana Loghin

Una dintre cele mai talentate și apreciate sportive ale atletismului sibian, din ultimii ani, Dana Loghin, a participat la proba de 3000 de metri obstacole. După ce a oprit cronometru la 10 minute și 13 secunde, s-a ȋncoronat "regina" atletismului românesc la aeastă probă, la categoria tineret. Ȋn timp ce la cea de seniori, medieșeanca de la CSŞ Mediaș nu a izbutit să-i ia fața experimentatei atlete Cristina Casandra, cea care a reprezentat România la Jocurile Olimpice de vară din 2008 și 2012, mulțumindu-se cu poziția a doua.

"Pentru mine aceste două medalii sunt o ȋncoronare a sezonului, fiind cea mai importantă competiție națională. Există diferențe ȋntre o competiție națională și una internațională, pentru că la cele internaționale urmărești să scoți un timp și loc cât mai bun pentru România. In timp ce ȋn țară, vrei să devii campion, iar timpul poate să fie puțin mai slab, depinde de tactica cursei", a declarat Dana Loghin, pentru Turnul Sfatului.

Andreea Necșoiu, locul III

Medalia de argint obținută de Andreea Necșoiu la proba de aruncat cu sulița este cu adevărat o performanță notabilă. Reușita este cu atât mai mare cu cât sportiva de la CSŞ Şoimii Sibiu a participat la seniori, chiar dacă restul competitoarelor erau mai mari față de ea cu cinci sau șapte ani. Ȋn ciuda acestui deficit, sibianca nu a avut emoții și a ȋnfipt sulița la 45 de metri.

"Este pentru prima dată când particip la un asemenea concurs. Nu am avut presiune deoarece am fost bine antrenată și am fost sigură pe mine că pot să fac un concurs bun. Medaliile pe care le-am câștigat ȋn acest weekend mi-au demonstrat că nu m-am antrenat ȋn zadar si că, ȋn cel mai scurt timp, pot fi cea mai bună aruncătoare cu sulița la seniori și tineret", a spus Andreea Necșoiu.

 

Sursă foto: contul de Facebook al Danei Loghin

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Adrian Stoinea

de Adrian Stoinea

Sport
Telefon:
0764 614 986

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus