Vineri,
02.12.2022
Innorat
Acum
3°C

Proprietarii a 27 de imobile vor fi scutiti de impozite din cauza viaductului M. Kogalniceanu

La nici două săptămâni după ce locuitorii din zona viitorului viaduct Mihail Kogălniceanu – Calea Șurii Mici se plângeau de deranjul produs de șantier și cereau o reducere a impozitelor, pe ordinea de zi a Consiliului Local Sibiu a fost introdus un proiect de hotărâre pentru scutirea de impozit pe clădiri. Proiectul prevede scutirea de impozit pentru 27 de imobile pentru perioada cuprinsă între 1 august 2014 – 31 decembrie 2015. ”Scutirea se va acorda doar imobilelor proprietate a persoanelor fizice, ce au destinația de locuință și folosite ca domiciliu de proprietari. (...) Pentru a putea beneficia de scutire de la plata impozitului pe clădiri, persoanele fizice proprietari ai imobilelor din zona afectată au obligația depunerii unei cereri de scutire către Direcția Fiscală Locală Sibiu, însoțită de copia după actul de identitate din care să rezulte că au domiciliul în imobilele pentru care solicită scutire”, se arată în documentația care însoțește proiectul de hotărâre.
Pentru perioada august 2014 – decembrie 2015, pentru imobilele în discuție ar fi trebuit încasat un impozit total de aproximativ 15.000 de lei. Imobilele pentru care poate fi solicitată scutirea de la plata impozitului sunt cele situate pe Calea Șurii Mici la numerele 1, 3, 5, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 28, 30 și 32, iar de pe strada Cărămidăriei poate solicita scutire proprietarul imobilului situat la numărul 7.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

adi

Acum 8 ani

f.tare....intradevar un oras european
Raspunde

bv

Acum 8 ani

caramidariei 77 poate, ca nr 7 este inspre tractorului
Raspunde

eu

Acum 8 ani

dl. primar, ar trebui macar sa pietruiti strazile pe care ocolim zona, respectiv varului csi caramidariei pentru ca e dezastru. Va invit sa vedeti la fata locului cum se circula in zona dar sa veniti pe jos ca altfel stricati bmw-ul si e pacat
Raspunde

alzara :echitate democratica

Acum 8 ani

Daca nu ai domiciliul in locuinta respectiva nu platesti impozit? Cine -i juristul inteligent ( \"egalitatea in fata legii) ? D) le faceti de ras primaria !
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus