Joi,
18.08.2022
Cer Senin
Acum
18°C

1993 - Sunt prezentate radiotelefoanele „Motorola” la Sibiu

31 iulie
 
1935 - Pe piaţa Sibiului scad preţurile la legume, zarzavaturi şi cereale; Vinul se vinde cu 7-8 lei litrul.
1960 - Studenţii institutelor de arte „Ion Andreescu” Cluj şi „Nicolea Grigorescu” Bucureşti deschid o expoziţie de pictură cu lucrări inspirate din Sibiu, realizate în urma practicii de vară.
1961 - Circul de Stat din Bucureşti prezintă la Sibiu spectacolul „Circus melody”.
1962 - Oraşul Sibiu a fost distins cu Diploma Consiliului de Miniştri al Republicii Populare Române şi premiul al II-lea pentru merite deosebite în anul 1962 în întrecerea patriotică pe ţară pentru înfrumuseţarea şi buna gospodărire a oraşelor regionale. Cei 150 de deputaţi au fost distinşi cu Insigna de fruntaş în gospodărirea oraşelor pe 1962.
1975 - Sibienii D. Oprean şi I. Miclea sunt campioni republicani la sărituri în apă
1983 - Întreprinderea „Record” şi-a realizat sarcinile de plan pe 7 luni, cu un avans de 10 zile reuşind realizarea suplimentară a unei producţii marfă de peste 3 milioane lei.
1984 - A fost vernisată expoziţia documentară : „40 de ani de la înfăptuirea revoluţiei de eliberare socială şi naţională, antifascistă şi antiimperialistă”.
1991 - După ce au stat trei zile la coadă pentru benzină, sibienii au hotărât să blocheze circulaţia la porţile oraşului.
1991 - Primul ministru Petre Roman, în vizită la Sibiu.
1993 - Sunt prezentate radiotelefoanele „Motorola” la Sibiu.
1997 - Serbare ostăşească în Piaţa Mare: înaintarea în grad a subofiţerilor activi din institutele militare sibiene (Promoţia „Independenţa 120”).
1999 - „CARPATICA” - prima bancă privată cu sediul central, la Sibiu.
 
Sursa: ”O altă cronică a Sibiului – Hermannstadt”, Ioan Mariș

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus