Vineri,
29.03.2024
Partial Noros
Acum
18°C

Drept la replica la articolul "A vorbit, iar acum risca sa fie exclus din sistemul de protectie"

În urma publicării articolului "A vorbit, iar acum riscă să fie exclus din sistemul de protecţie" reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului au formulat un drept la replică în care menţionează că “toate aspectele sesizate, care îl privesc, în mod direct, pe Marius Hămbăşan, s-au rezolvat” şi că nu s-a pus problema scoaterii de sub protecţie socială, ci eventual mutarea în alt centru.

„În urma reclamațiilor pe care beneficiarul M.H. A făcut, DGASPC Sibiu a dat curs de fiecare dată acestor sesizări constituind o comisie care s-a deplasat fața locului pentru a verifica dacă problemele ridicate de către petent sunt reale și pentru a identifica soluții de ameliorare. Astfel, în urma sesizărilor repetate din ultima perioadă, făcute de beneficiarul M.H., o echipă din cadrul DGASPC Sibiu, din care a făcut parte si directorul executiv adjunct, specialist în domeniul asistenței sociale, s-a deplasat la sediul CRRPH Cisnădie pentru a sta de vorbă cu acesta și pentru a evalua dacă măsurile dispuse de echipa de control de la ultima sesizare au fost respectate. La această discuție, M.H. a recunoscut și a declarat că toate aspectele sesizate, care îl privesc, în mod direct, s-au rezolvat astfel: picturile cu care s-a prezentat la o expoziție în luna iunie i-au fost redate și are intenția să le pună spre vânzare; beneficiază de bilet de ieșire permanent din centru fiind singura persoană asistată privilegiată momentan de acest drept; drepturile de servicii și nevoile de bază îi sunt asigurate în egală măsură ca și celorlalți beneficiari, în conformitate cu standardele de calitate specifice tipurilor de servicii furnizate într-un CRRPH, fapt recunoscut de către petent în cadrul discuțiilor.

Beneficiarul M.H. a fost întrebat, având în vedere nemulțumirile exprimate la adresa CRRPH și pretinsa stare de sănătate, dacă dorește găzduirea într-un alt centru rezindețial pentru adulți cu dizabilități, însă acesta a afirmat că este mulțumit de condițiile pe care centrul i le acordă și nu dorește să fie transferat într-un alt centru. El se declară nemulțumit față de conducerea centrului, afirmând și considerând, în opinia sa, că are „un război personal cu directorul centrului“ și un singur scop, acela de a determina schimbarea din funcție a directorului CRRPH. Menționăm faptul că la această întâlnire toți beneficiarii au fost întrebați de condițiile oferite în cadrul centrului CRRPH Cisnădie, iar răspunsurile acestora fiind de apreciere la adresa personalului și a condițiilor din centru. Reiterăm faptul că beneficiarului M.H. îi sunt respectate drepturile și îndeplinite nevoile, în măsura în care acesta cooperează cu specialiștii Centrului.

DGASPC Sibiu, potrivit Legii nr. 448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, intreprinde toate demersurile necesare pentru respectarea dreptului acestuia la libertatea opiniei și controlul sau decizia asupra propriei vieți, a serviciilor și formelor de suport de care beneficiază, precum și cel privind alegerea alternativei celei mai puțin restrictive și determinarea sprijinului și asistenței sociale”, spun în dreptul la replică reprezentanţii DGASPC.

Articolul pentru care s-a formulat dreptul la replică este o continuare a primului material publicat despre cazul Marius Hămbăşan - „Am depus 18 plângeri şi m-au internat la Psihiatrie ca să scape de mine”.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

2 comentarii

1/2

Acum 9 ani

asta il f... grija cine e director acolo! de parca asta e treaba lui; handicap, handicap dar minte odihnita pt asa ceva are!!! 1/2 din bugetul judetului merge pe asistenta sociala si tot nu e bine
Raspunde

speta

Acum 9 ani

se vede din ce speta te tragi comunistule ,ba ai vrea s-a ai in casa un om cu asemenea deficenta ,mai laso aia cu 1/2 dar de aia care iati scos la pensii la 40 -50 de ani si le daiti pensii cit la 10 pensionari de aia cu pensii de 500 de roni cum este ba aia trimisi la munca nu oameni cit ghiboli si buni de munca s-a se plimbe pe bretar la terase si s-a mearga la hipr ,marketuri s-a umple cosurile cu ,cinzano ,wischi si ale bauturi s-a nu mai vorbim ca nu ia salam la pachet de la ala care expira a doua zi numai de ala uscat si de la valoare pensiei mele kilogramu
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus