Luni,
28.11.2022
Cer Senin
Acum
-2°C

Festivalul International al Artei Lirice deschis cu “OperFado"

Sala Thalia a găzduit miercuri, 10 eptembrie primul eveniment din cadrul celei de-a XIII-a ediţii a Festivalului Internaţional al Artei Lirice. Spectacolul “OperFado” i-a avut protagonişti pe soprana Elena Moşuc, cântăreţul de fado Gonçalo Salgueiro şi Orchestra Simfonica a Filarmonicii de Stat Sibiu, condusă de dirijorul Gabruil Bebeşelea. Prima parte a spectacolului a avut un program axat în principal pe muzica fado, o premieră atât pentru festival cât şi pentru orchestra sibiană.

“Publicul, aflat şi el în faţa unui moment inedit a aplaudat îndelung prestaţia artiştilor de pe scena Sălii Thalia. După pauză, opera şi-a reluat rolul principal, programul fiind punctat de compoziţii semnate A. Ponchielli, W.A.Mozart, G. Verdi, G. Donizetti. Finalul concertului a fost rezervat musical-ului “The Phantom of the Opera” interpretat cu o acurateţe şi fineţe vecină cu perfecţiunea, atât de solişti cât şi de mult-apreciata Orchestră a Filarmonicii de Stat Sibiu”, spun reprezentanţii Filarmonicii din Sibiu.

“Aseară am participat la un spectacol unic, în care coordonata principală a reprezentat-o sensibilitatea şi perfecta armonie a conţinutului muzical. Această provovcare lansată muzicienilor şi publicului s-a bucurat de o realizare excepţională, protagonişitii s-au implicat cu dăruire în actul artstic. Publicul tânăr şi mai puţin tânar a fost fascinat de această incursiune cu totul unică şi originală în universul teatrului liric”, a declarant după spectacol muzicologul şi compozitorul Irina Hasnaş

Programul festivalului continua vineri, 12 septembrie, tot la Sala Thalia cu începere de la ora 19:00, cu un spectacol de operă pentru copii, o adaptare după “Don Pasquale” de G. Donizetti.

Opera Naţională din Timişoara revine la Sibiu cu un spectacol nou: “Faust”, un spectacol de opera în cinci acte realizat după drama omonimă de Goethe, muzica fiind compusă de Charles Gounod.

Programul complet al festivalului poate fi consultat pe pagina www.filarmonicasibiu.ro.

Biletele pentru toate evenimentele din cadrul festivalului se pot procura de la casa de Bilete a Sălii Thalia, de luni până vineri între orele 12:00-16:00.

Foto: Cornel Moşneag

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus