Duminică,
23.01.2022
Innorat
Acum
-4°C

Un spectacol al Teatrului Gong va fi prezentat la Iasi

Teatrul pentru Copii și Tineret „Gong” Sibiu prezintă luni, 6 octombrie, de la ora 18:00, spectacolul „De ce fierbe copilul în mămăligă?” în regia lui Ombline de Benque. Evenimentul va avea loc în cadrul Festivalului Internațional de Teatru pentru Publicul Tânăr de la Iași.

Spectacolul „De ce fierbe copilul în mămăligă?” după textul omonim al scriitoarei de origine română Aglaya Veteranyi, în transpunerea tinerei regizoare Ombline de Benque face parte din programul MAP XXL iniţiat de Asociaţia Franceză „Pepinierele europene pentru tineri artişti”. Producția Teatrului „Gong” Sibiu se remarcă prin viziunea originală a dramatizării textului, folosind cu inteligenţă şi sensibilitate elementele de limbaj vizual şi muzical alături de cele ale animaţiei şi mişcării corporale pentru a obține un maxim de expresivitate cu un minim de mijloace specifice.

Din distribuția spectacolului fac parte actrițele Gabriela Mitrea, Leo-Nora Băcanu și Barbara Crișan, care manipulează atât păpuşi de tip bunraku, cât și păpuşi pe mâini și măşti.

„Text - poem, opera Aglajei Veteranyi povestește ca un buchet de stele căzătoare, viața alterată a unei refugiate române”, a declarat Ombline de Benque la premiera spectacolului în cadrul Programului Sibiu 2007 – Capitală Culturală Europeană.

Festivalul Internațional de Teatru pentru Publicul Tânăr de la Iași are loc în acest an în perioada 5 – 12 octombrie sub genericul „noi realități teatrale” și reunește spectacole de teatru, film, dans și expoziții din 15 țări.

„De ce fierbe copilul în mămăligă?” va fi reluat la Sibiu, pe scena Teatrului „Gong”, în luna decembrie cu ocazia aniversării a 65 de ani de la înființarea teatrului ca instituție profesionistă.

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

1 comentarii

Adrian Razvan

Acum 7 ani

Esti perseverent ? Ai rabdare ? Esti responsabil ? Esti ambitios ? Crezi in tine, si in succesul tau ? Ai ambitia de a deveni independent ? Daca da, iti garantez si te voi invata pas cu pas cum sa iti atingi telurile ! Vom deveni parteneri, buni prieteni, capatam incredere deplina unul in altul si CASTIGAM ! Nu este nevoie decat de un calculator conectat la internet. Pentru mai multe detalii astept un mail de la tine la aceasta adresa: profir_razvan@yahoo.com
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus