Marţi,
04.10.2022
Innorat
Acum
10°C

Ziua Internationala a Persoanelor Varstnice sarbatorita in centrele DGASPC Sibiu

Vârstnicii din centrele de îngrijire și asistență aflate în structura Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sibiu sunt sărbătoriţi astăzi, 1 octombrie, zi desemnată de Organizaţia Naţiunilor Unite ca fiind Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice, printr-o serie de activităţi.

„Participarea mea la celebrarea seniorilor din Sibiu organizată astazi la sediul Casei Județene de Pensii Sibiu mi-a oferit posibilitatea de a remarca, și de această dată, faptul că seniorii prezenți acolo sunt persoane active , implicate în viața comunității , având proiecte de suflet pe care le desfășoară, unul dintre acestea fiind și cel derulat în parteneriat cu DGASPC Sibiu și CP Orlat, intitulat „Și noi avem bunici”. Proiectul are ca scop dezvoltarea relațiilor sociale, deprinderi de viață , igienico-sanitare, activități sportive, ateliere de croșetat, gravură, pictură, organizate pentru copiii instituționalizați de la Orlat, de către membrii ai celor două Asociații ale Pensionarilor implicate într-un mod cât mai natural așa precum orice bunic relaționează cu nepoții săi. Vă urez din suflet „La mulți ani” și vă asigur de toată prețuirea și recunoștința mea pentru că faceți parte din viața copiilor noștri”, a declarat dir.executiv, Laura Camelia Vîlsan.

Tot astăzi vârstnicii din CIA Biertan și CIA “Episcop N.Popoviciu” Biertan sunt invitați să ia parte la un concurs de remi și table, după care “vor avea parte de audiții musicale, iar seara se va încheia cu o masă festivă”.

“Devenită deja o frumoasă tradiţie, sărbătorirea acestei zile în cele două centre rezidenţiale din Biertan se află sub semnul cinstei şi respectului pe care îl datorăm persoanelor vârstnice pentru tot ce au însemnat ei pentru comunitatea din care provin”, a declarat Romulus Cîndea, dir. CIA Biertan.

Și la CIA Agnita vârstinicii vor fi sărbătoriți cu diverse jocuri, iar în cadrul C.R.R.P.H. Mediaş programul dedicat vârstnicilor va conţine cursuri şi ateliere de lucru pe diferite teme.

Beneficiarii vârstnici din cadrul CRRPH Cisnădie sunt invitați la o expoziție de lucrări rezultate în urma activității ergoterapeutice.

Foto: www.ziuanews.ro

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

1 comentarii

@@@

Acum 8 ani

Laura Vaslan arata intr-adevar ca o directoare, nu ca altele care s-au perindat pe la Directie.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus