Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
10°C

Misiune dificila pentru HC Sibiu ȋn fata liderului. Sibienii sunt macinati de accidentari ȋnaintea derby-ului cu resitenii: Purcarea, Grozav si Muntean, indisponibili

După un parcurs fără cusur ȋn primele patru etape, presărat cu patru victorii, Handbal Club Sibiu se deplasează la Reșița pentru disputa cu liderul seriei B a Diviziei A, CS HC Adrian Petrea Reșița. Cele două combatante se regăsesc pe primele două locuri ale clasamentului, cu același număr de puncte, ȋnsă, băieții lui Matei Damian se află pe poziția secundă, din cauza golaverajului mai slab.

Lotul reșițenilor este unul extrem de valoros, din care fac parte șase jucători care au activat la fosta echipă de Liga Națională, HC Caraș-Severin Reșița, cu care au câștigat de trei ori Cupa Challenge, ȋn anii 2007, 2008 și 2009. Pe lângă aceștia, din componența celor de la Adrian Petrea mai fac parte jucători ca Marius Bahan, venit de la CSU Suceava (Liga Națională), sau Cristian Lela, transferat de la Poli Timișoara (Liga Națională).

"Este un meci foarte dificil, cu o echipă care, după bugetul, valoarea lotului și jocul prestat până acum, pare că este favorită la ocuparea locului I, ce dă dreptul la promovarea directă ȋn Liga Națională. Pentru noi este primul și poate cel mai greu meci dintr-o serie de jocuri cu adversari de calibru. Putem spune că, până acum, am fost oarecum avantajați de program, dar a fost foarte bine că am obținut toate punctele puse ȋn joc și o să facem tot posibilul să obținem cât mai multe puncte și din următoarele confruntări. Pentru noi este foarte important ca, indiferent de valoarea adversarului, să abordăm jocurile cu ȋncredere și cu atitudine pozitivă, să ne dorim să scoatem maximum din fiecare joc. E bine că suntem ȋn creștere, peste ceea ce am arătat anul trecut, și faptul că suntem ȋn progres e foarte important", a declarat antrenorul HC Sibiu, Matei Damian, pentru Turnul Sfatului.

Purcărea, Grozav și Muntean, accidentați

Handbal Club Sibiu se confruntă și cu câteva probleme de ordin medical, ȋn urma partidei din etapa trecută, ȋmpotriva echipei Național Sighișoara. Drept urmare, Matei Damian nu se poate baza pe serviciile jucătorilor Dorin Purcărea, Iulian Grozan și Raul Muntean. Primul fiind diagnosticat cu leziune musculară, ȋn timp ce Iulian Grozav și Raul Muntean suferă de o entorsă la gleznă.

"Avem, din păcate, probleme de lot, după jocul cu Sighișoara, trei jucători sunt accidentați și nu vor face deplasarea cu noi la Reșița, ȋnsă sperăm să-i avem apți pentru următoarele partide", a mai precizat tehnicianul echipei sibiene.

Partida dintre CS HC Adrian Petrea Reșița și Handbal Club Sibiu, din cadrul etapei a cincea a Diviziei A-Seria B, este programată pe 10 octombrie 2014, ȋncepând cu ora 18:00, conform Federației Române de Handbal.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Adrian Stoinea

de Adrian Stoinea

Sport
Telefon:
0764 614 986

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus