Sâmbătă,
23.10.2021
Ceata
Acum
10°C

Peste 2.400 kg deseuri de echipamente electrice si electronice colectate in cadrul campaniei Tichia Verde

Agenția pentru Protecția Mediului Sibiu , în cadrul proiectului Tichia Verde, în colaborare cu Asociația Română pentru Reciclare RoRec a organizat în perioada 11-13 septembrie 2014 o campanie de conștientizare, responsabilitate socială și colectare selectivă a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE).

Astfel, în doar două zile, au fost colectate 2.439 kg DEEE, de la cele 23 de instituţii care au participat la campanile.

“Conform legislaţiei europene, căreia România i se supune ca stat membru UE, în fiecare an ar trebui să se colecteze 4 kg deşeuri electrice şi electronice pe locuitor. Din nou, sibienii sunt campioni ai responsabilităṭii faṭă de mediu. Iată cum am reuṣit să demonstrăm că suntem cetăṭeni europeni: Agentia pentru Protectia Mediului Sibiu a colectat 1144 kg (22 kg/angajat), Muzeul Brukenthal 1064 kg (9,5 kg/angajat), Parohia Evanghelică 175 kg (7 kg/angajat) ṣi Casa Luxemburg 56 kg (7 kg/angajat). Agenția Pentru Protecția Mediului a lansat o invitație către instituțiile sibiene de a se angaja în eforturile comune pentru un mediu înconjurător curat. Ideea campaniei a fost simplă, dar cu un efect important în protejarea mediului: Asociaţia RoRec a oferit infrastructura necesara pentru colectarea deṣeurilor electrice sub 10 kg pentru toate instituṭiile ce au dorit să se implice în proiect, iar deșeurile de echipamente electrice și electronice de peste 10 kg au fost ridicate de la domiciliul angajatilor acestora, prin apelarea numărului de telefon 0756 036 208”, spun reprezentaţii Agenţiei de Mediu Sibiu.

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus