Marţi,
04.10.2022
Parțial Noros
Acum
10°C

Jazz, teatru si competitii sportive la Sibiu, in acest weekend

Pentru cei care aleg să nu plece din Sibiu în aceste zile, variantele de petrecere a timpului liber sunt destul de generoase: vernisaje, Sibiu Jazz Festival, mult teatru şi muzică simfonică.

În cadrul proiectului Tichia Verde, Muzeul Naţional Brukenthal prezintă pentru prima dată peste 50 de capodopere originale ale peisajului fotografic timpuriu din Transilvania, din propriile colecţii.

Astfel, în cadrul expoziţiei „Soft Tourism - Pasiunea pentru peisajul pitoresc în fotografia timpurie din Transilvania“ maeştrii tinerei arte a fotografiei, considerându-se nu simpli documentarişti, ci adevăraţi artişti, încercau să aplice în operele lor aceleaşi principii de compoziţie, ce reprezentau reguli artistice, norme stricte pentru maeştrii secolelor trecute (XVII-XVIII).

„Tânăra Asociaţie Carpatină Ardeleană, fondată în anul 1880, s-a definit ca un promotor activ al protecţiei mediului şi al turismului ecologic. Asociaţia utiliza sistematic noua tehnică a fotografiei, pentru a promova această formă de turism, pe care o putem numi turism ecologic – soft tourism, cu ajutorul peisajelor în care natura este surprinsă cu aspectele sale pitoreşti“, spun organizatorii.

Vernisajul va avea loc vineri, 24 octombrie, de la ora 16:00, la Galeria de Artă Contemporană, str. Tribunei nr. 6.

Spectacole de teatru

Oscar şi Buni Roz este o poveste de o mare profunzime, scrisă de Eric Emmanuel Schmitt şi pusă în scenă, la Sibiu, de Diana Fufezan.

Cu Buni Roz pe post de ghid, într-o viaţă trăită pe „repede-înainte”, Oscar, un baăieţel de zece ani, parcurge printre râsete şi lacrimi itinerarul emoţionant al tuturor vârstelor şi experienţelor umane, îmbogăţite de imaginaţia lui care îmbracă realitatea în haina miraculosului. Oscar are zece ani și trăiește într-un spital. Chiar dacă nimeni nu are curajul să i-o spună în față, băiatul, bolnav de leucemie, știe că va muri, iar războiul lui împotrivă tuturor izbucnește inocent, pătimaș și deznădăjduit. Singura care-i intră în voie este Tanti Roz, o infirmieră bătrână, neîntrecută în născocit povești moderne, adevărate lecții de viață, în care nici binele, nici răul nu sunt absolute și nimic nu e așa cum pare la prima vedere. Ea îi da copilului ideea să trăiască fiecare zi ca și cum ar fi zece ani și-l învață să-i scrie epistole lui Dumnezeu ca să se simtă mai puțin singur.

Spectacolul va avea loc vineri, 24 octombrie, de la ora 19:00, la Casa de Cultură a Sindicatelor.

„Hansel şi Gretel” după Fraţii Grimm este spectacolul care care sunt aşteptaţi copiii duminică, de la ora 11:00, la Teatrul Gong.

„Povestea lui Hansel şi a Gretei este una dintre cele mai frumoase poveşti ale literaturii universale. Adaptarea scenică în maniera teatrului de animaţie va concentra acţiunea. Spectacolul va transmite mesajul de iubire şi curaj în modul cel mai direct conştiinţelor pure ale copiilor”, spun organizatorii.

Regizorul Radu Afrim, director artistic al Galei Hop 2014, creator a peste 50 de spectacole de teatru, montează pentru prima oară în cariera sa un spectacol la Teatrul Naţional „Radu Stanca” - Secţia Germană, care poate fi văzut în această sâmbătă de la ora 19:00.

Spectacolul „Tattoo” de Igor Bauersima şi Réjane Desvignes marchează o premieră absolută în România, până în prezent fiind montat doar în ţările germanice. Fred, un scriitor ratat, și Lea, o actriță șomeră, care își umple timpul ca moderatoare a unei emisiuni radio pe net, sunt un cuplu cam fără bani, dar cu idealuri incoruptibile şi opinii artistice eminente. Amândoi trăiesc într-o garsonieră, pe care o folosesc şi ca birou. Într-o bună zi idila lor boemă este destrămată de apariția lui Tiger, un amic mai vechi şi o „stea în devenire” a scenei artistice din Los Angeles, prin proiectele sale de artă conceptuală. În mod surprinzător, problemele cotidiene legate de bani sau de traiul de zi cu zi nu îl prea ating pe Tiger. Este deschis, neconvențional și un singur lucru nu l-ar face: nu s-ar vinde pe sine. În spiritul acestor convingeri și sub forma unui cadou îi lasă moștenire amicei sale Lea, în cazul unui deces, corpul său decorat până la refuz cu tatuaje valoroase. Ce rămâne din idealurile lor și din prietenia ce-i lega, vom afla, nu fără a fi surprinși, pe măsură ce spectacolul evoluează.

Ultimul spectacol din acest weekend este „Absolventul”, care se va juca tot la Radu Stanca duminica, de la ora 19:00.

Actorii Teatrului Național din Sibiu revin pe scenă într-o montare după unul dintre cele mai îndrăgite filme de la Hollywood. „Absolventul/ The Graduate”. Producția Teatrului Național din Sibiu urmărește povestea tânărului Benjamin Braddock, ce dezvăluie de sub poleiala falsă a „visului american” continua nevoie de libertate şi autenticitate. Proaspăt absolvent de colegiu, acesta este indecis în legătură cu viitorul său și se lasă sedus de o femeie mai în vârstă, însă în cele din urmă se îndrăgostește de fiica acesteia. Povestea de dragoste dintre cei doi tineri se transformă într-o probă emoționantă de maturitate, spre regăsirea sinelui.

Elevii invitaţi la Crosul Toamnei

Sâmbata, 25 octombrie, în Parcul Sub Arini se va desfăşura Crosul Toamnei, la care elevii sunt invitaţi să ia startul de la ora 11:00.

“Elevii vor fi însoţiţi de profesorul de educaţie fizică şi sport şi vor prezenţa avizul medical. Competiţia se adresează elevilor din ciclul gimnazial şi liceal şi se va desfăşura pe următoarele niveluri de clasele: V-VI fete - băieţi, VII-VIII fete - băieţi şi IX – XII fete – băieţi. Fiecare elev participant va fi recompensat, iar pentru locurile fruntaşe se vor oferi medalii şi diplome. Aşteptăm un număr cât mai mare de elevi la această acţiune”, spune Livia Creţulescu, purtătorul de cuvânt al ISJ Sibiu.

Concerte

„Muzica suprimata” aduce în faţa publicului sibian două concerte în acest sfârşit de săptămână. „Am reunit cinci programe: operă – dramă, poezie şi muzică – lieduri şi piese pentru pian – recital de pian – duo vioară şi pian”, spun organizatorii.

Astfel, sâmbătă, 25 octombrie, de la ora 19:00 va avea loc spectacolul „Poezie, Dramă & Muzică – un secol de la izbucnirea Primului Război Mondial” – Oskar Ansull și Moritz Ernst la Teatrul Gong, iar duminică, 26 octombrie sibienii pot asculta „Recital de pian” – Moritz Ernst, tot la Teatrul Gong.

Sibiu Jazz Festival

Cel mai aşteptat eveniment din acest weekend este cu siguranţă Festivalul Internaţional de Jazz, care se desfăşoară la Sibiu în perioada 23-26 octombrie.

Sibiu Jazz Festival este considerat unic în România, având în vedere longevitatea, consecvenţa şi numărul impresionant de celebrităţi ale genului care l-au onorat cu prezenţa. A 44-a ediţie a Festivalului, oferă concerte si spectacole a căror temă comună este muzica de jazz şi interferenţele acestui gen muzical în special cu muzica contemporană şi tonalităţile sale unice. Ordinea universală exprimată în muzica contemporană se va asocia cu aparenta “dezordine” a jazzului în concerte electrizante.

PROGRAM:

Vineri 24 octombrie, incepand cu ora 19:00:

Nicolas Kummert “Homage to Sax”

Ramon Valle “Carribean Dreams”

Eli Degibri “Twelve”

Sambata 25 octombrie, incepand cu ora 19:00:

Martin Reiter Trio “The acoustic experience”

Peter Sarosi “Zaraza”

Jaroslaw Bester “The Golden Land”

Duminica 26 octombrie, incepand cu ora 19:00:

James Blood Ulmer&Pierre Dorge&New Jungle Orchestra “Hightime”

Alegre Correa “Songs of Moment”

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

1 comentarii

Moldovan

Acum 7 ani

Locuri de munca urgente! Incheiati imediat contract legal si incepeti rapid o activitate noua, usoara, serioasa si profitabila! Foarte multi oameni au inceput deja sa lucreze! Seriozitatea noastra este absoluta! Primele castiguri au fost deja acordate! NU este joc piramidal sau MLM! Avem nevoie de operatori online care sa lucreze 3 ore pe zi si sa castige 300 dolari lunar! Pentru a afla detalii,trimiteti textul \"Info\" la adresa de email: ***
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus