Duminică,
09.05.2021
Partial Noros
Acum
4°C

376.598 de sibieni sunt asteptati la urne

Secțiile de votare pentru primul scrutin al alegerii Președintelui României s-au deschis la ora 7. În județul Sibiu sunt 376.598 de cetățeni cu drept de vot, aproape jumătate dintre aceștia fiind în municipiul Sibiu, 143169. În Mediaș, vor vota 50042 de cetățeni. 
La nivel național, în cele peste 18.000 de secții de votare sunt așteptați 18.284.326 de alegători. Procesul electoral se va desfășura până la ora 21,00. 
Pentru alegerile prezidențiale au fost organizate în țară 18.550 secții de vot, în străinătate cetățenii români putând să voteze în 294 de secții de votare. În București sunt organizate 1.245 de secții. În sectorul 1 al Capitalei vor funcționa 162 de secții, în sectorul 2 — 202, în sectorul 3 — 274, în sectorul 4 — 178, în sectorul 5 — 196, iar în sectorul 6 — 233 de secții de votare. 
În ziua votării, românii aflați în țară își pot exercita dreptul de vot în baza cărții de identitate, cărții electronice de identitate, cărții de identitate provizorie, buletinului de identitate, pașaportului diplomatic, pașaportului diplomatic electronic, pașaportului de serviciu, pașaportului de serviciu electronic, carnetului de serviciu militar — în cazul elevilor din școlile militare, informează Agerpres. 
Cei care se află în străinătate și în state care permit accesul pe teritoriul lor pe baza cărții de identitate în ziua alegerilor pot prezenta la urne pașaportul diplomatic, pașaportul diplomatic electronic, pașaportul de serviciu, pașaportul de serviciu electronic, pașaportul simplu, pașaportul simplu electronic, pașaportul simplu temporar, titlul de călătorie, cartea de identitate, cartea electronică de identitate. 
Alegătorii care nu votează la alegerile prezidențiale în localitatea de domiciliu, precum și cei din străinătate trebuie să completeze o declarație pe propria răspundere când se prezintă la urne, prin care își asumă că nu au mai votat și nu vor mai vota la acel tur de scrutin, potrivit BEC. 
În această categorie intră alegătorii care se prezintă la vot și dovedesc cu actul de identitate că domiciliază în raza teritorială a secției de votare respective, însă au fost omiși din copia listei electorale permanente; cei care în ziua votării se află în altă comună, oraș sau municipiu decât cel de domiciliu; membrii biroului electoral al secției de votare, persoanele însărcinate cu menținerea ordinii și care nu sunt înscrise în copia listei electorale permanente din acea secție; alegătorii care votează la secțiile de votare din străinătate. 

Comentarii

8 comentarii

andrei3

Acum 6 ani

listele trebuiesc reverificate! exista familli plecate in sua si canada din 1991 care nu sint sterse,care nu mai au domiciu,si care oricum au drept de vot in tarile lor la sibiu nu sint scosi de pe lista de ex 9 persoane-mihulet,circa de vot la lic.agricol,toti in sua si canada
Raspunde

Consolatul

Acum 6 ani

Nu-i bai daca voteaza dna( nu DNA) Andronescu dl Ghita dl Sarbu,dl Adam,cu prietenii lor sunt linistit....
Raspunde

nielutu

Acum 6 ani

si mare grije la turismu electorar s-a nu ne trrezim cu vreo 20 000 de mii de noi votacci din vilcea ,gorj ,dolj ,teleorman etc toate judete controlate de ciocoi rosi ,verificate intrarile si iesirile din sibiu si judet ,ba tu ala cu famili plecate aia tot sibieni sunt ,s-au esti din stafu lui copy -paste 007 ,7 case [ponta ] toti sibieni si ardeleni votam ,JOHANNIS ,tu dute la gorj si lasane ca acolo s-a vezi furaciune ,deja primu caz a fost semnalat ,a pierdut o stampila de vot ,cred ca este la circiuma satului ,la un rachiu votu s-a iasa cine trebuie
Raspunde

Suparatul

Acum 6 ani

Nu-l iert pe Tiranul de Basescu ca le-a stricat somnul lui kati hrebe adam etc...tu sa nu faci asa ceva viorele ca ma supar lasa-i sa se bucure si ei de agoniseala lor eventual daca vrei sa fii dur plesneSte-i peste gura cu o gratiere ca nu se supara nici Blejnar nici comanita fii presedintele tuturor
Raspunde

eugen

Acum 6 ani

Spuneti ca in orasul Sibiu sint 143 169 alegatori? Complet gresit! Conform recensamintului din 2011 in oras traiau 147 245 locuitori, din care scadem ~23 000 de tineri pina in 18 ani, ramin ~124 000 locuitori cu drept de vot! De unde aceasta diferenta? Oare pe cine voteaza acesti 19000 inexistenti ???
Raspunde

ghiță

Acum 6 ani

376598 sibieni sunt așteptați la urda
Raspunde

@4

Acum 6 ani

Ai dreptate! Dar i-ai uitat pe cancescu, fenechiu....etc....organ iohannis 6 case... etc
Raspunde

T.H.

Acum 6 ani

Votati un presedinte tanar nu un presedinte ce nu stie vorbi romaneste ! Votati Victor Ponta!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus