Joi,
29.07.2021
Cer Senin
Acum
15°C

Experienta "pumitelor" la "Romanii au talent": "Emotiile au fost mai mari decat la un concurs"

Micii luptători de la Puma Club au primit patru de “DA” la preselecţiile celebrei emisiuni “Românii au talent”, desfășurate la Craiova . Copleșiti de emoții, cei şapte componenţi Puma Club (Matei Emanuel, Văcariu Vlad, David Mario, Achim Marius, Nicoară Radu, frații Petru Iulian și Adrian) au susținut un show ce a ridicat sala în picioare. Despre experienţa „pumiţelor” de pe scena „Românii au talent”, am discutat cu antrenorul lor, Alin Lazurca.

Reporter: Cum v-a venit ideea de a participa la “Românii au talent”?
Alin Lazurca: Încă din anii trecuţi ne doream să participăm, iar anul trecut ne-am hotărât să le trimitem un mail. Am primit răspuns anul acesta, în septembrie, când au venit la noi la sală. Prima dată ne-am prezentăm la Brașov, la primele preselecții netelevizate, unde erau prezenți doar regizorii. După Braşov ne-au chemat la Craiova pentru preselecţiile televizate. Ne-au spus că nu avem voie să schimbăm nimic din numărul prezentat la Braşov, însă ne-au recomandat să punem reprezentaţia pe un fundal muzical.

Rep.: În ce a constat numărul vostru?
A.L.: S-a bazat pe niște tehnici de spargeri speciale și autoapărare. Am văzut că s-au mai făcut numere de arte marțiale la emisiune și noi am vrut să venim cu ceva nou. Taekwondo se bazează pe tehnici de săritură, bazate pe picior, numărul a fost foarte dinamic.

Rep.: Care au fost reacţiile juriului?
A.L.: Toți membri juriului au fost foarte încântați, au spus că nu au mai văzut așa ceva, că am făcut din arte marțiale un show și că am reușit să transmitem o emoție. A fost ceva regizat, cum un copil merge pe stradă cu ghiozdanul în spate și cum altcineva încearcă să i-l ia din spate.

Rep.: V-aţi putut controla emoţiile, cât de mari au fost acestea?
A.L.: Am avut cu toţii emoții, a fost ceva ciudat, noi eram obișnuiți cu presiunea de la concursuri, dar acolo a fost cu totul altceva. Spre exemplu, Vlăduț, care era rolul principal și care avea experiență mare în concursuri, îmi zicea că are un gol în stomac. Ne-am dat seama că vom trece mai departe, încă de la începutul numărului, când publicul a reacționat. Am avut un pic emoții, la început aveam câteva elemente grele. Vlăduț trebuia să ia niște tuburi, noi le ziceam țigări, cu piciorul, era un exercițiu foarte dificil. Am zis că dacă trecem peste alea, trecem mai departe. Ne-a ieșit totul la perfecție. Și spargerile au ieșit bine.

Rep.: Cât timp aţi pregătit numărul?
A.L.: Două săptămâni pentru Brașov, apoi încă o săptămână pentru Craiova. Am vrut să fac numărul în jurul lui Vlăduț, pentru că era cel mai dinamic și spectaculos din sală. Acum am înțeles că pot face un număr mai mare, mai pot introduce niște copii în exercițiu, vrem să pregătim ceva mult mai spectaculos. Aş introduce niște sărituri spectaculoase de la înălțime.

Rep.: Cum descrii experienţa trăită la “Românii au talent”?
A.L.: A fost ceva incredibil, o experiență pe care o poți trăi o dată în viață, având în vedere că a fost un show televizat, într-o sală arhiplină. Andi Moisescu a fost extrem de încântat, mai ales că și copii lui practică taekwondo. A fost o perioadă dificilă pentru noi, pentru că ne pregăteam, în același timp, și pentru Cupa României de Taekwondo, copiii erau epuizați. Aceştia îşi doreau să se vadă la televizor, erau încântați de ideea asta. Aceştia îşi doreau să se vadă la televizor, erau ȋncântați de ideea asta. Voiau ca să fie recunoscuți pe stradă, să-i vadă colegii la școala, părinții, oamenii din Sibiu.

Rep.: Cât de nerăbdători au fost copiii să-i vadă pe Smiley şi Pavel Bartoş?

A.L.: Ţin minte că toți și-au făcut freza ca a lui Smiley pentru a-l impresiona. Un alt moment haios a fost când copiii au coborât de pe șcenă și l-au ȋntrebat pe Bartoș <>, iar Bartoș le-a replicat că Smiley, spre amuzamentul tuturor.

Adrian Stoinea

de Adrian Stoinea

Sport
Telefon:
0764 614 986

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus