Joi,
02.02.2023
Innorat
Acum
2°C

Oftalmologii sibieni organizeaza Congresul anual al Societatii Romane de Lentile de Contact si al Societatii Romane de Cornee si Suprafata Oculara

În perioada 7-9 noiembrie, la Sibiu, va avea loc Congresul anual al Societăţii Române de Lentile de Contact şi al Societăţii Române de Cornee şi Suprafaţă Oculară, manifestare ştiinţifică de o înaltă ţinută, organizată de medicii oftalmologi ai Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu.

La eveniment vor participa medici oftalmologi specialişti din ţară - Sibiu, Cluj, Bucureşti, Iaşi, dar şi din străinătate - Italia, Elveţia, Israel, Ungaria, Ucraina.

„Ne bucurăm, ca în fiecare an, de o participare numeroasă din cele mai importante centre universitare din ţară dar şi din străinătate, fapt care ne arată că ne menţinem pe un traseu evolutiv şi că suntem din ce în ce mai apreciaţi. Pentru oftalmologia sibiană în general şi pentru Secţia Clinică Oftalmologie a SCJU Sibiu congresul reprezintă oportunitatea de a dovedi profesionalismul cadrelor medicale şi este în acelaşi timp şi o recunoaştere a meritelor acestora”, a declarat dr. Adriana Stănilă, medic şef al Secţiei Clinice Oftalmologie a SCJU Sibiu.

Tematica din acest an a manifestării este „Miopia – opţiuni terapeutice”, iar lucrările se vor desfăşura la Hotel Ramada Sibiu.

Manifestarea va debuta vineri la ora 9:00, cu prezentări teoretice cu amprentă personală pe tematici diverse şi de mare actualitate. Prezentările vor continua sâmbătă, 8 noiembrie, fiind deschise de prof.univ.dr Adriana Stănilă, medicul şef al Secţiei Clinice Oftalmologie a SCJU Sibiu cu o lucrare privind „Opţiuni chirurgicale în tratamentul miopiei”, care va consta în noţiuni teoretice dar şi un moment de „live surgery”, printr-o transmisie de la o clinică din oraş.

Cea de-a doua parte a zilei de sâmbătă va fi dedicată unui simpozion în care participanţii vor discuta despre importanţa prevenţiei afecţiunilor oculare, noi opţiuni de tratament ale acestora, modalităţi de abordare, noutăţi în domeniu şi perspective terapeutice iar duminică, în ultima zi a congresului, participanţii avea posibilitatea să se exprime în cadrul unui atelier de lucru.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

1 comentarii

FLORIN

Acum 8 ani

Din MEDIAS v-a participa cineva ?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus