Marţi,
24.05.2022
Acum
0°C

Surse: Corpul de control al Guvernului cauta la Sibiu situatia unor terenuri. Din dosare instrumentate de un fost viceprimar

Corpul de control al Guvernului nu a ajuns niciodată, fizic, la Sibiu. Mediatizatul control efectuat la Primăria Sibiu s-a rezumat la o solicitare scrisă, referitoare la deciziile luate în cazul unor solicitări de retrocedare în baza Legii 10/2001, arată reprezentanții Primăriei Sibiu pentru Turnul Sfatului. Aceștia au declarat oficial faptul că solicitarea transmisă de la Guvern în cursul zilei de miercuri a primit un răspuns scris (copia dosarelor referitoare la solicitările de retrocedare) în cursul zilei de joi. De la surse oficiale, în schimb, Turnul Sfatului a aflat că informațiile pe care le verifică reprezentanții Executivului au legătură cu terenuri din zona Văii Săpunului, solicitate spre retrocedare în cursul anului 2002. Și că acele dosare au fost rezolvate de Comisia întocmită în baza Legii 10/2001 care, la acea vreme, era condusă de viceprimarul Gheorghe Tuluc (fost PD, fost PNL, după care a candidat pentru funcția de primar al Sibiului din partea PC, în 2008).
”Eu am fost președinte al Comisiei respective până la plecarea din Primărie, în 2002. Ce s-a întâmplat mai apoi nu știu. Nu îmi amintesc să fie făcute în perioada mea retrocedări. S-au studiat dosare, asta da, dar retrocedări efective s-au făcut foarte puține în perioada aia. După ce am plecat eu s-au făcut. Știu de discuție, știu că au fost acolo niște discuții (referitoare la retrocedarea unor terenuri de pe Valea Săpunului – n.r.) pe retrocedări, dar eu nu știu să fi făcut documente prin care să fie făcute retrocedările”, a declarat Gheorghe Tuluc pentru Turnul Sfatului.
Potrivit comunicatului emis de Guvern în cursul zilei de ieri, controlul are drept obiectiv verificarea modului în care ”un cesionar” a primit despăgubiri drept măsuri reparatorii pentru imobilele care i-ar fi fost naționalizate de către comuniști.

Johannis: ”Ei, ghinion, cum m-am mai exprimat eu”

Candidatul ACL la Președinție, Klaus Iohannis, a comentat în cursul zilei de joi controlul anunțat al Guvernului. ”Nu am niciun fel de problemă. De când sunt primar, de 14 ani și ceva mulți au crezut că pot veni la Sibiu să caute ceva și să mă șantajeze cu acel ceva. Ei, ghinion, cum m-am mai exprimat eu. N-a fost așa… Toți care au venit, cum au venit așa au plecat. La Primăria Sibiu nu se fac șmecherii și nu sunt nereguli de descoperit. Toată lumea a înțeles, toți din subordinea mea au înțeles, e greu la Primăria Sibiu fiindcă pe de o parte, primarul are pretenții mari de la oamenii lui, pe de altă parte, tot felul de oameni trimiși în control au idei. Și ne-am obișnuit. Oricine poate să vină să verifice absolut orice. Pe de altă parte, sigur, îmi pun și eu întrebarea: sigur, această verificare trebuia să fie taman acum, în campanie electorală?”, a declarat Iohannis, aflat la Cluj-Napoca. El l-a mai acuzat pe contracandidatul său, Victor Ponta, de aroganță, pornind de la modul în care premierul în funcție a comentat public amintitul control. ”Sigur, domnul Ponta, în aroganța și infatuarea domniei sale a considerat că trebuie să spună la televizor că «ce, Iohannis trebuie să aibă imunitate dacă e candidat?». Nu are, domnule Ponta, dar un pic de decență nu v-ar strica nici dumneavoastră”.

Premierul Victor Ponta a anunțat, într-o emisiune difuzată de Digi 24 și citată de Agerpre, că retrocedările ar avea, de fapt, legătură cu o altă lege (247 din 2005). ”E vorba de o lucrare mai veche legată de aplicarea Legii 247 privind retrocedările de către autorități locale și sunt multe autorități locale, dacă nu mă înșel una este chiar Bistrița, unde este primar PSD. Deci nu e vorba aici de controlat adversari politici, e vorba de acolo unde am avut sesizări. Deci n-are legătură cu campania electorală. A apărut o știre de la un corespondent de la Sibiu al unei televiziuni căreia îi plac breaking news-urile", a afirmat Ponta.

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

46 comentarii

IOI

Acum 7 ani

De data asta se va verifica si cum unui guvern nazist - Grupul Etnic German in Romania 940- dizolvat in 1944 si interzis prin legea internationala, a fost imbogatit de Johannis si preotul H.Klein si cum acestui grup nazist i s-au dat bunurile pe care le-a rechizitionat din proprietatea orasului Sibiu in anii 1940-1944. PS. Sentinta judecatoriei care a recunoscut GEG ESTE NULA ABSOLUT pentru ca nici o instanță nu poate abroga o lege internationala. Va fi un GHINION EXTINS dar este necesar ca sa fie restituite Sibiului scolile, gradinițele și leiceele furat de biserica evanghelica.
Raspunde

@1

Acum 7 ani

De furat fura Ponta si ai lui atat la nivel national cat si local... Iar legat de retrocedari sincer ar trebui sa se retrocedeze tot ce e de retrocedat si la biserica ortodoxa si apoi sa nu mai avem parte de vreo pomana din partea vreunei autoritati statate pentru o biserica profund corupta din pacate.
Raspunde

Dan

Acum 7 ani

Poate că aşa e dar deocamdată retrocedările au fost făcute pe baza unei sentinţe judecătoreşti. Aşa că cel puţin până la proba contrarie nu avem ce comenta.
Raspunde

colombo

Acum 7 ani

Hotu al mare vine in control,ba Sibiu istoric e construit de sasi, mai lasa tu grupu etnic german ca si stramosii tai o luptat alaturi de ei ,asa o fost conjuctura atunci , am impresia ca tu esti ala de dai cu ciocu, de cind ai venit pe post numa controale pe sibieni, puneti-va cu bolovani pe ei ,nu va mai lasati hartuiti de ticalosii astia ca o haituit sibienii destul, o furat de aici de o stins de zeci de ani , hotii ai mari vin sa controleze, ba eu stiu ca pinochio ii implicat in 4 dosare penale, pe el de ce nu-l controleaza nimeni.
Raspunde

io

Acum 7 ani

JOS PSD, JOS CIUMA ROSIE,NU-I MAI VOTATI PE PACALICII ASTIA, O SA NE INTOARCA IN COMUNISM, O SA FIE VAI DE NOI DACA ASEMENEA SPECIMENE O SA PRINDA PUTEREA. NU VA MAI LASATI INSELATI DE MINCIUNILE LOR. VOTATI JOHANNIS PTR. O ROMANIE EUROPEANA.
Raspunde

pentru io

Acum 7 ani

ai luato razna de la branza ciobane
Raspunde

@6

Acum 7 ani

cioban e fiu lu mata, ghiolbane, ciumat rosu
Raspunde

Decebal

Acum 7 ani

iubiti-va ca fratii si votati JOHANNIS ca PRESEDINTE !
Raspunde

andrei3

Acum 7 ani

FASCISTII SI UNGURII VOR ...GRUP ETNIC GERMAN!!
Raspunde

,sibianul

Acum 7 ani

Apreciez atitudinea dli Cindrea care a dat dovada de caracter pe timpul campaniei electorale nu a facut presiuni asupra primarilor din judet nu e avar se vede ca e scolit felicitari dle presedinte
Raspunde

glad

Acum 7 ani

Sclipitor Iohannis pe digi24!
Raspunde

alzara@glad& menumorut

Acum 7 ani

Acesta este adevaratul Iohannis -pentru cei care -l cunosc. Ponta si -o cautã la patru televiziuni \"in direct si la o ora de varf \". Poate i se intamplã ! Pentru cei nelamuriti, cititi programul prezidential !
Raspunde

florin

Acum 7 ani

@glad Iohannis a fost sclipitor pentru oamenii care au ceva in cap . Pentru primitivi Ponta e idolul lor. PSD ii fraiereste pe saraci si primitivi de 25 de ani pentru interesele financiare ale baronilor locali , socialisti de caviar. Pai daca saracii Romaniei accepta sa ii sustina prin voturi pe acesti baroni corupti si bogati atunci isi merita soarta. Sa traiasca in saracie ca alesii lor se lafaie in averi de nu putem noi cheltuii in trei vieti. Victimile isi aleg calaii
Raspunde

pentru io

Acum 7 ani

mata era postarita ma cand tatato ciobnanu era lamunte sus
Raspunde

pentru io

Acum 7 ani

mata era postarita ma cand tatato ciobnanu era lamunte sus
Raspunde

pentru io

Acum 7 ani

mata era postarita ma cand tatato ciobnanu era lamunte sus
Raspunde

pentru io

Acum 7 ani

mata era postarita ma cand tatato ciobnanu era lamunte sus
Raspunde

Dan

Acum 7 ani

Cele mai sigure locuri de munca! Oferta extrem de serioasa! Asiguram din start contract legal! Deja s-au facut primele plati! Multi oameni s-au convins, e randul dumneavoastra acum! NU este MLM! NU este joc piramidal! Castigurile sunt garantate! *** care vor sa castige cel putin 300 de dolari lunar, cu o munca usoara de 3 ore pe zi! Pentru a va oferi detalii, trimiteti textul \"Info\" la adresa de email: ***
Raspunde

siby

Acum 7 ani

În anul 2010, Klaus Iohannis a fost şi primar şi preşedinte al Comisiei de retrocedări a municipalităţii. Atunci au fost retrocedate numeroase clădiri şi terenuri, între care Palatul Brukenthal, Filarmonica, sediul Inspectoratului şcolar, şcoli, grădiniţie, toate în favoarea Forumului Democrat German, prin Consistoriul evanghelic. Iohannis, el însuşi un campion al achiziţiilor imobiliare litigioase, i-a făcut fericiţi nu doar pe cei din Biserica Evanghelică şi Forumul Democrat German. Un lider PDL-PNL, Ştefan Max Baune, furnizor al municipiului cu autobuze second-hand, a primit 16 case. Presa de investigaţii descrie o reţea coordonată din Germania care, prin intermediul Clubului Economic German, acţionează pentru accelerarea retrocedărilor în favoarea Consistoriului Evanghelic German. Sunt nominalizaţi Şteffan Mildner, Max Baune, Andreas Huber, Astrid Fodor ca formând reţeaua lui Klaus Iohannis....sa fie chiar totul o farsa????nu cred....e ceva putred totusi...dar sper ca nu-i chiar totul adevarat!!!
Raspunde

Puie Monta

Acum 7 ani

Pentru toti care va pune partidu lu micky mouse sa scrieti pe-aci aberatii pe care le viseaza cand il tine daciana de*** (ca de ex @19, @1, @4, apropo, cat va plateste?) JOS COMUNISMU\'!!!
Raspunde

@14-16 @3

Acum 7 ani

@14-16 Esti nervos rau dar ...vrei nu vrei GHINIONUL SE EXTINDE!! . @3 Nu cu Sentinta s-a furat ci cu flasificarea cartilor funciare. sentinta e pretextul folosit de Johannis, Klein si Fabritius mai sunt si altele ..calatoria nu s-a sfarsit!!
Raspunde

ptr 11 glad

Acum 7 ani

m-ai facut curios. m-am uitat la reluare. M-a inspaimantat . Nimic nu-i bun.El schimba tot nu mai pe el NU. Hitler avea aceeasi mentalitate. ”UN singur om schimba lumea” ! El numai el are VIZIUNE!!!auzi ? Exact ca HITLER ! Diferenta fata de Hitler este ca acest nimic JOHANNIS este MINCINOS si TICALOS, PERVERS. UN MARE EXCROC CORUPT INGANFAT, INFATUAT . HITLER !!!
Raspunde

ionut

Acum 7 ani

si Ponta & Iliescovici rusofilul criminal de sef de stat e STALIN !!!
Raspunde

@14,15, 16,17

Acum 7 ani

mata e postarita,mai ciumat rosu, Ponta tau e pe nicaierea,ib comparatie cu Johannis, daca l-ai vazut aseara pe Johannis pe Digi 24!
Raspunde

@22

Acum 7 ani

Normal ca nu e bun si trebuie schimbat tot,normal ca are viziune ,o demonstrat asta iar pe tine te-o inspaimintat ptr. ca in viata ta n-ai trait in normalitate, de aia nu functioneaza nimic in tara asta, da ce sa ceri unor ciumati rosii ca voi cu creierul spalat de comunisti care nu inteleg nimic din implementarea in practica a lucrurilor.V-o inspaimintat realitatea ca voi sunteti pe nicaierea, mentalitatea voastra e setata pe cum sa prostiti si sa furati poporu iar dupa voi o mina de baroni corupti si putrezi de bogati si la restu saracie lucie. Pacat de poporu asta in care multi dorm si pune botu la minciunile voastre si nu inteleg de ce este intr-o saracie continua.Asa-i, Johannis o fost sclipitor la tv, o spus lucruri pe care nu le-o spus nimeni in tara asta si o demonstrat ca e cel mai bun la ora actuala ptr. functia de presedinte iar ceea ce spui tu despre el este o ticalosie si o minciuna fara margini. VOTATI JOHANNIS PTR. O ROMANIE EUROPEANA
Raspunde

glad

Acum 7 ani

22, Nu pot sa fac comparatii ca nu l-am cunoscut pe Hitler.
Raspunde

pt florin

Acum 7 ani

Primitiv esti tu si cu neamul tau. Daca cineva are o alta parere decat a ta, inseamna ca e primitiv! Esti needucat, totalitar si discriminator. Asa ca taci, ghiolbane!
Raspunde

ita

Acum 7 ani

Mai terminati ba cu hitler, n-aveti argumente,n-aveti viziune, n-aveti habar de implementarea in practica a lucrurilor si o tot dati cu hitler ca sunteti total depasiti de situatie si aveti careierul spalat de comunisti.Parerea si mentalitatile voastre sunt arhicunoscute si se vede rezultatul, ati pus tara pe buruci
Raspunde

@19

Acum 7 ani

mai documenteaza- te ,,stimabile,, Retrocedarile Palatului Brukenthal,Filarmonicii,Inspectoratului etc.s-au facut de COMISIA SPECIALA DE RETROCEDARE DE LA BUCURESTI SUBORDONATA GUVERNULUI! dă pe ,,goagăl,, si ,,cetește,, că nu i așa greu cum pare !
Raspunde

eu

Acum 7 ani

Cum draq sa spui ca haus a fost sclipitor la digi cand el spunea ca economia Colabeaza si ca China este pistol cu apa fata de nemti Tre sa fii dus cu capul sa votezi asa ceva
Raspunde

constatare

Acum 7 ani

Stau si ma uit la psd-istii astia, toata viata o trait in minciuni si hotie si acum nu mai sunt in stare sa deosebeasca albul de negru si binele de rau si daca le spui adevaru te fac in fel si chip, ba te mai si ameninta.
Raspunde

@31

Acum 7 ani

Tu trebuie sa constati ca ai creierul sters complet,papagal pupincurist fomist al sasalaului mutalau....Get a job!!!
Raspunde

@30

Acum 7 ani

In viata ta n-ai spus nici un cuvint gresit, ce tot faci atita caz ptr. un cuvint spus gresit, sunt lucruri cu adevarat importante ptr. care nu se ia nici o atitudine, da noi facem caz national ptr. un cuvint spus gresit. Chinezii o sa vina cu forta lor de munca si o sa-ti ia resursele naturale pe mai nimic, asa cum le-o vindut \"comunistii\" tai aflati de zeci de ani la conducere, si tu si copii tai o sa fie tot mai sarac si someri in tara ta. Avea perfecta dreptate Johannis in ceea ce spunea, am vazut pe Discovery impactul pe care l-o avut chinezii asupra unor tari din Africa si impactul negativ asupra populatiei autohtone, asa ca nu mai visa tu ca o sa vina aia si-o sa-ti dezvolte tara si tu o sa stai cu mina in sin si o sa fi bogat.
Raspunde

@32

Acum 7 ani

Ciumat rosu,Johannis prea vorbeste, da spre deosebire de tine vorbeste ceea ce trebuie nu sa se afle in treaba ca tine , care vorbesti nimic.
Raspunde

joseph

Acum 7 ani

Aşa, Iohannis, fii pontos!
Raspunde

alzara

Acum 7 ani

Carthago delenda est ! Varianta moderna a lui Cato a fost (si va fi 10 ani) K.W.I. .
Raspunde

joseph

Acum 7 ani

Băi, ăla cu Hitler și restul inadecvatilor, nu vă bateți creierașul ăla nefuncțional, că și-așa nu pricepeți nimic din discursul lui Iohannis, întoarceți-va la metrosexualul ăla răspopit și la ponta că ăia vorbesc pe înțelesul neuronului vostru.
Raspunde

joseph

Acum 7 ani

alzara, Aegroto dum anima est, spes est!
Raspunde

atentie

Acum 7 ani

Johannis fi atent la posturile pupincuriste psd-iste ca l-am vazut pe Corneliu Bucur ca dadea un interviu in parcu Subarini la o televiziune [nu stiu care era] dar dupa aia reportera, cameramanul si care mai erau cu ei sau urcat intr-o masina de Vilcea si au plecat. Cred ca vor sa o puna de o minareala si manipulare marca psd ca cine stie ce o zis Bucur la cit de frustrat este ca l-o scos Bottesch la pensie si dupa cit de naiv este Bucur cred ca astia o pus de o lucratura in posturile lor pupincuriste, antena 3 si romania tv.
Raspunde

RELU

Acum 7 ani

PE SASU CAND IL CAUTA PENTRU CELE SASE CASE DIN MEDITATII ?????????? PT MASINA PRIMITA CADOU ETC....CAND ????
Raspunde

@RELU care linge mielu

Acum 7 ani

imediat dupa ce te face pe tine in beregata de trei ori !
Raspunde

hitler

Acum 7 ani

bai ,uitativa la ei cum s-au adunat in patrulateru rosu [vadim ,melescanu,moiceanu,,si horor ,] si mai nou manelistu si eliodistu [diaconescu ]mai bine il inchidea cu lacatu in tomberon ,tolea in direct pe cocina tv [otv ] ba cu astia vreti ca economia s-a duduie ,uitativa cum voteaza aia de afara ,johannis 90 la suta si al vostru copy -paste ,inpins de la spate de fosti pupincuristi si aplaudaci a lui ceasca ,ba vadime erai impotriva ciocoilor rosi si acum plingi de mila lui ,hrebenciuc,nastase ,cocos ,voiculescu ,etc ba la voi care este infractiune si de la cit se masoara ,ca vad ca altu atac nu aveti,nu ne spune al vostru copil educat dupa asemanarea voastra in cel mai mare stil de nepotism ,cripto -comunist ,victor ,pisicut ,viorel si ponta ,la toate dezbaterele care privestec economia tari in viitor ,trimiteti toate toatele si birfele din ferentari ,vaslui ,ilfov ,prahova etc ,si in loc s-a aflam ce se va intimpla cu tara noastra in urmatori 5 ani ,aflam numai cum a vindut ,johannis ,prin ani 90 copii la tarabele din tirgurile tari de animale ,itrebari cum ai facut casele din meditati ,daca mai dureaza mult campania ,vom afla ca a participat la ambele razboaie mondiale ,si a fost si mina dreapta a lui hitler ,ba ce se intimpla cu tara ,s-a nu mai emigreze toata forta de munca ,tinara in vest ca in curind daca votati cu matu sio nu cu capu ,vom fi o tara de asistati sociali ,si vom fi la mina baronilor care in loc de viziune economica ,va va spune in continuare ca ,nazisti si aginturili straine sunt de vina ,ba trezitiva ,daca vreti europa si senghen ,daca nu vize si umilinta +cozi la agentiile din vest la cules de capsuni ,spalat babe la***,etc ,ba vadime ai vazut cum teai infratit cu aia pe care ii injurai cu 4-5 zile inainte ,acum esti privit ca un erou a clasei muncitoare ,esti invitat permanent la antena 3 si romania tv ,ba nui de mirare ca tea batut in sondaje ,macovei ,udrea si dan ,otv ,ba uitate cum si cei doi iepuri ,in cursa pentru cotroceni [melescanu ,tariceanu ]nu au adunat impreuna cit cit monica ,macovei ,ba s-a prins boboru de blaturile voastre de cumetrie si incuscrire ,vati aliat toti fosti nomenclaturisti cu odraslele voastre s-a ramineti cu ce ati furat in cei 25 de ani de dezastru ,ba trezitiva ,si in 16 la vot ,si votat JOHANNIS ,s-a gatam cu familile mafiote zise partide politice ,s-au nu vedeti ca in 25 de ani ei tot mai bogati si voi lipiti pamintului de saraci ,ba vadime tu ala saracu , care ai vorbit cu toate somitarti mondiale ,ai convorbiri permanente cu mari lideri mondiali ,pune o vorba biuna s-a aduci vreo 2 000 000 de locuri de munca si cumulaty cu alea 1 000 000 promise in 2012 de favoritu vostru crescut si educat dupa asemanarea lui nastase [bombonel ]ala la care ii plingi de mila ,ba de si sunt batrin ,fac si eu vreo 7-8 luni de pirnaie ,dar s-a am garantia ca dupa ce ies de la pripon am numai 1-2 la suta din averea lui ,bombonel [nastase ] cred ca mi-am asigurat copii si viitoru pe urmatorele 3-4 generati ,ba cum va aduna la antene ,gidea asta saracu pupincurist de casa dupa modelu vadim cind era poetu de curte a lui impuscatu de la revolutie [89 ] ,ba vadime adu osanale sibiului tu si toti regateni de la vale ca de nu era sibiul oras martir [150 de victime ]nu mai erai fost parlamentar ,euro ,erai in continuare un slugoi comunist ,toti de la vale ,la timisoara este cel mai normal s-a se faca dezbaterea finala ,acolo a inceput caderea sistemului comunist ,secondat in 21 decembrie la sibiu ,si bucuresti si dupa in toata tara ,tu teai culcat comunist si dimineata teai trezit capitalist ,fa niste poezi de oda sefulum iubit [ponta ] nu de alta dar sa-ti recuperezi paguba de la campanie [vindut mertanu ]si cumparat unu nou dar nu un logan tot unu de la imperialisti germani [mercedez ,audi,bmw,etc ] ,parca vad ca te numeste si pe tine vreo trompeta ,si pe dan diaconesu in direct ministru culturi ,ba votati JOHANNIS ,S-A SCAPAM DE GHIVECIU ASTA CRIPTO ,COMUNIST DE CUMETRIE
Raspunde

joseph

Acum 7 ani

Bună dimineața și ție, Hitlăre!
Raspunde

@22

Acum 7 ani

tu suferi grav de paranoia , du-te de te cauta - pana nu ajungi unde nu trebuie ! MAGARULE !
Raspunde

ajutor

Acum 7 ani

Îl susțin pe Klaus Iohannis pentru că alternativa la «România lucrului bine făcut» este sloganul pinochio cu «România furtului bine făcut»”.Ne am saturat tot de aceleasi iliescisme
Raspunde

dex

Acum 7 ani

Nu stiu ce a avut in cap Johannis cand a folosit expresia \"economia colabeaza\" dar citind in DEX putem afla ca: COLABÁRE s.f. (Med.) Acțiunea de a (se) colaba. ♦ Turtire spontană sau provocată . Sunt sigur ca @30 nu a citit DEX-ul.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus