Marți,
25.11.2025
Cer Senin
Acum
13°C

Friptura de coaste cu unt Stilton

Ingrediente:

Pentru unt:

-75g unt

-2 banane, fin tăiate cubulețe

- 50g brânză Stilton

-1 lingura arpagic tocat fin

-sare și piper negru proaspăt măcinat

-coaste pentru friptură fiecare de aproximativ 200g

- ulei

Metodă de preparare:

Se topește un baton de unt într-o tigaie mică și se gătește ceapa la foc mic până se moaie. Se ia apoi de pe foc și se transferă într-un castron și se lasă să se răcească timp de 10 minute.

Zdrobiți brânza Stilton cu o furculiță într-un castron și amestecă apoi adaugă untul și arpagicul rămas dedurizată. Se adauga untul topit și ceapa și se condimentează cu sare și piper negru. Se amestecă bine.

Se pune untul pe o folie de plastic și se rulează într-o formă de cârnați. Rulați în folie de plastic, apoi răsuciți la capete pentru a vă asigura că nu iese. Răciți pentru cel puțin 30 de minute înainte de a utiliza.

Pentru a găti friptura, se încălzește o tigaie la foc mare. Unge fiecare friptură cu un pic de ulei și se condimentează cu sare și piper negru proaspăt măcinat. Frige fiecare bucată pentru 1½ - 2 minute (sau în funcție de grosime), pe fiecare parte sau până devine maronie. Când sunt gata se transferă într-o tavă de copt și se păstrează la rece până când este nevoie.

Pentru a termina fripturile înainte de servire, încălzește cuptorul la 220C și coaceți friptura timp de șase minute sau până când este fierbinte.

Tăiați șase discuri de unt cu ceapă și pune câte un disc pe partea de sus a fiecărei bucăți de friptură caldă după care o lăsați să se odihnească timp de două minute înainte de servire.

Sursă: http://www.bbc.co.uk/food/recipes/rib-eye_steak_with_33722

Brânza Stilton

Se spune despre Stilton că este una dintre cele mai bune brânze din lume; cu siguranță este cea mai cunoscută dintre cele englezești. E făcută din lapte de vacă pasteurizat, are forma unui cilindru de aproximativ 20 cm diametru, 30 cm înălțime și cântărește aproximativ 7,5 kg (dar există și variații, în funcție de producător). Parfumul și savoarea sunt cât se poate de pronunțate și de tipice. Textura este moale, străbătută de vinișoare albăstrui, iar la suprafață prezintă o crustă maronie naturală. Și se consideră că, alături de Roquefort și Gorgonzola, formează triumviratul de frunte al brânzeturilor „cu mucegai”.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi

Vizualizari: 523

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus