Luni,
18.01.2021
Parțial Noros
Acum
-5°C

Spectacolul nu aduce fericirea. HC Sibiu a avut ȋn mana victoria cu CSM Oradea, dar a scapat-o printre degete

HC Sibiu a fost ȋnvinsă de CSM Oradea, ȋn etapa a opta a Diviziei A - seria B, la capătul unui meci ce a scos ȋn evidență o echipă sibiană care ar putea oricând să se bată cu orice pretendentă la promovare, de la egal la egal. După un meci la mare luptă, trupa antrenată de Matei Damian și Ştefan Nicolae a pierdut la limită, scor 32-33, bătălia ȋn fața unei echipe care deține șapte victorii consecutive ȋn actualul sezon de Divizia A.

"A fost un meci foarte bun făcut de echipa noastră ȋn fața unui adversar foarte puternic, care a dispus de garnitură de jucători de Liga Națională, care a venit la Sibiu doar cu obiectivul victoriei. Echipa noastră a jucat cu foarte multă ambiție, dăruire și chiar sacrificiu ȋn fața unor adversari mult mai bine cotati, care au recunoscut la final, cu foarte mult fair-play, că nu meritau să câștige", au declarat oficialii de la HC Sibiu.

Echipa sibiană a avut un ȋnceput de partidă fulminant, dat de consistența jocului ȋn ambele compartimente. Faza ofensivă a funcționat ca un metronom, ȋn timp ce apărarea s-a ridicat la același nivel. Defensiva mobilă a Sibiului a prins și mai multă ȋncredere datorită paradelor lui Şofronici, aflat ȋn formă de zile mari. Ȋn minutul 21, HC Sibiu conducea detașat cu scorul de 13-7, iar orădenii nu-și găseau ritmul pe care l-au impus ȋn ultimele șase etape. Au urmat patru minute ȋn care jucătorii lui HC Sibiuau scăzut nivelul jocului, prilej pentru orădeni de a reveni ȋn joc. Până la pauză, sibienii au mai ȋnscris doar de trei ori, primind nouă goluri, iar tabela arăta 16-16, la finalul primelor 30 de minute.

Primele 10 minute ale actului secund au fost caracterizate de un joc echilibrat, apoi a urmat o desprindere a Sibiului la trei goluri, 24-21. Când mai erau 16 minute din joc, sibienii au ratat o intercepție ce putea să mărească ecartul la patru lungimi, moment ce s-a dovedit a fi unul crucial pentru soarta partidei, deoarece CSM Oradea și-a revenit imediat, egalând situația pe tabela de marcaj. Finalul a fost unul tensionat, surprinzând două echipe dornice să tranșeze victoria ȋn favoarea fiecăreia. Din păcate pentru sibieni, aceștia s-au văzut ȋnfrânți la limită, scor 32-33, după o partidă pe care au dominat-o ȋn mare parte.

Ȋn urma acestui eșec, handbaliștii sibieni se află pe poziția a șasea, cu 15 puncte acumulate, după disputarea a opt partide din Divizia A.

Pentru HC Sibiu au ȋnscris: David Radu (11 goluri), Bogdan Rău (7), Iulian Grozav (3), Dorin Purcărea (2), Raul Muntean (2), Robert Micloș (4), Răzvan Bogdan (2), Cosmin Demian (1).

Ȋn etapa următoare, HC Sibiu se va deplasa la Satu Mare pentru a ȋnfrunta formația de pe locul V, CSM Satu Mare.

 

Sursă foto: pagina de Facebook a lui HC Sibiu

Adrian Stoinea

de Adrian Stoinea

Sport
Telefon:
0764 614 986

Comentarii

1 comentarii

Sibian

Acum 6 ani

Felicitari pentru joc mi-a placut foarte mult. un mare bravo pentru ceea ce faceti.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus