Sâmbătă,
18.05.2024
Parțial Noros
Acum
19°C

In locul bazei Tursib: 21 de blocuri cu sase niveluri, un supermarket si o noua strada

Administrația locală a lansat în dezbatere publică planul urbanistic zonal pentru zona în care, în prezent, funcționează autobaza Tursib. Aceasta va fi mutată în cel mult doi ani în Zona Industrială Vest, iar cei de la Tursib intenționează să vândă terenul de 60.000 de mp, care să fie valorificat în scopuri imobiliare. Potrivit PUZ-ului creat la inițiativa societății de transport în comun, pe locul actualei autobaze ar putea fi construite 21 de blocuri cu un regim de înălțime S+P+3E+R (etaj retras), un al 22-lea bloc cu subsol, parter și trei etaje înspre un colț al străzii Siretului, precum și un centru comercial. Propus a fi amplasat astfel încât să aibă acces la Calea Dumbrăvii, spațiul comercial de tip supermarket ar urma să ocupe 1.225 de mp, să fie ridicat pe un singur nivel și să aibă împrejur 68 de locuri de parcare. Planul urbanistic întocmit de arhitectul Vladimir Grigorov propune un procent de ocupare a terenului de maxim 25% și un coeficient de utilizare a terenului de 1,07.

Planul urbanistic elaborat pentru terenul ocupat de autobaza Tursib ia în calcul ca în cele 21 de blocuri cu șase niveluri să fie amenajate aproximativ 580 de apartamente.

O nouă stradă și un arbore la fiecare patru locuri de parcare…

În PUZ-ul aflat în dezbatere publică este propusă și crearea unei noi străzi, care să traverseze în diagonală noua zonă de blocuri, de la actuala intersecție Calea Dumbrăvii – Siretului și până la actuala intersecție a străzilor Arieșului și Intrarea Arieșului.
În ceea ce privește locurile de parcare, PUZ-ul pornește de la un raport de 1,5 locuri de parcare pentru fiecare apartament. ”Se vor realiza parcaje subterane, la subsolul imobilelor de locuințe colective, numărul acestora fiind de 25 de locuri/imobil x 21 imobile = 525 locuri (60% din total). Se vor realiza parcaje la sol, alocate locuirii, în număr de 350 de locuri (40% din total). La fiecare patru locuri de parcare se va planta un arbore”, se arată în propunerea de regulament local de urbanism aferent PUZ-ului în discuție.

… și o clădire publică

”Se admit operațiunile de comasare a parcelelor, în suprafață totală de 50.095 mp, urmate de operațiunile de reparcelare (…) – ca urmare vor rezulta șase parcele separate: o parcelă pentru construirea unui supermarket, o parcelă pentru construirea unei clădiri publice (administrație/cultură) și patru parcele pentru construcții de locuințe. A șaptea parcelă va fi destinată cedării către Primăria municipiului Sibiu, pentru construirea drumurilor publice”, este specificat în regulamentul de urbanism amintit. Clădirea publică la care se face referire este prevăzută a avea parter și alte două etaje, cu o amprentă la sol de 653 de mp.

Vânzare iminentă

Că terenul de pe Calea Dumbrăvii va fi scos la vânzare este un lucru cert. Calculele celor de la Tursib prevăd ca din banii obținuți din vânzare să fie achitat creditul luat pentru construirea noii baze din Zona industrială vest.


Foto: Planșa reglementărilor urbanistice propuse și Google Earth

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

18 comentarii

ISI BAT JOC DE SIBIENI

Acum 9 ani

URDEA JOHANNIS POPA Cu siguranța nu se respecta RUL SIBIU 2011!! care vor fi strazile ce se vor construi pentru cele 22 blocuri? pe cine vor acestia sa imbogateaca. VOR SUFOCA orasul. Constructiile colective trebuie facute in margine ....
Raspunde

@1 ITI BATI TU JOC DE INTELIGENTA NOASTRA !

Acum 9 ani

sa intelegem ca zona este in centrul orasului? ce doamne iartama ai vrea sa construiasca acolo? astept pareri.... daca un asa teren era in Buc acolo sa vezi proiect cu blocuri de 20+. blocuri cu 3-4 etaje pt sec 21 este mai mult decat decent ! in zona sunt deja blocuri, putin mai incolo cu 11nivele. dute-n china sa vezi blocuri...populatia mare nu justifica din moment ce multe sunt goale(milioane de apart. neocupate).
Raspunde

@2

Acum 9 ani

Este zona ijn care Pug si rul nu permite construirea de blocuri. vad ca esti de acord cu astfel de mentalitati de buc si china. te poti duce tu in Buc/ China . o sa alertam pe toti cetatenii ca sa nu-si bata joc penalii de inteligenta lor. porcarii asa ca du-te tu in China Nu sunt drumuri de acces .
Raspunde

:)))

Acum 9 ani

unde am scris nesimtitule ca sunt de acord cu mentalitati de buc si china? negru pe alb se vede ca le critic. apreciez dimensiunea mica si numar scazut de nivele a ceea ce este PROPUS a se construi. mai consulta PUG 2011, nu interzice construirea si terenul era trecut la privat, ceea ce si este. vezi ca tursib cade sub incidenta CJ daca nu ma insel, nu a primariei. ce naiba bati campii cu johannis acolo comunist nespalat?! vreun pontac cretin ce pupa-n***sefu\' ! tipic ultimei perioade: minciuni mizere si aruncat cu noroi fara nici o dovada ! in absolut oricine se pare ! iar tipic comunist: nu esti cu noi? esti dusman! bravo mah \'educatilor\' de gheorghiu dej
Raspunde

adi

Acum 9 ani

Dar o gradinita ,o scoala oare nu se gaseste un spatiu?????
Raspunde

xxx

Acum 9 ani

O noua manevra de imbogatire a sasului, nu mai are frana, nu mai stie cand sa se opreasca. Mosier.
Raspunde

@5

Acum 9 ani

gradinita se afla exact langa, la sud.
Raspunde

@6

Acum 9 ani

Aoleu, din nou un prost :)) voi de unde apareti ma? Din locul unde estul si sudul se ating? (daca prindeti aluzia murdara)
Raspunde

Naz

Acum 9 ani

Foarte tare, era si timpul sa se valorifice spatiul ala excelent amplasat in favoarea comunitatii. Sper doar ca cei care se vor ocupa de constructia ansamblului imobiliar sa aiba in vedere si un minim de calitate...
Raspunde

Dan

Acum 9 ani

Fraţilor în ţara asta a avut loc o revoluţie iar acest oraş ar trebui să fie liber de comunism. Proiectaţi tot ca înainte de \'89. 508 apartamente înseamnă peste 1200 de oameni, dintre care 2-300 de copii. Nu am citit nimic de o grădiniţă, de un teren de sport, de un parc, investiţii absolut normale în epoca în care trăim. Din plan rezultă doar o gândire de tristă amintire a arhitectului oraşului şi mai ales pericolul apariţiei unui nou cartier de tip comunist!
Raspunde

cetateanu europeanu

Acum 9 ani

Blocuri peste blocuri. E plin Sibiul de cartiere noi de blocuri/locuinte, cerere ar fi, dar bani...
Raspunde

nu-i fain!!!

Acum 9 ani

Sper ca locurile marcate cu albastru sunt parcari publice iar cele ce vor fi in proprietatea locuitorilor apartamentelor se afla in subteran (cate doua pentru fiecare apartament). inca o singura remarca, generala: pacat, e un teren mare, o locatie buna, se putea proiecta ceva pentru anii 2020-2050. Daca proiectul era datat 1970 nu cred ca diferea prea mult.
Raspunde

felicia

Acum 9 ani

Cele mai noi locuri de munca! Seriozitate maxima! Contract legal si incheiat imediat! Au inceput primele plati! Foarte multi oameni lucreaza deja cu noi! *** Cei care au inceput activitatea sunt foarte multumiti! Lucrati 3 ore pe zi, ca operator online, si castigati 300 dolari lunar! Va trimitem detalii dupa ce expediati textul \"Info\" la adresa de email: ***.
Raspunde

@4

Acum 9 ani

ce prost esti prietene. tursib e societate pe actiuni, pachetul majoritar fiind al primariei sibiu. esti dezastru ecologic. cred ca si mirosi de prost ce esti
Raspunde

...

Acum 9 ani

de acord cu 10 si 12. Se construieste ca pe vremea comunistilor. Cat despre 109.99.52.132 eu zic ca nu isi bate nimeni joc de inteligenta dvs. pentru ca ea lipseste cu desavarsire
Raspunde

cenzura

Acum 9 ani

baio tot ce construieste in sibiu se comenteaza ,nui mai bine de cindrea ca nu face nimic adica face campanie la sefu lui de gorj ,ca daca ajunge asta presedinte le spala pacatele si ii albeste dosarele de tepe trase la boboru nostru ,ba de ce credeti ca este asa de mare sperietura pe mitici ca vine ,johannis ,s-a gatat le taie conducta de jaf la bani publici ,dupa modelu de la primarie ,s-au ce credeti ca daca facea ce a facut condurat in 4 ani il mai votam 90 la suta din sibieni ,multi sifonari din primarie crede ca daca ajunge ,johannis presedinte ,apuca ei la furat ,nu fratilor caacolo esteun suplinitor capabil s-a faca mai departe ceafacut ,johannis in 14 ani [fodor ],s-au vreti s-a dam din nou sibiul inapoi cu 14 ani in urma ,stau sacali la pinda ,banet mult si primarie bogata ,foamea este marer si cam de mult stau uni pe uscat si la pinda
Raspunde

dumitru

Acum 9 ani

O rusine, daca locuiesti la casa si se construiește in spatele geamului un bloc de 4 etaje , e chiar misto . Sa vorbească vecinii proiectului nu toti papa lapte sustinatori ai furerului.
Raspunde

david

Acum 9 ani

ce se face in locul unde a fost arsenalul?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus