Duminică,
20.06.2021
Innorat
Acum
17°C

Ministrul Turismului: Sibiul a atras cu 12% mai multi turisti in 2014

Numărul turiștilor care au vizitat în acest an Sibiul a crescut cu 12 %, ceea ce înseamnă că peste 270000 de turiști au venit în fosta capitală culturală europeană, de la începutul anului, până în septembrie, conform ministrului Delegat pentru IMM-uri, Mediul de Afaceri și Turism, Florin Jianu.

"În județul Sibiu, IMM-urile au înregistrat o creștere de șase procente. Insolvențele au scăzut cu 20 de procente în județul Sibiu și turismul are o creștere de aproximativ de 12 procente în Sibiu în acest an. (...) Nu avem rezultate legate de venituri, e vorba de turiști veniți în Sibiu, dar implicit cresc și veniturile", a declarat, joi, ministrul Florin Jianu, citat de Agerpres.

Potrivit acestuia, 276.613 turiști au vizitat Sibiul până în septembrie, conform Institutului Național de Statistică.

La începutul acestei luni, echipa Primăriei Sibiu a început promovarea turistică pentru anul viitor, prin participarea la unul din cele mai importante târguri de turism din lume, World Travel Market de la Londra (Marea Britanie). De joi, Sibiul are propriul stand de promovare la Târgul de Turism al României din București.

"Locația turistică Sibiu este în continuare atractivă pentru turiști, acest fapt fiind indicat de încasările din taxa hotelieră. Situația acestora arată o creștere a numărului de înnoptări în Sibiu în aproape fiecare lună (cu excepția lunii ianuarie), inclusiv în lunile extrasezonului turistic.

De altfel, încasările din taxa hotelieră arată un trend de creștere continuă încă din 2005, cu o ușoară scădere în 2009 și 2010, când situația economică la nivel global a traversat o perioadă dificilă. Această creștere continuă în domeniul turismului din municipiul Sibiu indică faptul că strategia de promovare turistică a orașului este bună și generează rezultate pozitive", se arată într-un comunicat al Primăriei Sibiu.

În luna ianuarie 2015, Sibiul va fi prezent la alte două târguri foarte importante în acest domeniu: cel de la Viena (Austria) și cel de la Stuttgart (Germania).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

2 comentarii

Powercell

Acum 6 ani

Si acum va veni din nou domnul Dragnea in fata sa sustina ferm ca: \"De cand are Sibiul turism? Sibiul nu are turisti straini sau oameni din tara care sa isi doreasca sa il viziteze! Acesta este turism electoral! Rusine Basescu!\" Domnule Dragnea, va recomand sa propuneti o localitate din Teleorman pentru capitala culturala ruseasca din 2020 caci este fara dar si poate cel mai vizitat judet din lume! Atata cultura, o economie prospera si evenimente si manifestari culturale de talie mondiala, de nu mai aveti loc in sutele de autocare pe care le puneti la dispozitie oricarui turist. Ba mai mult! Dvs oferiti chiar si premii in valoare de 50 de Lei celor ce viziteaza judetul si raspund marcand un dreptunghi cu stampila pe un test de cultura generala: \"Victor Ponta sau Victor Ponta?\".
Raspunde

Elena

Acum 6 ani

Locuri de munca urgente! Incheiati imediat contract legal si incepeti rapid o activitate noua, usoara, serioasa si profitabila! Foarte multi oameni au inceput deja sa lucreze! Seriozitatea noastra este absoluta! Primele castiguri au fost deja acordate! NU este joc piramidal sau MLM! Avem nevoie de operatori online care sa lucreze 3 ore pe zi si sa castige 300 dolari lunar! Pentru a afla detalii,trimiteti textul \"Info\" la adresa de email: vintilaelena2004@yahoo.com
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus