Sâmbătă,
25.06.2022
Cer Senin
Acum
16°C

Efectele autostrazii. "Instantaneu a scazut traficul cu 90%". "E liniste ca-n anii ‘60" | Video si foto

La cinci zile de la deschiderea traficului pe lotul cu numărul trei al autostrăzii dintre Orăștie și Sibiu, în Miercurea Sibiului și Apoldu de Sus e liniște. Atât de multă încât vecinii își pot vorbi peste drum. De cinci zile, de când tot traficul de tranzit a fost deviat pe autostradă, oamenii din cele două localități se bucură de liniște. Mai puțin bucuroși sunt cei care își câștigau traiul de pe urma traficului de tranzit. Spre exemplu, doar la complexul de la Miercurea Sibiului, din 50 de angajați, 40 și-au pierdut locul de muncă.

32 de minute a durat drumul din centrul Sibiului până la nodul rutier de la Cunța, parcurgând și lotul de autostradă recent deschis. Spre diferență de ziua de vineri, când au fost dați în folosință cei 22,11 km de autostradă, acum asfaltul e mult mai curat. Denivelările în asfalt din zona alunecărilor de teren sunt ”tot acolo”, iar lucrările în afara căii de rulare continuau.

”Din ’58 stau aici. Acum e ca atunci”

Maria spune că locuiește în Miercurea Sibiului de 56 de ani. ”Acum e foarte bine, că nu mai circulă mașini multe. E ca atunci, când m-am mutat. De cum s-a deschis autostrada am și scăpat de gălăgia aceea multă. Și de pericole. Stăteam câte 10 – 15 minute să traversăm strada, căci nimeni nu le lăsa chiar și la trecerea de pietoni”. Femeia mătură în fața curții și își salută, în treacăt, vecinii de peste drum. ”Nici noaptea nu era liniște. Vuiau mașinile, vai-vai… și câte accidente mai erau. Dar acum e foarte bine”.
De traficul lejer se bucură și Dragoș Olimpiu, de 33 de ani, din Apoldu de Sus. ”Când mergeam dimineața cu fetița la școală ne trebuiau zece minute numai ca să traversăm strada. Acum, eu – cel puțin – sunt foarte mulțumit”.

Afacerile care mor

În benzinăria Gazprom de la Miercurea Băi suntem printre puținii clienți ai zilei. ”Cum s-a deschis autostrada, cum au dispărut mașinile”, ridică din umeri casierița. Unii dintre localnici și-au pierdut deja locurile de muncă. ”Cum s-a deschis, instantaneu a scăzut traficul cu 90%. Nu știu ce mai rezistă acum pe aici. Din 50 de oameni, am mai rămas zece”, povestește ospătarul unui restaurant cu motel din Miercurea Sibiului.

Și câteva mici modificări pe DN1

Deschiderea autostrăzii a determinat autoritățile să modifice câteva reguli de circulație și sistematizări ale acesteia. Astfel, la intersecția de la Săliște, DN1 a devenit din nou drum cu prioritate. La Cunța, sensul giratoriu de la nodul rutier care asigură legătura cu autostrada a fost desființat. Tot așa a fost desființat și sensul giratoriu de la Cristian, instalat pentru a facilita accesul la organizarea de șantier a constructorilor care au lucrat la lotul IV.

132 de km de autostradă fără benzinării

Pe DN1 încă mai pot fi observate mașini cu numere de Alba, dar și din alte localități. Unele din posibilele explicații ar fi faptul că odată deschis și lotul III al autostrăzii Orăștie – Sibiu, a fost dat – practic – în folosință un culoar de autostradă de 132 de km, care pornește de dinainte de Sibiu și trece dincolo de Deva. Doar că, pe tot acest culoar, nu există nicio benzinărie. ”Acum se pregătește documentația, anul acesta va fi terminată și lansăm licitațiile pentru benzinării. Licitația va fi lansată pentru toate porțiunile de autostradă din România unde nu sunt astfel de benzinării”, a declarat directorul CNADNR, Narcis Neaga, pentru Turnul Sfatului.

Și spațiile de servicii?

Nu doar că noua autostradă nu are nicio benzinărie pe margine, dar șoferii vor descoperi cu surprindere că nici spații de servicii nu reușesc să găsească deschise decât tocmai dincolo de Sebeș. Deși traficul a fost deschis de un an pe loturile 2 și 4 ale autostrăzii Orăștie – Sibiu, constructorii de la Straco și, respectiv, ai asocierii Euroconstruct Trading 98 – Astaldi nu s-au mai grăbit să termine aceste spații. Cel puțin în cazul spațiilor de pe lotul 4 (cel dinspre Sibiu) estimările neoficiale ale constructorilor arată că anul acesta vor fi puse în funcțiune spațiile dotate cu toalete și parcări. Aceleași estimări neoficiale arătau că aceste lucrări vor fi terminate încă din vară. În lipsa acestora, șoferii de TIR opresc pe banda de urgență, în preajma acestor spații. Cele de pe lotul 3, care vor fi amenajate la Miercurea Băi sunt, deocamdată, într-un stadiu incipient de execuție.

Coloana sonoră: Subcarpați - Pe deal, în văi

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

13 comentarii

rosu

Acum 7 ani

Multumesc, domnu´ Traian. Acum mai trebe restu´ pan´ la Arad.
Raspunde

bleu-indigo

Acum 7 ani

he he, cand eram copil jucam tenis pe soseaua asfaltata, cu palete de lemn si mingi de cauciuc (paraca din acelea de 2 lei bucata? ) . fara fileu, cu terenul trasat cu caramida, jucam si cate un ghem pana sa ne intrerupa vreo masina sau utilaj.
Raspunde

Vu de l\'étranger

Acum 7 ani

Bravo et Merci, Monsieur Deleanu. Un petit film vaut mieux que de longs discours. Les habitants des villages traversés ont enfin recouvré paix, calme, sérénité, sécurité, air pur. Il reste à espérer que la colline de Aciliu restera \"sage\" et que l\'autoroute demeurera ouverte entre Cunta et Saliste.
Raspunde

stelian

Acum 7 ani

Esti somer, pensionar, student, ?vrei sa schimbi situatia financiara, vrei un job serios , ai gasit locul potrivit.O sansa deosebita pentru cei care vor sa lucreze ca operatori online, part-time (3 ore pe zi) si la domiciliu. Castigurile pot ajunge la 300 de dolari lunar! Sunt necesare doar cunostinte minime de utilizare a calculatorului si conexiune la Internet. Pentru detalii trimiteti textul Info la adresa de email: ofertelocoridemunca@gmail.com
Raspunde

ok

Acum 7 ani

imi pare rau de cei 40 de ospatari dar beneficiile autostrazii pt o regiune intreaga sunt mult mai mari
Raspunde

Dan

Acum 7 ani

Lasa ca apar alte oportunitati. Biciclisti, turism local, doar depinde de voi sa faceti ceva. Iar la Gazprom, nu vad care ar fi problema. Trebuie sa puneti indicator pe autostrada si sa faceti intrare din autostrada ca spatiu de servicii. Pe toate autostrazile din lume sunt parcuri, in care se iese de pe autostrada si se maninca, alimenteaza, etc. Autostrada nu a adus masinile solare si nici pasagerii satui de mincare :)
Raspunde

treasa

Acum 7 ani

Reintrare in normalitate.
Raspunde

io

Acum 7 ani

asteptam spatii de servicii si benzinarii PE AUTOSTRADA
Raspunde

Adi

Acum 7 ani

Stati linistiti ca linistea asta nu va dura mult. Odata introduse taxele de autostrada, lumea va alege tot DNul mai ales pt distante scurte. Exemplu elocvent este Franta, unde datorita taxelor mari, vezi autostrazi importante aproape goale pe zeci de km iar lumea se inghesuie pe drumurile mici paralele. Ar fi absurd ca daca ai treaba la Miercurea sau Sebes sa pleci din Sibiu pe autostrada, si sa platesti la o poarta taxa pentru urmatorii 150 km iar tu sa faci doar 30 sau 50. Pe distante atat de scurte castigul in timp este total insignifiant.
Raspunde

io

Acum 7 ani

dar si restaurante , fast-fooduri , hoteluri...din care si Cnadnr ar face bani frumosi ce ar putea fii folositi la intretinerea impecabila a autostrazii
Raspunde

io

Acum 7 ani

tir-isti , cel putin , vor ii obligati sa mearga pe autostrada , daca nu au descarcarea in zona ( cu acte doveditoare )...asa ca daca scapam de tir-uri tot e un castig major.....
Raspunde

siby

Acum 7 ani

Nu poti sa crezi ca dupa 25 de ani de la Revolutie principalul drum din Romania arata in asa hal(petecit, denivelat, marcaje superficiale,....totusi unde-i Garcea cu radarul???Cred ca pe DN 14 s-au adunat toti.
Raspunde

gogu

Acum 7 ani

Si ce-i papagalilor, ca-i liniste? Sau va place circul, vacarmul/. Mergeti in Bucuresti ca acolo este cata galagie vrei !
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus