Miercuri,
01.02.2023
Innorat
Acum
2°C

Ministerul Tineretului si Sportului s-a indurat de sportivi. CSM Sibiu a primit bani pentru gaz, curent si apa

În luna august a acestui an, preşedintele Clubului Sportiv Municipal Sibiu, Viorel Cintean, declara că bugetul clubului pe anul 2014, primit de la Ministerul Tineretului şi Sportului, s-a terminat. Iar majoritatea sediilor nu mai dispuneau nici de gaz şi nici de curent. Astfel se ridica o problemă majoră: Cum se va descurca clubul pe perioada de iarnă, când costurile la gaz sunt cele mai ridicate? Situaţia pare, însă, că s-a îmbunătăţit. Clubul a primit bani de la minister pentru a putea suporta costurile la gaz, curent şi apă.

“S-a făcut rectificare de buget și ni s-au alocat toți banii necesari, până la ȋncheierea acestui sezon competițional. Toate secţiile sunt acoperite. Am primit bani și de echipament, totul este ȋn regulă ȋn momentul de față. Cea mai mare problemă cu ȋntreținerea era cu bazinul <>, acolo erau sumele cele mai mari de plătit: pentru apă, curent sau gaz. Am primit, de altfel, semnale de la Ministerului Tineretului și Sportului că bugetul pe anul viitor va fi mai mare”, a declarat Dan Magoş, purtătorul de cuvânt de la CSM Sibiu, pentru Turnul Sfatului.

În prezent, CSM Sibiu are în grijă patru baze sportive: Bazinul “Olimpia”, stadionul de rugby ”Bebe Boboc”, Baza Hipică din cartierul Vasile Aaron și sala de box din incinta Stadionului Municipal. Din păcate, bazele sportive ale CSM-ului nu sunt deloc în cea mai bună stare, deși performanțe există. 

Legea descentralizării, o mare piedică

Din cauza faptului că CSM Sibiu ţine de Ministerul Tineretului şi Sportului, Primăria Municipiului Sibiu nu se poate implică în activitatea clubului. În acest an, a apărut o variantă agreată de toţi reprezentanţii clubului ca CSM Sibiu să treacă în subordinea Consiliului Local Sibiu, însă datorită problemelor cu legea descentralizării nu s-a putut face transferul.

La începutul acestui an, Curtea Constituţională a decis neconstituţionalitatea Legii descentralizării, în principal, în raport cu competenţele descentralizate şi bunurile transferate autorităţilor locale. “Cu unanimitate de voturi, admite obiecţia de neconstituţionalitate în ceea ce priveşte criticile de neconstituţionalitate intrinsecă şi constată Legea privind stabilirea unor măsuri de descentralizare a unor competenţe exercitate de unele ministere şi organe de specialitate ale administraţiei publice centrale, precum şi a unor măsuri de reformă privind administraţia publică, în ansamblul ei, este neconstituţională", se arăta în decizia Curţii.

Bazinul “Olimpia” este singurul bazin de sărituri din țară al ministerului. Bazinul "Olimpia" din Sibiu era, de altfel, în anii '70, singurul bazin olimpic acoperit din ţară. De atunci, complexul de natație nu a mai primit finanțări pentru reparații majore, iar condiţiile sunt insalubre. La fel cum se întâmplă şi cu sala de box din incinta Stadionului Municipal. Mucegaiul câștigă tot mai mult teren în interiorul celor două clădiri. 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Adrian Stoinea

de Adrian Stoinea

Sport
Telefon:
0764 614 986

Comentarii

1 comentarii

dixi

Acum 8 ani

Corbule....fa sala de box...e jale acolo...de ani intregi aburesti lumea !
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus