Luni,
24.06.2024
Partial Noros
Acum
28°C

Interviu cu singurul primar care a trecut la PSD inainte de alegeri: "Eu nu mai sunt un primar de viitor, eu sunt un primar de prezent"

Edilul comunei Hoghilag, Vasile Puică, este unul dintre cei mai vechi primari din județ. A avut mandate și pe vremea comunismului, este în funcție și acum, după ce a trecut prin toate partidele politice. Recent a devenit singurul primar din județul Sibiu care a trecut la PSD, înainte de algerile pentru peședinție. De ce făcut-o, l-am întrebat chiar pe el.
 
Vasile Puică: Dacă vorbim de problemele urgente ale comunei, este vorba în primul rând de căminele culturale. Deci toate căminele culturale de la noi au fost retrocedate, am rezolvat acum cu căminul din Valchid. L-am cumpărat, l-am modernizat, l-am făcut la standarde, așa cum trebuie să fie. Avem încă de cumpărat căminul din Prod. Încă nu s-a perfectat niciun act aici, suntem în colaborare cu Consistoriul că de ei aparține. Am cumpărat școala, printr-un program de a trece la lume școala și căminul cultural din Hoghilag. Așa au fost retrocedările. Pe la noi, pe aici, absolut tot a fost retrocedat, școli, cămine, efectiv localitatea noastră a fost...
 
Rep.: Am înțeles. Bani pentru aceste achiziții ați avut?
V. P.: Numai din bugetul local. Așa ne-am gospodărit năcazul pe care l-am avut, că doar din buget am avut bani.
 
Rep.: Acum, fiind cel mai vechi primar din județ, nu cred că nu v-ați mai întâlnit cu astfel de probleme. Este aceasta cea mai grea perioadă de când sunteți primar?
V. P.: Cu mandatul ăsta am 28 de ani și, să știți, că după părerea mea, asta este cea mai grea perioadă pe care am avut-o de când sunt primar. Nu știu care este situația. Lipsa banilor, poate. Este vorba și de locurile de muncă, am peste 220 de dosare numai cu ajutoare sociale.
 
Rep.: A devenit asistența socială principala muncă în primăria Hoghilag?
V. P.: Așa este! Asta este marea noastră problemă. Cu tot năcazul, când este un primar bun, se poate gospodări. Am avut bani puțini, acesta este adevărul. Zic eu, poate alții zic altceva, partea de nord a județului a fost neglijată de majoritatea celor care s-au perindat până acum. Mă refer la majoritatea politică.
 
Rep.: La Consiliul Județean v-ați dus cu proiecte, cu idei? Lor le-ați spus că județul trece de Mediaș?
V. P.: Categoric, dar știți cum îi, am fost marginalizați. Ăsta este adevărul. Se și vede. Tot am vrut să vă spun, cu toate că sunt realizări puține la Hoghilag, oamenii au avut o mare apreciere față de mine pentru că am fost corect. Am fost pentru oameni. Oamenii au căutat omul cinstit, omul corect. Cu toate că realizările sunt mai puține ca la alte primării.
 
Rep.: Credeți că a fost o decizie corectă să treceți de la un partid la altul înainte alegerilor?
V. P.: Eu nu m-am dus pentru un interes. Prea puțin m-a interesat fluxul respectiv, să știți că n-am pretenții. N-am pretenții deloc.
 
Rep.: Poate acum primiți mai mulți bani pentru localitate.
V. P.: Eu n-am avut pretenții să mi se dea mai mult ca la alții pentru că așa e corect. Eu, după părerea mea, am fost neglijat. S-a văzut logic. Eu un proiect mare, la nivel european, nu am.
 
Rep.: Canalizare, gaz?
V. P.: Am proiecte, toate-s pregătite, aștept.
 
Doamna secretară aude discuția și ține să intervină: Gazul există în localitate!
 
V. P.: Da, ăsta-i gata, e băgat la Hoghilag. Pe ăsta l-am reușit. Dar e vorba de canalizare. Acuma suntem prinși și noi prin programul ăsta, pe partea de nord a Târnavei, suntem prinși și pentru canalizare și pentru alte investiții, cămin, școli. Să vedem la anul ce va fi. Dar așteptăm răbdarea mea este încă...
 
Rep.: Tânără?
V. P.: Tânără, cu toate că, exact cum le-am spus oamenilor, eu nu mai sunt un primar de viitor, eu sunt un primar de prezent. Vreau să fac ceva pentru localnicii mei. Cu toate că am făcut destul, cu toată sărăcia. Orișicare poate să vie, eu așa am gospodărit leuțul ăla! Așa mi l-am gospodărit, ca să fac ceva. Ca într-o familie necăjită. Din puțin să fac ceva. Și asta s-a văzut.
 
Rep.: Apropo de familie necăjită, este adevărat ce am auzit în primăria dumneavoastră, că dacă vreun polițist calcă pe bec, îl trimit la Hoghilag, drept pedeapsă?
V. P.: Eu nu știu treaba asta. Nu. Nu cred. Nu este chiar așa. Eu cred că Poliția își face datoria pe deplin. Am avut, într-adevăr, la o normă de patru polițași, unul singur. Acum avem încă doi. Eu zic că sunt foarte buni. Și își fac datoria, în toamna asta n-am avut cine știe ce evenimente, furturi sau mai știu eu ce.
 
Rep.: Cu postul de contabil ați rezolvat? Tot din primăria știu că stați de aproape șase luni fără contabil pentru că nu vrea nimeni să vină la Hoghilag.
V. P.: Ieri a fost concursul, mă bucur că am contabil. Vă dați seama, am stat fără secretar un an de zile, pe urmă am stat șase luni fără contabil. Domnule, trebuie să spunem adevărul, sunt salariile mici. În administrație nu știu cât va mai merge. Peste tot oamenii se duc, se duc, se duc.
 
Rep.: Și nimeni nu vrea să vină.
V. P.: Nu vrea să vină! Când aude de salariul de bugetar, fug toți.
 
Rep.: Faptul că acum avem un președinte sibian, vă dă speranțe?
V. P.: Din prisma asta, cum să vă zic, speranța moare ultima. Am speranța că lucrurile vor evolua, vor intra pe făgașul bun. Eu, efectiv am rămas la latitudinea aleșilor mei. Cei care au votat, au știut pentru ce votează.
 
Rep.: Cum s-a votat în Hoghilag la prezidențiale, cu Iohannis sau cu Ponta?
V. P.: Cu Iohannis. Normal. Asta e. Asta a persistat în toată țara. Lumea așteaptă, pentru că așteaptă de la respectivul președinte și asta e. Deci speranță, speranță, speranță. Hai să nu murim cu speranța. Eu am tot sperat.
 
Doamna secretară, care ascultă discuția: Speranța moare ultima!

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

9 comentarii

Antonescu

Acum 9 ani

Plin de tigani si la Hoghilag. 220 de dosare cu ajutoare sociale, deci 220 de voturi. Rusine celor care l-au votat si probabil si de aia merge asa de naspa acolo. E timpul pentru o noua conducere ! Mai au timp pina in 2016 sa se trezeasca.
Raspunde

joseph

Acum 9 ani

Văi de capu\' tău, politruc amărât ce ești, ia spune ce ai făcut pentru a atrage investitori la tine în sat, să le dai de lucru celor 220 de asistați sociali, sau cum te-ai zbătut tu să folosești resursele din zonă pentru a atrage turiști? Pute, pute, da-i călduț scaunul de bugetar. Pun pariu că scopul tău e să ajungi la pensie. Să-ți fie rușine, te-ai făcut de râs, ipocritule, acolo la pesede să te mănânce câinii...
Raspunde

alzara

Acum 9 ani

Ati fost la Hoghilag? Ati investit in Hoghilag ? Antrprenorii sunt niste orbi care \"trebuie atrasi de primari \" ? Problemele se pot rezolva prin plecarea unui primar \"comunist \"? Verbiaj usor, indignare de \'90, intelegete zero a fenomenului; la toate nivelurile politice (si ziaristice) .
Raspunde

joseph

Acum 9 ani

Alzara, am fost la Hoghilag, e un sat cu o istorie de peste 700 de ani, sașii nu s-ar fi așezat acolo dacă nu era bine, dar binele lor nu e și binele nevrednicilor, un primar bun atrage investitori și în Sahara. Îmi pare rău să-ți spun, dar tu nu înțelegi, alzara, ce înseamnă economia de piață, cum funcționează, v-ați învățat să stați doar cu mâna întinsă și capul plecat în fața unui guvern format din matracuci politice. Huuooo!!
Raspunde

gărboveanu pentru joseph

Acum 9 ani

Respect joseph ai pus punctul pe i!Așa au fost învățaț de ciuma roșie.
Raspunde

alzara

Acum 9 ani

J.nu merita raspuns. Are doar certitudini. Ale sale. Mai are o sansa : buletin de Hoghilag, candidatura, primaria, investitorii, bunastatea. In caz de succes urmeaza impadurirea Saharei .
Raspunde

joseph

Acum 9 ani

Alzara, vorbitul asta la persoana a treia aduce a păruială de muieri. Vorbește-mi direct, dacă ești bărbat, și lasă miștocăriile de bodegă.
Raspunde

Frachi

Acum 9 ani

Am citit un mesaj din partea unui Consilier LAZAR NICOLAE, tot un fel de \"TRASEIST POLITIC\" care ar dorii să devină primar al comunei Hoghilag dar care tot ca si puica, compătimeste ţiganii şi nu are niciun proiect pentru viitor. Singurul lucru cu care se laudă el este aceea că prin el s-a înfiinţat un fel de club în clădirea fostei Primării Valchid, com. Hoghilag, unde se distrează tinerii, jucând ŞAH sau TENIS DE MASĂ în acest sens el afirmă citez : După lupte seculare am ajuns să fac ceva pentru tinerii din Valchid, un loc de relaxare. Dar să nu uite d-nul Lazăr că de când s-a deschis aşa-zisul club au apărut şi mici incidente, adică: holurile acestei clădiri care a fost renovată de primărie , nu de Lazăr a ajus un fel de toaletă, iar cei care se relaxează acolo inspiră un aer de WC creeat de Nicu Lazăr, ceea ce nu a fost până nu s-a deschis acel loc de destindere cu aere de urină şi fecale. Acea clădire a fost renovată şi amenajată dar nu şi finalizată , pentru a se utiliza ca punct sanitar pentru medic, pentru că locuitorii satului vor medic şi nu un loc unde să îţi face necesităţile fiziologice. Din păcate domnii consilieri se prezintă la sedinţe pentru a-şi ridica lunar banii.
Raspunde

nicu lazar

Acum 9 ani

domnule Franchi , Puica se scrie cu P - mare si ar mai fi si altele dar ......... ma tem ca-mi pierd timpul . Totusi va doresc o zi buna si fie ca Dumnezeu sa va dea gandul cel bun
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus