Duminică,
26.03.2023
Partial Noros
Acum
13°C

CNADNR, dupa fisurile aparute in noua autostrada: ”n-am semnat receptia lucrarilor”

Reprezentanții Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România susțin că fisurile apărute în asfaltul lotului III al autostrăzii Orăștie – Sibiu (deschis traficului acum două săptămâni) sunt superficiale. Oficialii mai anunță că, de fapt, deschiderea circulației s-a făcut fără semnarea procesului verbal la terminarea lucrărilor. ”Recepţia lucrărilor pentru acest lot al Autostrăzii Orăştie  - Sibiu va fi efectuată doar atunci când Antreprenorul va remedia toate degradările superficiale apărute pe acest sector de drum. În privinţa apariţiei unor fisuri la poziţia km 60+660 Calea 1 de pe Autostradă Orăştie – Sibiu, lot 3, km 43+855 – km 65+965, menţionăm că investigaţiile au arătat că fisurile sunt de natură superficială şi nu afectează stabilitatea corpului autostrăzii şi siguranţa traficului rutier”, se arată într-un comunicat remis Turnul Sfatului de către CNADNR. Care oficiali spun că astfel de situații au mai apărut și pe alte drumuri proaspăt deschise. ”Precizăm că în cazuistica de specialitate, astfel de degradări superficiale s-au constatat în exploatarea  şi a altor autostrăzi şi drumuri noi”.
Chiar dacă susțin că fisurile sunt superficiale, reprezentanții Companiei nu știu care este motivul care a dus la apariția acestora la câteva zile după așternerea asfaltului (acesta a fost așternut chiar în săptămâna deschiderii traficului). ”În prezent se investighează cauzele care au determinat producerea acestor fisuri în vederea stabilirii măsurilor de remediere necesare. Antreprenorul şi Consultantul aplică un program permanent de monitorizare zilnică, urmărind astfel evoluţia acestui fenomen în vederea remedierii defectelor constatate”, se mai arată în comunicatul CNADNR.
Cât privește costurile lucrărilor de remediere, - evident – acestea sunt suportate de către italienii de la Impregilo SpA, constructorii angajați. Termenul de garanție al autostrăzii este de patru ani de la semnarea procesului verbal la terminarea lucrărilor.

Fisură de zece metri

O crăpătură cu o lungime de aproximativ zece metri și cu o lățime de aproape un centimetru a apărut marți după-amiaza pe mijlocul benzii întâi a lotului de autostradă deschis circulației în urmă cu zece zile. Zona în care a apărut fisura se află la km 60, acolo unde muncitorii de la Impregilo SpA au lucrat non-stop înaintea deschiderii traficului.

Citește mai multe despre apariția acestei fisuri aici

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

7 comentarii

adiarc

Acum 8 ani

vor fii 4 ani interesanti ( perioada de garantie )...dar ce e trist , este ce urmeaza dupa , cand CNADNR va trebuii sa repare pe banii ei oalele sparte.Oricum o bila alba ca nu au facut receptia pe tronsoanele nefinalizate , pt ca garantia ( cei 4 ani ), curge doar din momentul semnarii receptiei lucrarilor
Raspunde

joseph

Acum 8 ani

Viitorul e toujours numai cu un i, monsieur adiarc.
Raspunde

@joseph

Acum 8 ani

Tu ești mă Pișleag ?
Raspunde

v

Acum 8 ani

Locuri de munca urgente! Incheiati imediat contract legal si incepeti rapid o activitate noua, usoara, serioasa si profitabila! Foarte multi oameni au inceput deja sa lucreze! Seriozitatea noastra este absoluta! Primele castiguri au fost deja acordate! NU este *** sau MLM! Avem nevoie de operatori online care sa lucreze 3 ore pe zi si sa castige 300 dolari lunar! Pentru a afla detalii,*** \"Info\" la adresa de email: gheorghenecula@yahoo.com
Raspunde

venituri suplimentare

Acum 8 ani

Cele mai sigure oferte de lucru!Oferta extrem de serioasa!Asiguram din start contract legal!Deja s-au facut primele plati!Multi oameni s-au convins,e randul dumneavoastra acum!NU este MLM!NU este ***!Castigurile sunt garantate!*** care vor sa castige cel putin 300 de dolari lunar,cu o munca usoara de 3 ore pe zi!Pentru a va oferi Detali ***\"info\"la adresa de email: seby19_95@yahoo.com
Raspunde

...

Acum 8 ani

Se va surpa dealul si constructorul nu va repara in garantie, pe motiv ca a fost presat sa termine mai repede din cauza campaniei lui Ponta. Daca nu si-au luat masuri de prevedere inseamna ca sunt prosti, ceea ce nu cred. Sigur au ceva discutii inregistrate si asta o sa-i scape de garantie pe cea mai nasoala portiune de drum. Va fi dixtractiv.
Raspunde

giony

Acum 8 ani

A venit frigul, e timpul sa faci toate analizele Acum toamna este bine sa faci toate analizele cu aparatul de biorezonanta SCIO si sa ei masurile necesare ca sa intri sanatos in iarna si sa nu mai suferi de durerile provocate de frig. Fa acum o programare la Cabinetul nostru din Sibiu, str.Stefan Cel Mare ,nr.40 sau la e-mail : pur.nutrition@yahoo.com . Sedinta dureaza o ora si costa 100 lei. Programari zilnic L-V 15-20 si S 10-18.Recomandam numai tratamente naturiste CaliVita. Va asteptam cu drag!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus