Sâmbătă,
25.09.2021
Ploi Scurte
Acum
12°C

Concert de colinde dedicat Sfantului Andrei la Gura Raului

Duminica, 30 noiembrie, la Centrul Cultural ”Ioan Macrea” va avea loc un concert de colinde în cinstea Sfântului Andrei Șaguna, Mitropolitul Transilvaniei.

„Pe românii transilvăneni, din adâncul lor somn (vreau) să-i trezesc și cu voia către tot ce e adevărat, plăcut și drept să-i îndrumez”, spunea Andrei Șaguna în 2 februarie 1834, în biserica din Carloviț, cand a fost înaintat diacon.

„În cinstea sa, duminică, 30 noiembrie, de la ora 18:00, va avea loc la Gura Râului un concert de colinde. Interpreții, Corul Protopopiatului ”Dimitrie Cunțanu” din Săliște, cvintetul Fortissimo din Deva și elevi ai școlii din Gura Râului vor prezenta colinde culte şi tradiţionale românești, de-ale locului, și vor recita poezie religioasă. Acest concert s-a născut din dorința de a cinsti printr-un act cultural pe Sfântul Andrei Șaguna, căci el fost un militant pentru drepturile ortodocșilor și ale românilor din Transilvania”, spune preotul Petru Damian.

Evenimentul este organizat de Protopopiatul Ortodox Român din Săliște în parteneriat cu Primăria şi cele două parohii din Gura Râului. Intrarea este liberă.

Foto: libersaspun.3netmedia.ro

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus