Marţi,
28.09.2021
Ploi Scurte
Acum
13°C

Mobilier pictat. Traditie. Diversitate. Modernitate.

Muzeul de Etnografie Săsească Emil Sigerus din cadrul Complexului Naţional Muzeal ASTRA din Sibiu organizează în perioada 11-12 decembrie 2014 prima ediţie a simpozionului naţional ,,Mobilier pictat. Tradiţie. Diversitate. Modernitate.”. La acest eveniment vor participa 20 de muzeografi, meşteri populari şi pasionaţi de pictură din Zalău, Braşov, Cluj, Mureş şi Sibiu.

Întâlnirea îşi propune deschiderea unei noi abordări a temei mobilierului pictat, spre analizarea şi definirea acestuia din punct de vedere al zonelor de provenienţă, a tehnicilor de îmbinare, a coloritului şi a varietăţii motivelor pictate.

,,Evenimentul prezintă povestea mobilierului pictat, o temă rar pusă în discuţie de către specialişti, încercând să unească informaţii referitoare la acest segment semnificativ al etnografiei, în care pictura este redată de către pictorii de frumos plină de viaţă, pasiune şi semnificaţie. Dorim să readucem la lumină o cultură locală transilvăneană uitată precum lăzile şi cuferele din podul bunicilor noştri“, a declarat muzeograful Simona Malearov.

Simpozionul se va desfăşura la Sibiu, în cadrul Centrului ASTRA pentru Patrimoniu din Muzeul în aer liber, în perioada 11-12 decembrie.

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

1 comentarii

miha

Acum 6 ani

AI NEVOIE SI VREI SA ITI SCHIMBI SITUATIA FINANCIARA?O SANSA DEOSEBITA PENTRU CEI CARE VOR SA LUCREZE PART-TIME(3ORE PE ZI)? FOLOSIND CALCULATORUL DE ACASA CONECTAT LA INTERNET CASTIGA USOR CEL PUTIN 300$ PE LUNA.SUNA TENTANT? TRIMITE “INFO” LA ADRESA *** SI AFLA DETALII
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus