Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
10°C

O parere

79 435 voturi a luat Corneliu Vadim Tudor în turul întâi al alegerilor din 2000. În turul al doilea, județul Sibiu a fost pe primul loc la nivel național în ce privește susținerea președintelui PRM. Au votat atunci 83.456 pentru ”Tribun”, adică peste 45% dintre alegători. Desigur, mai mult de jumătate dintre votanți l-au legitimat atunci pe Ion Iliescu în funcția de președinte al României.
În anii 2000, Sibiul era unul din județele în care PRM își punea mare bază. Erau atunci trei parlamentari PRM. Performanță egalată acum de vechiul PNL. Nu-l punem la socoteală pe Sorin Ilieșiu... 
Poezia lui Vadim Tudor de acum câteva zile a stârnit peste o sută de comentarii pe site. La fel ca și reacția artistului Tudor Gheorghe, care s-a legat într-un concert de felul în care vorbește președintele ales Klaus Iohannis. 
Amândoi au fost aspru taxați de către sibieni. Acum, după poemul jegos al lui Vadim Tudor, mulți cititori s-au întrebat care este rostul publicării acestui text.
Primul. Vadim Tudor este unul din cei mai vechi politicieni din această țară. A fost senator, europarlamentar,este lider de partid. Nu este un neica-nimeni, este o personalitate girată cu milioane de voturi. Milioane!
Doi. Din punctul meu de vedere, Vadim Tudor este un eșec al României și al românilor. Nu ar fi trebuit să existe niciodată pe prima scenă a politicii românești. Și ca el sunt mulți alții. Ar trebui oare să ignorăm toate declarațiile lor?
Trei. Așa cum am scris mai sus, între sibieni și discursul PRM a existat aproape tot timpul ”o chimie”. Poate e momentul acum ca cei care au achiesat la discursul lugubru al ”poetului” să se căiască. 
Patru. O astfel de ”poezie”, pentru sibieni și pentru români poate fi un șoc. La fel ca și comentariul lui Tudor Gheorghe, într-o anumită perspectivă. E șocul trezirii la realitatea unei țări normale. Nu poate exista într-o țară europeană din anul 2014 așa ceva. Nu poate. Dar ca să realizezi acest lucru, ai nevoie din când în când de un astfel de șoc. E drept, nu ar trebui să devină o obișnuință. Și slavă Domnului, în Sibiu nu avem parte de așa ceva.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

rosu

Acum 9 ani

Comentariul sau cel putin doua-trei propozitii explicative trebuia sa le adaugati \"poeziei\", dl-e Bratu. Acum ce sa cred, cand ati fost sincer: saptamana trecuta sau acum?
Raspunde

alzara 2000

Acum 9 ani

Buna retrospectiva : cum ar caracteriza sociologii pe sibienii care au trimis trei peremisti (din opt) in Parlament duoa ce l -au alrs pe Iohannis primar ! D -zeu sa ne inteleaga ?
Raspunde

asterix

Acum 9 ani

Este un punct de vedere,domnule Bratu !imi permit sa sustin că,după 14 ani,electoratul sibian s-a maturizat enorm si,poate prin puterea exemplului adevaratelor valori și a evolutiei de necontestat a Sibiului mizeriile lui wc tudor si ale altora ca el, sunt aspru taxate.De aceea, ma gandesc ca motivatia/comapratia statistica prezentată de dvs ar fi trebuit raportată la anul 2014. !! Cate votui a avut acest individ in municipiul Sibiu si in Judet in anul 2014??? cateva zeci probabil... !si atunci despre ce vorbim??
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus