Marţi,
19.01.2021
Innorat
Acum
-4°C

De saptamana viitoare incepe distribuirea alimentelor gratuite, din partea UE

Fiecare din cei peste nouă mii de sibieni care au dreptul la ajutoare sub formă de alimente în cadrul programului susținut de Uniunea Europeană va primi acasă o invitație din partea Primăriei Sibiu. Această invitație – speră autoritățile locale – va face ordine în rândul celor care se vor grăbi să își ridice pachetele care conțin patru litri de ulei, patru kilograme de zahăr, șase kilograme de făină, șase kilograme de mălai, 800 de grame de paste făinoase, opt conserve de carne de porc, șase cutii de conserve de carne de vită şi zece cutii de pateu de ficat. ”Alimentele vor fi preambalate în două cutii de carton cu o greutate de aproximativ 13,5 kg  fiecare”, se arată într-un comunicat al Primăriei Sibiu.
Alimentele achiziționate din banii puși la dispoziție de Uniunea Europeană prin intermediul Programului Operaţional Ajutorarea persoanelor defavorizate vor sosi la Sibiu începând cu ziua de joi, 11 decembrie. Primele cantități vor asigura necesarul pentru distribuirea a 1.500 de pachete. Restul până la 9.146 este de așteptat să sosească ”în perioada următoare”, susțin autoritățile locale.

Nimeni nu primește pachet fără invitație

În urmă cu doi ani, când distribuirea acestor pachete se făcea în cartierul Vasile Aaron, sibienii s-au înghesuit și au făcut scandal în prima zi de împărțire a acestor alimente. Pentru a evita astfel de situații, din acest an, administrația locală – prin intermediul căreia sunt distribuite alimentele – a implementat un nou sistem. ”Pentru a ordona acţiunea de distribuire, Primăria Sibiu va emite invitaţii scrise, prin poştă, către beneficiari, în ordine alfabetică. Pe această cale, îi rugăm pe beneficiari să aştepte primirea invitaţiei prin poştă, aceasta ţinând loc de programare. Nu este posibilă distribuirea alimentelor dacă beneficiarul nu a primit invitaţia”, se arată în comunicatul Primăriei Sibiu, redactat pe această temă.
Cei care primesc această invitație își pot ridica pachetele din depozitul situat pe șoseaua Alba Iulia, la numărul 112 (zona magazinului Bricomat). Alături de invitație, sibienii vor trebui să prezinte cuponul non-valoric primit prin poştă din partea Ministerului Fondurilor Europene şi cartea de identitate, buletinul sau certificatul de naştere pentru copiii sub 14 ani şi documentele justificative privind calitatea de beneficiar în cazul persoanelor care primesc venit minim garantat, a beneficiarilor de alocaţie pentru susţinerea familiei şi a celor care primesc pensii de urmaş.

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

beneficiarul

Acum 6 ani

Cine stie ce porcARII BAGA IN PACHETE! DE CE NU DAU BONURI DE MASA CA SA-SI CUMPERE FIECARE CE VREA? PRAF IN OCHI!
Raspunde

tortionar

Acum 6 ani

bai astia de ne conduceti ,care este logica de se dau pina la 400 de roni ,s-a intelegem ca aia care au 401 roni ,sunt bogati si se descurca ,s-a se explice care este explicatia ,e umilitor ,ba dati la cei cu pensi pina in 1000 de roni bonuri de cu,paraturi ,dar nu la toti la fel diferntiat de la 20 la 5 bonuri de masa ,lunar ,halal gindire ciocoilor
Raspunde

DAN

Acum 6 ani

***pentru toti! Oferta este deja un fenomen! Foarte multi oameni lucreaza cu noi! Asiguram contract legal! Au fost trimise deja primele castiguri! Avem dovada platilor! NU e MLM si NU e ***! Castigati 300 dolari lunar, lucrand ca operator online, 3 ore pe zi! Va expediem detalii, daca *** ”Info” la adresa de email: ddan_58@yahoo.com
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus