Joi,
28.10.2021
Cer Senin
Acum
-4°C

Scoala 18 din Sibiu: dupa modernizare au inceput sa apara olimpicii

După ce a trecut printr-un amplu proiect de modernizare finalizat anul trecut, situaţia Şcolii nr. 18 din Sibiu s-a schimbat, nu doar din punct de vedere al spaţiului şi dotărilor, dar şi al rezultatelor la învăţătură. Trei elevi din clasele V-a, a VI-a şi a VII-a au obţinut primele trei locuri la olimpiadele judeţene de matematică.
 
Directorul unităţii, Cornel Ţichindelean, spune că beneficiile proiectului de modernizare au reprezentat cu siguranţă unul dintre factorii care au contribuit la rezultatele obţinute de copii, deşi meritul cel mai mare „le revine cadrelor didactice, mai ales profesorilor Liviu Ardelean şi Teodora Coman”.
Valoarea totală a proiectului care a permis modernizări la şcoala sibiană a fost de peste 5,4 milioane lei, din care suma nerambursabilă a fost de peste 4,36 milioane lei : Modernizările au constat în extinderea suprafeţei construite a şcolii cu circa 300 metri pătraţi, dotarea cu echipamente IT de ultima generaţie, amenajarea a cinci noi săli de clasa şi un laborator. Astfel, doar de anul acesta toţi elevii au putut frecventa cursurile de dimineaţă, până acum o treime dintre copii fiind nevoiţi să înveţe după-amiaza.
 
Condiţii mai bune şi rezultate peste aşteptări
 
Adrian Larionescu a obţinut locul I la olimpiada județeană de matematică, la clasa a VII-a. Rezultatul lui a fost o mândrie pentru toată şcoala, „mai ales că noi încercăm de ani de zile să întrecem alte şcoli, dar nu am mai reuşit până acum”, după cum povesteşte directorul Ţichindelean.
„Eu din clasa V merg la olimpiade dar acum am obținut cel mai bun rezultat. Profesoara din clasa III m-a încurajat, spunea ca am potențial și trebuie să muncesc cât de mult pot. Şi aşa am început, dar acest rezultat este cel mai bun pe care l-am obţinut până acum. Şi îmi şi este mai uşor să învăţ acum de când facem şcoală de dimineaţa, aşa că sper ca la anul să aduc rezultate şi mai bune”, spune Adrian.
Directorul povesteşte că e un an ”mai bun ca niciodată” căci mereu cele mai bune rezultate la olimpiadele județene le obţinea Școala ”Regina Maria”, dar acum un elev al Şcolii 18 a fost primul pe județ la matematică.
Flavia Munteanu a obținut locul II la olimpiada de matematică, la clasa VI-a, în timp ce fratele ei Codrin a luat, tot la matematică, locul III la clasa a V-a. „A fost extraordinar, nu mă așteptam la acest rezultat. Acum e și mai ușor să învățăm, că înainte mergeam de după-amiază la şcoală și ajungeam foarte târziu acasă și eram mereu obosită. La noi în familie toți suntem pasionați de matematică. Pentru noi a fost o mare surpriză rezultatul lui Codrin. El tot zicea că a fost ok și sigur o să fie printre primii, dar noi nu l-am crezut, am zis că e mic și nu își evaluează bine munca. Dar a avut dreptate, a luat locul III pe județ la mate”, povesteşte cu mândrie Flavia.
Întrebaţi ce vor face cu banii, dacă municipalitatea o să le răsplătească rezultatele şi cu un cec, copiii au răspuns acelaşi lucru că nu vor să cheltuiesc banii, ci îi pun la păstrat şi vor să strângă suficienţi pentru a-şi putea cumpăra un laptop anul viitor.
„Da, anul acesta ni s-au întâmplat multe lucruri bune, şcoala arată foarte bine, avem suficiente săli de clasă pentru a putea susţine orele de dimineaţa la toate clasele, copiii au obţinut note foarte bune la olimpiadele judeţene, şi în plus domnul primar Klaus Iohannis a ales şcoala noastră pentru a participa la deschiderea anului şcolar. Am fost foarte recunoscători pentru onoarea oferită şi cred că prin modul în care colectivul se mobilizează să ofere tot ce are mai bun copiilor, iar copiii obţin rezultate extraordinare, reuşim să arătăm că sprijinul oferit nu a fost în zadar, ci îl fructificăm în fiecare zi”, mai spune Cornel Ţichindelean.

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

5 comentarii

joe

Acum 6 ani

Buni copiii, lua-le-as mamicile in ranga !
Raspunde

@@@

Acum 6 ani

Nu doar modernizările contează, ci si faptul că directorul e mână de fier, iar în școală e disciplină și se respectă regulamentul, nu ca în alte școli din oraș și județ! FELICITĂRI DIRECTORULUI!
Raspunde

Parinte

Acum 6 ani

Felicitari copiilor si cadrelor didactice care ii pregatesc.! Scoala 18 este locul unde profesionalismul si vocatia isi dau mana.
Raspunde

Ildiko

Acum 6 ani

Felicitari!!!
Raspunde

3GnuttHphW89

Acum 6 ani

Well, Thanksgiving was originally set to be the last Thursday in November. But then they ceghand it to the fourth Thursday in November so that, in those years when there are five Thursdays in November, the pre-Christmas shopping season would be longer and people would buy more goods. I am not making this up.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus