Duminică,
04.12.2022
Innorat
Acum
3°C

61 % dintre romani cred ca intre presedinte si premier va exista o colaborare buna in 2015 – sondaj IRES

Potrivit unui sondaj de opinie realizat de Institutul Român pentru Evaluare şi Strategie (IRES), 61% dintre români anticipează că între preşedinte şi premier va exista o colaborare bună în 2015. Un alt aspect politic supus incertitudinii este legat de viitorul partidului cu majoritate parlamentară, PSD, care a pierdut alegerile prezidenţiale. 46% dintre cei chestionaţi sunt de părere că, în 2015, social-democraţii se vor reforma, în vreme ce 33% susţin contrariul.

Mai bine de 54% dintre românii intervievaţi sunt pesimişti în ceea ce priveşte posibilitatea ridicării vizelor pentru Statele Unite.

Potrivit aceluiaşi studiu, 68% dintre respondenți anticipează că, în acest an, în România va avea loc o creştere economică și alți 67% anticipează creşterea investiţiilor străine în ţara noastră.

Când vine vorba de nivelul de trai din 2015, românii sunt totuşi rezervaţi. Doar 49% cred însă că nivelul de trai din țara noastră va crește și o treime dintre intervievați sunt de părere că va rămâne la fel, iar 17% consideră chiar că va scădea. Românii sunt totuşi mai rezervaţi atunci când anticipează viitorul lor în 2015: doar 43% consideră că veniturile lor vor creşte în noul an, în timp ce 39% cred că vor rămâne la fel ca şi în 2014.

Cei mai mulți dintre cetăţenii români consideră că lucrurile în România merg într-o direcție bună. Conform studiului IRES, 50% dintre participanți consideră că direcția este bună, 36% că este greșită, iar 14% nu pot aprecia care este direcția în care se îndreaptă lucrurile din această țară.

Pompierii şi militarii se bucură de cel mai înalt nivel de mulţumire din partea românilor. La polul opus, procurorii, judecătorii, avocaţii şi funcţionarii publici beneficiază de nivelul de încredere cel mai redus.

Cercetarea sociologică a fost realizată în perioada 19-20 decembrie 2014 şi a cuprins un eşantion de 1. 131 de indivizi cu vârste de peste 18 ani, iar eroarea maximă tolerată este de plus-minus 2,9 %.

Sursă foto: www.bucuresti.ro

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 252

Adrian Stoinea

de Adrian Stoinea

Sport
Telefon:
0764 614 986

Comentarii

5 comentarii

John

Acum 7 ani

Au facut deja pact de coabitare jalnicii din imagine...pe sistemul..pleaca ai nostri ,vin ai nostri...voi(poporul-gloata de votaci cu matu) ramaneti toti ca prostii!!!
Raspunde

MOSU

Acum 7 ani

61 % cred un adevar si nu peste mult timp vor fi tot mai multi care vor vedea colaborarea dintre presedinte si premier una foarte buna Dupa razboiul alegerilor oameni cu judecata au povestit si s-au iertat sigur ptr ca sant barbati cu minte si destepti pe deasupra ...Ponta vrea ptr a mentine guvernarea si ducerea la bun sfarsit a angajamentelor ptr tara si UE bine si ptr cresterea economica a romaniei ..... iar presedintele Iohannis daca vede si simte buna intentie a guvernului in folosul tari si-a dezideratelor lui prezidentiale nu are cum sa nu colaboreze si chiar sa continue sa stimuleze colaborarea ......Decat cu Sacul cu sobolani noul PNL ,...sobolani sant aia de la PD care asteapta sa roada iara si sa fure mai bine cu PSD daca este reformat ca de avut oameni buni are ....pana la un partid PNL curat si format bine este buna conlucrarea cu Ponta care fie vorba nu este chiar rau ,Presedintele fiind un tip cerebral a iertat si cade mereu de acord cu premierul daca este seriozitate ........
Raspunde

@MOSU

Acum 7 ani

BĂI!!! Te-am rugat frumos sa nu mai scrii și sa nu mai măcelărești limba română. Ce naiba nu înțelegi??? Esti autist, idiot, cretin, imbecil??? Sau toate la un loc. Nici draq nu poate să descifreze tampeniile tale. De fapt nici pe draqu nu-l interesează elucubrațiile tale fără nici o noimă. Termina naibii cu postările agramate si gângăvește in altă parte. Luate-ar circu\' !!!!
Raspunde

mosu 3 @

Acum 7 ani

.... esti un imbecil dezaxat si vezi ti de ale tale .....nu mai face pe desteptul bolnavule mai bine caute un psihiatru ptr a te trata
Raspunde

@@@

Acum 7 ani

Poate mai face greseli de ortografie si exprimare, dar combate bine!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus